Qatar Airways sluit alle lounges, behalve Al Mourjan

Qatar Airways Al Mourjan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft alle lounges op Hamad International Airport in Doha gesloten. De Al Mourjan lounge is momenteel de enige lounge die nog open is. De First Class Lounge, Al Safwa en Business Class lounges zijn gesloten. Voor sommige passagiers is dit een behoorlijke verbetering, maar dit is niet het geval voor First Class passagiers. De luchtvaartmaatschappij heeft de lounges gesloten vanwege het Coronavirus.

Ben je lid van het Privilege Club loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij, dan is je status met 12 maanden verlengd. Wanneer je status voor 31 januari 2021 vervalt, is deze met 12 maanden verlengd. Deze verlenging geldt ook voor leden die gedowngraded zijn na 9 februari 2020. Deze wijzigingen zijn op 1 april 2020 doorgevoerd.

Alleen Al Mourjan lounge nog open

Normaliter hebben alleen Business en First Class passagiers toegang tot de Al Mourjan lounge. Omdat de andere lounges gesloten zijn, kunnen alle passagiers die normaliter toegang hebben tot één van de andere lounges gebruik maken van de Al Mourjan lounge. Dit is een behoorlijke verbetering voor passagiers die een elite status hebben en anders toegang hebben tot de Business Class lounge. Voor First Class passagiers is dit weer een slechte ontwikkeling, daar de Al Safwa lounge gesloten is.

Het is ook mogelijk om toegang te kopen tot de Al Mourjan lounge als je geen lounge toegang hebt. Je kunt daarvoor naar de receptie van de lounge of contact opnemen met een Qatar Airways verkoopkantoor.

Passagiers die reizen in Business Class, First Class of Emerald status hebben, kunnen normaliter ook naar de Qatar Airways First Class Lounge. Dit geldt voor passagiers van de luchtvaartmaatschappij en oneworld partners. Passagiers die voldoen aan de hiervoor genoemde voorwaarden of Sapphire status hebben, kunnen normaliter ook naar de Qatar Airways Business Class Lounge.

Ook de Al Safwa First Lounge is gesloten tot nader order. Normaliter hebben First Class passagiers van Qatar Airways en oneworld partners toegang tot deze lounge. Het is niet mogelijk om gasten mee te nemen indien je een First Class ticket hebt. Ook Privilege Club Platinum leden kunnen normaliter gebruik maken van de lounge, indien zij reizen op een full fare Qatar Airways Business Class ticket en vertrekken vanaf Doha. Het was ook mogelijk om toegang te kopen tot deze lounge.

Qatar Airways

Afbeeldingen ©QatarAirways/oneworld. H/T LoyaltyLobby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *