Qatar verkoopt toegang tot Al Safwa First Class lounge in Doha

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is nu mogelijk om toegang te kopen tot de First Class lounge van Qatar Airways in Doha. Dit is een lounge op Hamad International Airport in de golf regio (vlakbij de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein). Voor het relatief lage bedrag kun je onbeperkt gebruik maken van alles wat de lounge te bieden heeft.

Koop toegang tot de Qatar Airways Al Safwa first class lounge

Volgens chgodrew op Flyertalk, is het nu mogelijk om toegang te kopen tot de Al Safwa first class lounge. Aan de balie moest hij 250QAR betalen om naar binnen te mogen. Omgerekend is dit iets minder dan €60,-. Echter is dit waarschijnlijk een upgrade prijs, omdat de melder al toegang had tot de business class lounge. In de lounge kun je dineren, gebruik maken van kamers met echte bedden en/of diverse drankjes nuttigen. Afhankelijk van de tijd die je hier kunt besteden, kan dit een hele goede deal zijn.

In Doha heeft Qatar Airways twee lounges, de Al Mourjan Lounge welke beschikbaar is voor business class passagiers en de Al Safwa lounge voor first class passagiers. De Al Mourjan lounge is zeer groot, maar omdat Qatar Airways veel business passagiers heeft is het vaak bijzonder druk. Daardoor zijn er zelfs maatregelen genomen om passagiers de toegang te ontzeggen als ze een upgrade hebben gehad (van economy naar business class).

De Al Safwa lounge is ook bijzonder groot maar is vaak vrij rustig. Deze lounge is namelijk alleen beschikbaar voor first class passagiers en dat biedt Qatar Airways maar op een paar routes aan. Alle A380 toestellen zijn voorzien van een first class cabine en vliegen naar o.a. Parijs en Londen. Vlieg je daarnaast in de golf regio, dan wordt de ‘business class’ cabine ook first class genoemd. Ook dan krijg je toegang tot deze lounge.

Passagiers met een elite status binnen het eigen loyaliteitsprogramma of oneworld, hebben geen toegang tot deze twee lounges. Deze lounges zijn echt voor passagiers die in de eerder genoemde cabines vliegen. Een review van de Al Safwa lounge kun je hier vinden op InsideFlyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *