KLM gaat codesharen met Atlantic Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM passagiers die naar de Faeröer Eilanden willen reizen kunnen dat nu doen met een codeshare vlucht uitgevoerd door Atlantic Airways. Beide maatschappijen maakten vandaag bekend dat ze een dergelijke overeenkomst hebben gesloten. Vanaf 24 januari zijn er codeshare vluchten van Vágar naar Kopenhagen, Bergen, Bilund en Edinburgh van Atlantic Airways van waar passagiers weer over kunnen stoppen op een KLM vlucht. Passagiers hoeven zo niet meer hun bagage opnieuw in te checken.

Jan Vreeburg, Director Alliances bij KLM:

We verheugen ons op de samenwerking met Atlantic Airways, waarmee we ons Scandinavisch netwerk versterken. In Atlantic Airways hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden, met wie we passagiers meer transferopties en een extra bestemming in Scandinavië kunnen bieden

 

Jóhanna á Bergi, CEO van Atlantic Airways:

De Faeröer Eilanden worden beschouwd als een van de mooiste en interessantste opkomende bestemmingen in de Scandinavische landen en het is de missie van Atlantic Airways om de Faeröer eilanden met de rest van de wereld te verbinden. We zijn erg enthousiast over deze CodeShare-overeenkomst, omdat dit een unieke samenwerking is tussen een toonaangevende regionale luchtvaartmaatschappij en een van de grootste internationale luchtvaartmaatschappijen die hun krachten bundelen om de Faeröer eilanden te verbinden met reizigers van over de hele wereld.

Ben je Flying Blue deelnemer en boek je een Atlantic Airways vlucht onder KL-vluchtnummer? Dan ontvang je miles en XP net als op je KLM vlucht.

In lokale media gingen afgelopen jaar geruchten rond dat Atlantic Airways zelf vluchten naar Amsterdam zou opstarten. Deze zijn tot nu toe niet aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *