Emirates Routenieuws 2019; Ochtendvlucht naar Schiphol tijdelijk gestaakt

Emirates Routenieuws 2019

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen weken kwam Emirates al enkele keren langs op InsideFlyer. Zo heeft de Arabische maatschappij onlangs bekent gemaakt dat ze geen chauffeur dienst meer aanbieden op award tickets, krijg je korting met je vliegticket op verschillende attracties en activiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en hebben ze een lounge geopend op de luchthaven van Rome. Ook schreven we een artikel over de vele Fifth Freedom Flights die Emirates uitvoert. Emirates kondigde onlangs enkele verbeteringen en vernieuwingen van haar routes aan. In dit artikel zetten we dit routenieuws van 2019 dan ook voor je op een rijtje.

Aanpassingen door werkzaamheden

Emirates is klantgericht, aldus Sir Tim Clark, President bij Emirates. Ze blijven investeren in een moderne en efficiënte vloot zodat ze voorop blijven lopen binnen de luchtvaartsector. Er zullen wel enkele aanpassingen in de dienstregeling van de maatschappij komen. Dit heeft onder andere te maken met de afsluiting van de zuidelijke startbaan van Dubai Airport (DXB). Deze zal van 16 april tot en met 30 mei onder handen worden genomen. Hierdoor is er maar één startbaan.

Door deze afsluiting zullen verschillende vluchten worden geannuleerd, op een andere tijd vertrekken of zal er een ander toestel worden ingezet. Dit alles moet ervoor zorgen dat er minder impact is voor de reiziger. De impact van de werkzaamheden aan de zuidelijke startbaan is vrij groot. Er zullen in de periode april-mei zo’n 48 toestellen niet worden gebruikt, wat zorgt voor een afname van 25% van het totaal aantal vluchten in die periode.

Dit heeft ook gevolgen voor vluchten naar Schiphol. Vanaf de derde week van april tot 31 mei wordt de derde vlucht per dag – in de ochtend – tijdelijk gestaakt. De dubbel-dagelijkse A380 verbinding in de middag en avond blijft wel gehandhaafd.

Emirates Routenieuws 2019
Foto: Dubai Airport

Vernieuwing vloot

Emirates heeft een vloot die vrij jong is. Tijdens het financiële jaar 2019/2020 zal de Arabische maatschappij enkele nieuwe toestellen in ontvangst nemen. Het betreft hier zes nieuwe A380 toestellen. Daarnaast zullen zeven oudere Boeing 777 toestellen de vloot verlaten. In 2018 ontving de maatschappij nog haar laatste nieuwe Boeing 777. Vanaf 2020 zal de volgende generatie Boeing 777Xs zijn intrede bij de maatschappij doen.

Toevoeging vluchten

Tijdens het zomerseizoen zullen er meer vluchten worden toegevoegd richting Europa. Het betreft hier de volgende bestemmingen:

  • Naar Athene, Griekenland, zal tussen 31 maart en 26 oktober een extra vlucht per dag worden toegevoegd. In de drukste periode, van 31 mei t/m 31 september zullen de vluchten worden uitgevoerd met een A380. Daarbuiten om met een Boeing 777-300ER. Van 16 april t/m 30 mei zal de extra vlucht echter niet worden uitgevoerd naar Athene.
  • Drie keer per week zal er worden gevlogen op Rome in de zomerperiode. Echter zal ook hier tijdens de sluiting van de startbaan op het vliegveld van Dubai niet worden uitgevoerd.
  • Naar noordelijk Stockholm, Zweden, zal in de maanden juli en augustus een dubbel dagelijkse vlucht worden uitgevoerd met de Boeing 777-300ER.
  • Naar Zagreb, Kroatië, zal de service in samenwerking met flydubai weer worden opgestart. Deze zal in principe dagelijks worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, behalve in de periode van 16 april t/m 30 mei. Dan zullen er maar vier wekelijkse vluchten zijn.
Emirates Routenieuws 2019
Boeing 777-300ER Emirates

Emirates zal op de volgende Afrikaanse bestemmingen meer gaan vliegen:

  • Vanaf 1 juni zal een tweede dagelijkse vlucht naar Casablanca, Marokko, gaan. De vlucht zal worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, naast de A380 die al dagelijks vliegt.
  • Naar Abuja, Nigeria, zal drie keer per week extra worden gevlogen vanaf 1 juni. Dit zal ook gebeuren met een Boeing 777-300ER. Hierdoor wordt er dagelijks gevlogen op deze bestemming.
  • Er zullen meer vluchten naar Accra, Ghana, vertrekken. Hierdoor zijn er 11 wekelijkse vluchten vanaf 2 juni.
  • Ook naar Conakry, Guinea, en Dakar, Senegal, zal één extra vlucht per week vertrekken vanaf 1 juni.

Meer inzet A380

Het grootste toestel van de maatschappij zal in het hoogseizoen vaker worden ingezet worden op populaire routes. Zo zal van 1 juni t/m 30 september en 1 december t/m 31 januari 2020 de Airbus A380 ingezet worden op de route naar Boston, Verenigde Staten.

Emirates Routenieuws 2019

Tijdens gedeeltelijke afsluiting van Dubai Airport (DXB) zal Emirates maar eenmaal per dag naar het Schotse Glasgow vliegen. Dit doen ze dan wel met een Airbus A380 in plaats van de dubbel dagelijkse vlucht met de Boeing 777-300ER. Als de startbaan weer is geopend zal Emirates van 1 juni t/m 30 september met de dubbele vlucht blijven vliegen. Eenmaal met de jumbo A380 en eenmaal met de triple seven. Ben je trouwens benieuwd naar meerdere A380-routes? Check deze routes in dit artikel.

Naar Zuid-Amerika

Naar Rio de Janeiro, Brazilië, zal Emirates haar vernieuwde Boeing 777-200LR in gaan zetten. Dit toestel biedt ruimere Business Class stoelen en ook een vernieuwde Economy Class. Vanaf 1 juni zullen vier van de vluchten na Rio de Janeiro doorvliegen naar Buenos Aires. De andere drie vluchten vliegen als Fifth Freedom Flight door naar Santiago de Chili in Chili. Met de verandering in vluchten zal de vervolgvlucht van Sao Paulo naar Santiago de Chili worden gestopt. Sao Paulo zal wel dagelijks aangevlogen worden met een A380.

Emirates Routenieuws 2019
Vernieuwde Economy Class in Boeing 777-200LR

Non-stop Australië

Op dit moment vliegt Emirates nog vanuit Dubai naar Bangkok en daarna door naar Sydney. Om meer verbindingsmogelijkheden voor klanten van en naar Australië aan te bieden zal de maatschappij de vlucht via Bangkok stoppen. Er zal vanaf 1 juni een rechtstreekse vlucht vanuit Dubai naar Sydney vertrekken. Reizigers die echter wel graag vanuit Bangkok naar Sydney willen reizen kunnen kiezen voor een vlucht die wordt uitgevoerd door partner Qantas.

Vanaf 31 maart zal Emirates nog maar eenmaal per dag naar Perth vliegen met een A380. Op dit moment zijn er twee vluchten per dag.

Beeldmateriaal: Emirates & Dubai Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *