Emirates verlaagt bagagetoelage in Economy1 min leestijd

Emirates eerste maatschappij met dagelijkse A380 vlucht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates verlaagt de bagage toelage voor Economy Class tickets die onder het gewichtsconcept vallen, uitgegeven na 4 februari dit jaar. Special en Saver tarieven verliezen 5 kg aan de toelage voor ruimbagage. Hiermee mogen reizigers met een Special ticket straks ‘slechts’ 15kg meenemen, en passagiers met een Saver ticket 25 kg. Flex en Flex Plus passagiers behouden de toelage van respectievelijk 30 en 35kg.

Dit is een bijzondere maatregel van Emirates. De afgelopen jaren zagen we Aziatische airlines voornamelijk de bagagetoelage verhogen van 20 naar 23 of zelfs 30kg. Op de bagagepagina van de Arabische maatschappij staat ook ‘dat Emirates een van ’s werelds meest genereuze bagagebeleid heeft’. Vroeger was dat inderdaad het geval met 30kg, maar door de verdere segmentatie van Economy Class tickets gaat dit de andere kant op. 15kg voor een intercontinentale reis is weinig.

Europese en Amerikaanse maatschappijen leiden de trend van minder of geen bagage, ook op sommige intercontinentale vluchten, maar de Golfmaatschappijen en Aziatische carriers bleven buiten schot. Zelfs Etihad Airways, dat flinkt in de kosten snijdt, biedt voorlopig nog een ruimere toelage dan Emirates voor de goedkoopste tickets.

Het bagagevrijdom van Business en First Class blijft gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *