Nieuw bagagebeleid bij Etihad

Etihad Boeing 787-9 Dreamliner Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad heeft haar bagagebeleid gewijzigd van een concept op basis van stuks bagage naar gewicht. Ook wordt er meer onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten tarieven binnen een reisklasse. De nieuwe voorwaarden gelden voor alle tickets uitgegeven na 31 januari 2018. Reizigers met een boeking voor deze datum behouden de toelage die op hun e-ticket vermeld staat

De toelagen zijn als volgt:

  • Economy Deal; 23 kilo
  • Economy Saver en Classic; 30 kilo
  • Economy Flex; 35 kilo
  • Business Class; 40 kilo
  • First Class; 50 kilo

Er zit geen limiet aan het aantal stuks bagage, maar per stuk mag het gewicht maximaal 32 kilo zijn.

Etihad bus shuttle Abu Dhabi Dubai

Uitzonderingen en elite leden

Etihad Guest elite leden ontvangen nog steeds een extra toelage. Voor Silver leden is dit 10 kilo, voor Gold 15 kilo en voor Platinum leden 20 kilo. Op vluchten van en naar de VS of Canada geldt nog steeds een stuks-concept. Hier is de elite toelage een extra stuk van maximaal 32 kilo. Tussen bepaalde andere bestemmingen gelden ook nog uitzonderingen. Deze zijn hier te raadplegen.

Vergeleken met het oude beleid, gaan passagiers in Economy Saver en Classic, en Business en First Class er op achteruit. Je kan je echter ook afvragen of zoveel kilo’s nodig zijn. 30 kilo is voor de meeste Economy Class tarieven nog steeds ruim en de 23 kilo voor Saver tickets is de standaard voor de meeste Europese maatschappijen.

Het valt echter niet te ontkennen dat Etihad blijft bezuinigen op allerlei services. Zo is de chauffeurs-service buiten de VAE afgeschaft, zijn de salons in de lounges in Abu Dhabi gesloten en begint Etihad met verschillende buy-on-board producten voor extra revenue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *