Etihad Stopt Met Chauffeur Service2 min leestijd

Etihad 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad heeft aangekondigd dat ze gaan stoppen met de chaffeur service voor premium passagiers, met uitzondering van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf 3 juli zal je niet meer in aanmerking komen voor een gratis chauffeur als je in business of first class vliegt met Etihad.

Als alternatief komt de luchtvaartmaatschappij met een optie om zelf een chauffeur service te kopen tegen een speciaal tarief. Dit zal beschikbaar zijn in alle steden behalve die van Abu Dhabi.

Etihad Chauffeur

Etihad Chauffeur Service

Als je al een first of business class ticket hebt gekocht met de luchtvaartmaatschappij, dan zal je de gratis chauffer nog steeds krijgen. Dit aanbod is geldig voor alle tickets die voor 3 juli zijn uitgegeven. Daarnaast komt de maatschappij met de optie om zelf de chauffer service te kopen voor alle passagiers. Dit aanbod is dus ook geldig voor passagiers in Economy class.De prijs voor deze nieuwe chauffer service is nog niet bekend gemaakt, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid afhangen van de stad waar je het wil boeken. Tevens zul je Etihad miles ontvangen voor het boeken van je chauffeur via de luchtvaartmaatschappij.

Waarom stopt Etihad?

Etihad geeft aan dat ze stoppen omdat passagiers het transport liever zelf willen regelen. Mohammad Al Bulooki, executive vice president, zegt het volgende hierover; “The decision by Etihad to change its offering has been taken to provide increased choice and to ensure fares remain as low and as competitive as possible, while retaining best-in-class service for all guests, in all cabins.”

Eerder was Etihad al gestopt met het aanbieden van deze service op award tickets. Als je bijvoorbeeld vloog in business of first class op een award ticket die geboekt was met American Airlines AAdvantage miles, dan kwam je niet in aanmerking voor de chauffeur. Vanaf nu zal dat dus voor iedere passagier zo zijn, tenzij je hier gebruik van maakt in de Verenigde Arabische Emiraten.

Wat vind jij van deze verandering? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *