Review: Mercure Hotel Amsterdam Airport4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wanneer mijn vlucht vroeg in de ochtend vertrekt van Schiphol, dan neem ik vaak een hotel in de buurt van het vliegveld. Het liefst een hotel waar een shuttlebus bij zit van het hotel naar het vliegveld. Daarom heb ik ook al enkele keren verbleven bij het Mercure Amsterdam Schiphol, op zo’n 10 minuten rijden vanaf het vliegveld.

Update: de gratis shuttle service wordt niet langer aangeboden bij dit hotel. De naam van het hotel is aangepast naar ‘Mercure Hotel Amsterdam West’

Mercure Amsterdam Airport

Als je aankomt op Amsterdam Airport Schiphol (AMS) loop je naar buiten, volg dan de borden ‘hotel shuttles’. Hier is een bushokje waar je de verschillende dienstregelingen ziet waarop de shuttle bussen vertrekken. Alle airport shuttles vertrekken vanaf deze locatie. Afhankelijk van het tijdstip rijden er meer of minder bussen. Het busje van Mercure Amsterdam Schiphol rijdt tussen 14.00 – 16.00 op verzoek. In het schema hieronder zie je de vertrektijden van en naar het hotel.

Het busje beschikt over ‘slechts’ 8 zitplaatsen. Wanneer je in de ochtend vanaf het hotel naar het vliegveld wilt, ben dan op tijd met reserveren van een zitplaats, anders is de kans groot dat je moet wachten op de volgende rit. Daarnaast staat er aangegeven dat een ticket voor de bus €5,- kost. Dit heb ik echter nog nooit hoeven te betalen, misschien vanwege de Le Club AccorHotels status, of omdat ze dat niet meer doen? Al met al is de service prima. Bij aankomst op het vliegveld helpt de chauffeur met het inladen en uitladen van de bagage. De rit naar het hotel of vliegveld is zo’n 10 minuten en verloopt prima.

Mocht je geen plek meer hebben in het busje, of geen zin hebben om op het busje te wachten, dan kun je ook gebruik maken van de OV-bussen. Pak dan nummer 69 of 397. Deze vertrekt bij Schiphol Plaza of tegenover het hotel bij bus stop Anderlechtlaan. Om de 10/15 minuten.

Airport Shuttle Mercure Amsterdam Airport
TimeTable Mercure Shuttle

Op ons YouTube kanaal vind je ook een video-impressie bij deze review van het Mercure Hotel Amsterdam Airport / Mercure Hotel Amsterdam West. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe content!

Aankomst

Bij aankomst bij het Mercure Amsterdam Schiphol word je eigenlijk altijd hartelijk ontvangen. Bij het laten zien van de lidmaatschapspas worden de nodige papieren gepakt. Tot op heden kreeg ik elke keer ook een upgrade naar een andere kamer ontvangen. De laatste keer zelfs naar een Privilege kamer met tweepersoonsbed. Ook werd een klein presentje overhandigd. Het was een Le Club AccorHotels mokje, met een lokaal biertje, stroopwafel, chocolademunt en mini-klompjes. Een erg leuke attentie!

Welkomspresentje

Welkomsdrankje

Vanwege de Le Club AccorHotels Gold status kreeg ik ook een voucher voor een welkomsdrankje. Deze keer merk ik dat het gedeelte waar het ontbijt wordt geserveerd geheel vernieuwd is. Het gedeelte waar je kan borrelen is prima voorzien van bankjes, tafeltjes en stoelen. Vanavond is het hier gezellig druk. Het personeel komt je al snel helpen. Je kunt allerlei drankjes kiezen voor de voucher. Je krijgt er ook een schaaltje met wat olijfjes, chipjes en nootjes bij.

Restaurant, Welkomsdrankje, Ontbijtruimte

De kamer

Doordat ik een upgrade heb gekregen, was de kamer een stuk ruimer dan de geboekte kamer. In dit filmpje kun je de kamer even op je gemak bekijken. De kamer is voorzien van een prettig ruim bed. In de kast nabij de ingang hangen badjassen en liggen slippers klaar. Ook vind je in deze kast een minibar met enkele drankjes (water, wijn en bier) en wat chips en nootjes. Ook kun je hier je kostbaarheden opbergen in de kluis. In het ‘woongedeelte’ vind je een bank, tafel met koffie- en theefaciliteiten en een grote tv. Bij het koffieapparaat zijn enkele verschillende Nespressocupjes aanwezig. Bij de waterkoker verschillende soorten thee.

Privilege Room – Mercure Amsterdam Airport

De badkamer is minder ruim dan de rest van de kamer, maar van alle gemakken voorzien. De nodige zeepjes zijn aanwezig, net als voldoende handdoeken. De douche zelf is lekker ruim.

Badkamer Mercure Amsterdam Schiphol

Extra’s

Het hotel beschikt ook over een fitness, vergaderzaal en in de omgeving kun je bijvoorbeeld lekker hardlopen of wandelen. Zelf heb ik hier nog geen gebruik van gemaakt omdat ik vaak een vroege vlucht heb en pas laat in het hotel aankom.

Mercure Amsterdam Airport – Fitnessruimte
©Mercure Amsterdam Schiphol

Overzicht

Voordelen

- Personeel is vriendelijk en behulpzaam
- Shuttlebusje is snel op het vliegveld en of bij het hotel
- Ruime en schone kamers.
- Deze kamer is prima voorzien, om even bij te komen van een reis, werkdag of om je reis juist te gaan beginnen.
- Een redelijke prijs voor een prima hotel.

Nadelen

- Shuttlebusje moet je van tevoren reserveren, vol = vol.
- Niet echt een minpunt, maar het hotel is vrij lang, uitgerekt over 3 etages. Als je in de achterste kamers verblijft, is het best een stukje lopen, geen uren hoor!

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *