Norwegian groeit met 11% in januari 20181 min leestijd

Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian vervoerde in januari dit jaar meer dan 2.3 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De groei wordt voornamelijk veroorzaakt door nieuwe internationale routes. Intercontinentale routes hebben het grootste aandeel in de groei.

Eerder schreef Goffe al over de groeiplannen van Norwegian. In totaal vlogen in januari 2.333.932 passagiers met de Noorse maatschappij. Dat zijn er 223.356 meer dan dezelfde maand vorig jaar. De totale groei in traffic is 29% toegenomen en de groei in capaciteit groeide 30%. De load factor was 82%. Dat is iets minder dan een periode eerder.

Bjørn Kjos, CEO van Norwegian, is erg tevreden met de groei van 11%. “Januari is doorgaans een maand waarin minder vraag is naar vliegreizen, des te tevreden zijn we met deze groei”. Norwegian is bezig met een wereldwijde uitbreiding van routes, met focus op Europa en de VS. Deze winter wordt het aantal vluchten tussen de oostkust van de VS en de Franse Caribische eilanden Martinique en Guadeloupe opgevoerd. Zo wordt de vloot beter ingezet.

Weersomstandigheden

In januari is 98,9% van de geplande vluchten uitgevoerd, waarvan 72,4% op tijd vertrok. De punctualiteit is namelijk sterk beïnvloedt door slechte weersomstandigheden. Bijvoorbeeld in Oslo, Londen en New York. Hierdoor konden toestellen regelmatig niet op tijd vertrekken. Bovendien moesten ze soms uitwijken naar andere luchthavens.

Vernieuwing vloot

Norwegian is druk bezig om de vloot te vernieuwen. In januari is er een Boeing 737-800 en een Boeing 787-9 Dreamliner in dienst genomen. De vloot wordt nog verder vernieuwt. Eerst zullen er nog 11 Dreamliners in dienst genomen worden. Daarna komen er nog 12 Boeing 737 MAX 8 en twee Boeing 737-800 toestellen bij. Met een gemiddelde leeftijd van 3,6 jaar is de vloot van Norwegian een van de meeste moderne ter wereld. Kortom, er zullen dus nog flink wat toestellen verwelkomd worden bij Norwegian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *