Norwegian maakt plannen bekend voor groei in 2018

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low-cost maatschappij Norwegian heeft de plannen voor 2018 bekendgemaakt. De maatschappij, die vier keer op rij is uitgeroepen tot beste low-cost maatschappij van Europa, verbetert de service aan boord met nieuwe premium cabines and wifi op de nieuwe long-haul toestellen. Daarnaast wordt ook het aantal bestemmingen uitgebreid. Er wordt direct gevlogen vanaf Londen Gatwick naar Buenos Aires en ook komen er een aantal nieuwe Amerikaanse bestemmingen bij.

Ook in 2017 maakte de de op twee na grootste low-cost maatschappij van Europa een behoorlijke groei door. Niet alleen de groei in passagiers nam toe, ook het aantal bestemmingen werd flink uitgebreid. Vanaf meerdere luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland werden routes geopend naar de Amerikaanse Oostkust. Ook werd de langste low-cost route ter wereld geopend tussen Londen en Singapore.

Uitbreiding routes

Norwegian wil in 2018 nog verder doorgroeien. Op 14 februari vliegt Norwegian voor het eerst tussen Londen Gatwick en Buenos Aires. Vier keer per week zal er tussen Europa en Zuid-Amerika worden gevlogen met een gloednieuwe 787 Dreamliner. Vanaf Londen Gatwick wordt vanaf dit voorjaar direct gevlogen naar Chicago en Austin. Op dit moment wordt er vijf keer per week gevlogen tussen Londen-Gatwick en Bosten. Vanaf komend voorjaar wordt deze frequentie verhoogt naar een dagelijkse vlucht. Ook neemt het aantal vluchten tussen Londen Gatwick naar Oackland (bij San Francisco) en Los Angeles toe. Vanaf 7 mei gaat Norwegian ook vliegen tussen Amsterdam en New York-JFK.

Norwegian Boeing 787-900

Uitbreiding vloot en service

Norwegian breidt de vloot uit met 11 nieuwe Boeing 787 Dreamliner toestellen die uitsluitend worden ingezet op long-haul routes vanaf Londen Gatwick. 10 van deze toestellen worden uitgerust met de nieuwe Premium cabine. Daarnaast worden er nog 12 nieuwe 737 MAX toestellen aan de Norwegian vloot toegevoegd. Deze toestellen zullen worden ingezet op vluchten van Edinburgh, Belfast en Ierland naar de Amerikaanse oostkust. Later in 2018 begint Norwegian ook met het aanbieden van wifi op long-haul vluchten. Ook introduceert de maatschappij een nieuwe Premium cabine op de 787 Dreamliner. Daarmee neemt het aantal zitplaatsen met 60% toe voor passagiers die een comfortabelere stoel willen.

Norwegian, Dreamliner, premium cabine
Norwegian Premium cabine op de 787 Dreamliner.

Volgens Chief Commercial Officer Thomas Ramdahl ligt de groei in 2018 vooral in het Verenigd Koninkrijk. “We willen passagiers op een comfortabele manier vervoeren naar meer bestemmingen tegen gunstige prijzen. Daarom investeren we in low-cost long-haul routes. We verbeteren het comfort op long-haul vluchten door de introductie van een nieuwe Premium cabine, het aanbieden van wifi en het aanschaffen van nieuw vliegtuigen. Norwegian is de laatste jaren behoorlijk gegroeid en we zijn zeker blij met onze eerste vlucht naar Zuid-Amerika.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *