IHG Rewards Club Devaluatie aangekondigd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een IHG Rewards Club Devaluatie. IHG Rewards Club heeft wijzigingen doorgevoerd in het aantal benodigde punten voor Reward Nachten. En deze wijziging is – in de meeste gevallen – niet positief. Het maximaal aantal punten voor een Intercontinental hotel was tot nu toe 60.000 punten, maar dit stijgt naar 70.000 punten.

Devaluatie voor de meeste hotels

Door IHG Rewards Club is een lijst geplaatst (je kunt de lijst hier vinden) waarbij wijzigingen in het aantal benodigde punten te vinden zijn. In de meeste gevallen is het aantal benodigde punten hoger. De Nederlandse hotels hebben uitsluitend een hoger aantal punten gekregen. Zoals te verwachten was, is het Amstel Hotel in Amsterdam gestegen van 50 naar 60 duizend punten. Ook een aantal andere hotels in Nederland stijgt met maar liefst 10.000 punten.

Wijzigingen in Nederland

Voor deelnemende hotels in België zijn geen wijzigingen aangekondigd. Een aantal Intercontinental Hotels die tot nu toe 60.000 punten (het maximum) kostten, stijgt door naar 70.000 punten. Dit betreft de volgende hotels:

 • The Clement Monterey;
 • San Francisco;
 • San Francisco Marc Hopkins;
 • New York Barclay;
 • The Willard Washington;
 • New York Times Square;
 • Boston;
 • London Park Lane;
 • ANA Manza Beach Resort;
 • Hong Kong;
 • Bora Bora Resort Thalasso Spa;
 • Le Moana Bora Bora;
 • Paris – Le Grand.

Zoals je ziet betreft dit een aardige lijst. Hoewel ik The Clement Monterey een goed hotel vond, zou ik er geen 70.000 punten voor over hebben. Ook voor een Crowne Plaza hotel in Maastricht of Amsterdam Zuid zou ik geen 40.000 punten neertellen, gelet op het feit dat ontbijt niet inbegrepen is.

IHG Rewards Club Devaluatie
Intercontinental Monterey

Op de lijst staan ook een aantal hotels die minder punten nodig hebben, zoals het Holiday Inn Vilnius.

Op dit moment zijn de hotels nog gewoon te boeken voor de oude hoeveelheid punten, dus als je een specifieke overnachting op het oog hebt zou ik snel boeken!

IHG Rewards Club Devaluatie, conclusie

Deze IHG Rewards Cub Devaluatie komt niet als een volstrekte verrassing. Snel een grote hoeveelheid punten binnenhalen is relatief eenvoudig, met dank aan de Accelerate promoties die we ieder kwartaal zien. Daarnaast heeft men recent een aantal promoties gehad waarbij je relatief betaalbaar punten kon kopen.

Aan de andere kant: een devaluatie komt natuurlijk nooit gelegen. Vooral het aantal benodigde punten voor de Holiday Inn (Express) en Crowne Plaza hotels in Nederland vind ik aan de hoge kant. Het moet raar lopen wil ik dergelijke hotels met punten betalen. Het Amstel Hotel in Amsterdam is in mijn optiek met 60.000 punten nog steeds schappelijk geprijsd.

IHG Rewards Club Devaluatie
Amstel Hotel, nog steeds een prima waarde

Aan de positieve kant beredeneerd ben ik blij dat het nog altijd gaat om een vast aantal benodigde punten. Doordat hotels van IHG Rewards Club een veel hogere vergoeding krijgen bij een hoge bezettingsgraad, is de kans zelfs vrij groot dat last minute nog reward beschikbaarheid vrijgemaakt wordt. Vaak zijn dit met cash de duurste nachten, waardoor je alsnog een goede waarde uit je punten kunt halen.

Deze devalutatie is kortom vervelend maar geen grote ramp. Omdat de Ambassador voordelen bij de duurdere Intercontinental bij nachten op punten niet gehonoreerd worden, kun je sowieso overwegen een “Free Weekend Night Voucher” in te zetten. Je bent dan wel geld kwijt, maar daar staat tegenover dat de gemiddelde prijs per nacht lager is en de voordelen wel gewoon van toepassing zijn.

Baal jij van deze IHG Rewards Club Devaluatie?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *