Review: Intercontinental Monterey

Intercontinental Monterey

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een review van het Intercontinental Monterey. Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat tot nu toe uit de volgende artikelen:

Review: Intercontinental Monterey Inleiding

Na een bezoek aan het Intercontinental San Francsico is het tijd om onze nieuwe huurauto op te halen. Wendy mocht de tweede auto uitkiezen en haar keuze viel op een SUV. Na wat zoeken kwam ik terecht bij Dollar, waar we een Jeep Grand Cherokee reserveerden.

Aangekomen bij de vestiging van Dollar (op het afgesproken tijdstip), blijkt dat ik nog ruim een uur op de auto moet wachten. Gelukkig ligt het Hilton hotel tegenover deze verhuurder, waardoor ik een kopje koffie in hun lobby kan drinken om de tijd te doden. 

Nadat het  uur is verstreken blijkt dat we een behoorlijk grote auto meekrijgen. Een Nissan Armada, uitgevoerd met V8 motor. De auto is van binnen vrij standaard uitgevoerd, zonder navigatie en ook weinig andere poespas. Maar het heerlijke V8 geluid maakt veel goed, het is een genot om met deze auto te rijden!

Intercontinental Monterey
De nieuwe slee, Nissan Armada. Wat een beest.

De rit naar Monterey verloopt redelijk vlot, in een paar uurtjes zijn we op onze nieuwe plek. Normaal gesproken duurt het iets langer dan 2 uren, maar uiteraard kiezen wij voor de Highway one. De rit is daardoor iets langer (bijna 3 uur), maar je krijgt er een prachtige rit langs de kust voor terug. 

De mooie rit van San Francisco naar Monterey
De mooie rit van San Francisco naar Monterey

Al snel is het ons duidelijk dat Monterey inderdaad zo leuk is als we ons hadden voorgesteld! Hoewel het plaatsje op zich nog wel enige omvang heeft, is met name het gebied rondom de boulevard vrij klein. En dat geeft een leuke, intieme sfeer. Het doet misschien wel enigszins denken aan Fisherman’s Wharf in San Francisco, maar dan zonder enorme mensenmassa. 

Intercontinental Monterey , ontvangst en check in

In Monterey is een parkeerplaats moeilijk te vinden, althans direct aan de boulevard is dit zeker het geval. Bij het hotel kunnen we gebruik maken van valet parking. Uiteraard tegen betaling van een toeslag, maar vanwege de hoeveelheid bagage (en gemak) maken we hier dankbaar gebruik van.

Intercontinental Monterey
Aankomst bij Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Valet Parking

De entree is qua gebouw enigszins sober, de persoonlijke benadering super. Wij worden geholpen door Sunil en hij laat ons echt welkom voelen in dit hotel. Wij hebben de goedkoopste kamer geboekt, inclusief ontbijt, met flexibele voorwaarden voor iets meer dan 200 dollar. Hij geeft aan dat hij ons een kamerupgrade heeft gegeven als gevolg van het Ambassador programma. Hij geeft daarbij tevens aan een zo goed mogelijk uitzicht op de oceaan te hebben geregeld, naar zijn zeggen de beste kamer van dit type. 

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Lobby

Verder geeft Sunil duidelijk aan welke faciliteiten in het hotel te vinden zijn en we krijgen een voucher mee voor het ontbijt. Tot slot stelt hij pro-actief voor om gebruik te maken van de mogelijkheid om laat uit te checken. Hier maken we graag gebruik van.

Laat ik het zo zeggen, na ons verblijf bij het Intercontinental San Francisco is dit super! De benadering is veel persoonlijker en geeft aandacht aan je als gast. Eerlijk gezegd kan ik dat veel meer waarderen dan dat een hotel een fles champagne in je kamer zet (al is dat wel erg lekker natuurlijk 😉 ). 

De kamer

De kamer is lekker ruim en beschikt over een heerlijk bed. Zoals je mag verwachten van een Intercontinental hotel. De kamer heeft als “extra” een gashaard, die we overigens niet gebruikt hebben tijdens ons verblijf. Ik kan me voorstellen dat dit tijdens “koudere dagen” een leuke sfeer geeft.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey kamer

Maar het meest belangrijk aan deze kamer is het fantastische uitzicht over de Pacific en een stukje boulevard.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey. Uitzicht vanuit de kamer. Dat is lekker wakker worden….
Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey uitzicht

Na de prettige check in gaat de goede ervaring met het hotel hier verder. Op de kamer ligt een persoonlijke welkomstbrief van de manager. Daarnaast ligt er vers fruit, water en een reep chocolade. Allemaal zaken die weer laten zien dat ze bij dit hotel serieus omgaan met leden van het betaalde Ambassador programma. Kost een hotel relatief weinig, maar voelt als gast erg welkom.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey welkomst pakket

Verder is de kamer uitgerust met een Nespresso machine met voldoende cups voor een nacht (lees: volgende ochtend). Zeker gezien het feit dat de koffie in de VS vaak niet zo lekker is, kan ik een Nespresso machine wel waarderen.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Nespresso machine

De badkamer is uitgerust met een apart bad en douchecabine. Daarnaast is de badkamer erg netjes en vrij ruim.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Badkamer
Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Badkamer

In de avond is er duidelijk een turndown serivce uitgevoerd, iets wat ik niet alle dagen meemaak (meestal verblijf ik in 3 á 4 sterrenhotels) en ik daarom kan waarderen.

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey Turndown service

Monterey

Het plaatsje Monterey is erg leuk. Totaal anders dan bijvoorbeeld San Francisco. Het is veel kleinschaliger en alles speelt zich af langs de boulevard.

In de avond is er veel gezelligheid op straat, maar omdat het een beetje fris is neemt dit wel vrij snel af. Er is  een ruim aanbod met café’s en restaurants om je te vermaken ’s avonds. Wij kiezen voor een leuk café met live muziek, tegenover het hotel.

Verder is Monterey bekend vanwege het Monterey Bay Aquarium. Dit ligt praktisch naast het hotel. Via de conciërge regelen we kaarten tegen een gereduceerd tarief. En het aquarium is absoluut de moeite waard om te bezoeken! Als je wat meer tijd hebt dan is het ook mogelijk om Walvissen te spotten. Dit kan per boot of per vliegtuig, waarvan het laatste een prijzige optie is. Helaas past het niet in ons schema, waardoor we dit aan ons voorbij moeten laten gaan.

Intercontinental Monterey
Monterey Bay Aquarium

Ontbtijt en faciliteiten

De volgende ochtend lopen we via de trap naar de ontbijtzaal. En deze trap is een belevenis op zich, zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

Intercontinental Monterey
De trap in het Intercontinental Monterey

In dit hotel zul je geen ontbijtbuffet aantreffen. We hebben een voucher gekregen met $ 50,00 tegoed voor het ontbijt. Wel erg veel voor ontbijt zul je denken, maar voor twee kopjes koffie en twee ontbijtjes is het krap aan voldoende.

Intercontinental Monterey Ontbijt
Intercontinental Monterey Ontbijt in restaurant. Ontbijten met een prima uitzicht

Het is sowieso al een voorrecht om te mogen ontbijten aan de Pacific. Fantastisch om ’s morgens van je kopje koffie te genieten terwijl je buiten de oceaan ziet. Ontbijt kun je bestellen van de kaart. Het is een erg smakelijk (vers) ontbijt en daarmee een prettige afwisseling met de gemiddelde ontbijtjes hier in de VS.

Het hotel is opgedeeld in twee gedeeltes. Wij zitten overduidelijk in het mooiere gedeelte, want via een soort loopbrug over de straat is het andere deel te bereiken. Hier heb je geen uitzicht over de Pacific en ik heb de indruk dat zonder het mooie uitzicht het hotel toch een stuk minder aantrekkelijk is. 

Intercontinental Monterey
De loopbrug tussen “het mooie gedeelte” en het “minder mooie” deel van het hotel.

Wel tref je in het andere gedeelte het zwembad aan, wat qua formaat op zich wat merkwaardig is. Daarnaast zit een ruime fitness zaal. 

Intercontinental Monterey
Intercontinental Monterey zwembad. Een tikkeltje merkwaardig….

Behalve het ontbijt hebben we geen gebruik gemaakt van het restaurant. Mijn indruk is dat dit een kwalitatief goed restaurant is, met een iets hoger dan gemiddelde prijsstelling. Maar ik kan er geen oordeel over geven.

Conclusie

Het Intercontinental Monterey heeft mij positief verrast! Ik had hier niet zulke hele positieve verhalen over gelezen. Daarnaast kwamen we net terug van het afstandelijke (maar wel mooie) Intercontinental San Francisco. Maar dit hotel deed eigenlijk alles goed wat ze daar fout deden! We werden erg vriendelijk welkom geheten. De kamer was ruim in orde en had een mooi uitzicht over de Pacific. Ik kan me voorstellen dat je in het andere gedeelte van het hotel een wat minder verblijf kunt hebben. Verder is Monterey een leuke (kleine) stad om te bezoeken. Voor dit hotel betaal je ongeveer 50 dollar meer dan een Holiday Inn Express, waar we de volgende nacht zaten. Het verschil qua beleving, service en uitzicht is echter groot en daarmee de toeslag voor ons ruimschoots waard.

Overzicht

Voordelen

- Prettige service. Vanaf de parkeerplaats tot het uitchecken super gastvrij;
- Mooi uitzicht over de oceaan;
- Monterey is een leuke stad.

Nadelen

- Je bent wel afhankelijk van een kamer aan de goede kant van het hotel;
- Geen lounge aanwezig.

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Intercontinental Monterey heeft mij positief verrast! Ik had hier niet zulke hele positieve verhalen over gelezen. Daarnaast kwamen we net terug van het afstandelijke Intercontinental San Francisco. Maar dit hotel deed eigenlijk alles goed wat ze daar fout deden! We werden erg vriendelijk welkom geheten. De kamer was ruim in orde en had een mooi uitzicht over de Pacific. Ik kan me voorstellen dat je in het andere gedeelte van het hotel een wat minder verblijf kunt hebben. Verder is Monterey een leuke (kleine) stad om te bezoeken.

4.4

Reacties

  1. Tweettweet zegt

    Mooie recensie! Heb je eigenlijk iemand in dat gekke zwembad zien zwemmen? 🙂 Of zelf baantjes getrokken? 🙂

    • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

      Dank voor je reactie Tweettweet! En sorry voor mijn trage reactie. Mijn vriendin is in het zwembad geweest. Daarnaast zag ik nog een paar mensen, vooral bij het bubbelbad. Gelukkig was er ’s middags wel wat meer zon daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *