Emirates weer in de prijzen gevallen2 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zo nu en dan worden er prijzen uitgedeeld aan bijvoorbeeld de meest servicegerichte airline of het beste product. Dit keer vroeg het tijdschrift Business Traveller Middle East hun lezers om diverse maatschappijen en hotels te beoordelen. Emirates kwam daar voor de achtste keer op rij als ‘Best Airline Worldwide’ uit, naast prijzen voor beste Economy en beste First Class cabine.

Business Traveller Middle East Awards 2021

Jaarlijks krijgen lezers van Business Traveller Middle East diverse vragen voorgelegd over hun mening met betrekking tot de beste airlines, hotels en loyaliteitsprogramma’s. Ook reisexperts en de redactie van het tijdschrift geven hun ongezouten mening. Op basis van de stemmen van de lezers wordt dan bepaalde welke merken in de prijzen vallen.

Deze ranking richt zicht echter wel voornamelijk op het Midden-Oosten. Zo zijn bijvoorbeeld de beste business en leisure hotels verkozen in onder meer Doha, Dubai, Kuwait en Tel Aviv. Ook de beste airlines en hotelketens komen uit het Midden-Oosten. Toch is Europa er ook een beetje bij betrokken. Zo werd Lufthansa verkozen tot beste maatschappij die het Midden-Oosten bediend.

De prijzen van de Business Traveller Middle East Awards 2021 werden dit jaar digitaal uitgereikt (Bron: Business Traveller Middle East Awards)
De prijzen van de Business Traveller Middle East Awards 2021 werden dit jaar digitaal uitgereikt (Bron: Business Traveller Middle East Awards)

Emirates First Class

Emirates komt dit jaar weer goed uit de bus met drie prijzen. Naast beste van de wereld krijgt de gulf carrier een prijs voor de beste Economy cabine, maar ook voor de beste First Class cabine. De Emirates First Class staat bekend om de hoogstaande service en het uitstekende product. De prijs voor het beste frequent flyer programma gaat niet naar Emirates. Die nam Etihad (digitaal) mee naar huis.

Dubai International Airport krijgt ook een aantal prijzen, waaronder voor de beste duty free shopping mogelijkheden. Emirates is in Dubai natuurlijk groots aanwezig. De Airport lounges van de maatschappij krijgen deze keer geen prijs.

Emirates zwaait eerste A380 uit
Emirates First Class aan boord van de Airbus A380 (Bron: Emirates)

Hotels

Ook hotels worden beoordeeld in de Business Traveller Middle East Awards van dit jaar. Four Seasons, InterContinental, Hilton en voco komen goed uit de verkiezing met prijzen voor beste business of leisure hotel in diverse steden in de regio. Marriott Bonvoy is verkozen tot beste hotel loyalty programma. En de prijs voor de beste hotelketen wereldwijd gaat naar Hilton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *