KLM krijgt prijs voor Beste Business Class van Europa2 min leestijd

WBC KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reisklasse waarin je reist bepaalt goeddeels je ervaring met een bepaalde airline. Natuurlijk spelen de verwachtingen die je hebt ook mee. Zo zal een doorgewinterde Business Class reizigers anders kijken naar de service aan boord dan een reiziger die ’slechts’ twee keer per jaar op vakantie gaat met het vliegtuig. Recentelijk werd de Business Class cabine van KLM beoordeeld als beste van Europa. Dit is het vierde jaar op rij dat KLM een Travellers’ Choice Award van Tripadvisor krijgt.

Travellers’ Choice Award

Jaarlijks onderzoekt Tripadvisor op basis van duizenden reviews hoe reizigers over de reiswereld denken. Op basis hiervan worden de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards uitgereikt. Men kijkt dus niet alleen naar airlines. Maar ook hotels, bestemmingen, attracties, restaurants en zelfs stranden komen aan bod. Daar komt een top 10 uit van de wereld. Afhankelijk van de categorie kun je ook inzoomen op werelddeel, regio of land.

Beste Business Class

Dit jaar krijgt KLM de prijs voor zowel ‘Beste Business Class van Europa’ en ‘Beste Regionale Business Class’. Dat is een mooie opsteker voor de airline in deze lastige tijd. Alhoewel het lastig is om nu van deze onderscheiding te profiteren nu er weinig vliegreizen geboekt worden. Het kan echter wel weer wat meer vertrouwen geven voor het boeken van nieuwe tickets. 

Reizigers zijn over het algemeen positief over de cabines van de airline, maar ook de vriendelijkheid van de crew wordt vaak gewaardeerd. Daarnaast vindt men het cadeau in de vorm van het KLM huisje een leuk aandenken. Ook over de (vernieuwde) Crown Lounges in Amsterdam is men positief. De beperking in service tijdens de Corona-pandemie heeft KLM wel wat slechtere reviews opgeleverd. 

De afgelopen jaren ontving KLM overigens regelmatig prijzen van de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards. Lufthansa krijgt dit jaar de prijs van beste First Class cabine, alhoewel die binnen het huidige routenetwerk van Europa niet vliegt.

KLM heeft ook een speciale app voor verzamelaars van de Delfts Blauwe huisjes (Bron: KLM)

Europe & World Business Class

KLM biedt twee Business Class producten aan. Dat zijn Europe Business Class en World Business Class. Logischerwijs vind je World Business Class (WBC) alleen terug op vluchten naar verre bestemmingen. Het zijn echter niet alleen korte vluchten. Zo kun je ook een fifth freedom vlucht in WBC boeken. Naast deze cabine biedt de Nederlandse carrier ook Economy Comfort en de reguliere Economy aan. Waarbij Economy Comfort eigenlijk niet gezien kan worden als aparte cabine. Het enige verschil is de locatie in het toestel (meer vooraan dan Economy) en de beenruimte. 

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner
De stoelen in World Business Class kunnen volledig plat

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  Geen van de drie foto’s heeft ook maar iets te maken met de Europeese Business Class. Verder heeft KLM “Regionale” Business Class, dus waar die prijs op slaat is niet duidelijk. Misschien nergens op?

  KLMs Europese Business Class is niet echt slecht, het feit dat deze toch tot beste verkozen is illustreert daarom vooral dat niveau in business class op Europa vluchten de afgelopen jaren flink is gedaald.

 2. Rogier zegt

  Dit is idd wel zeer kort door de bocht berichtgeving.
  WBC is een totaal ander product dan EBC.
  Verder mbt het immer zeer vriendelijke En professionele KLM personeel helemaal correct, verdiende prijs

 3. Jean-Marc van der Kolk zegt

  Mensen waarderen de huisjes? Ik heb nog nooit een huisje ontvangen in Europe Business Class. Ik denk dat deze prijs gaat om de beste business class van Europese maatschappijen, maar niet om de Europe Business Class. Of beste “Regionale Business Class” gaat over Europe Business Class weet ik niet. In mijn ervaring zijn zowel HOP als Air France beter in de Europese Business Class.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Zoals ik het begrijp heeft KLM inderdaad een prijs gewonnen voor de beste (intercontinentale) Business Class onder de Europese maatschappijen. Zonder een verdere verdeling per continent zouden de winnaars voor longhaul/intercontinentale vluchten bijna allemaal uit Azië komen.
   De Regionale award zal dan over het Europe Business Class product gaan. Uiteindelijk is dit natuurlijk een populariteitsprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *