Dit zijn de 10 beste airlines ter wereld3 min leestijd

Delta aircraft on Portland airport (Bron: Unsplash . Avel Chuklanov)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Welke airline nu echt het ‘beste’ is blijft toch een kwestie van persoonlijke voorkeur. Natuurlijk zijn er tal van dingen die fout kunnen gaan tijdens een vlucht. Dat is dan wel weer iets wat je objectief vast kunt stellen. Jaarlijks maakt Tripadvisor een lijst op met de beste airlines ter wereld, gebaseerd op reviews van reizigers. KLM stond in 2018 nog in de top 10. De lijst is voor 2020 opnieuw opgemaakt, met dit jaar een heel verassende nummer 1.

Travellers’ Choice Awards

Jaarlijks onderzoekt Tripadvisor op basis van duizenden reviews hoe reizigers over de reiswereld denken. Op basis hiervan worden de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards uitgereikt. Men kijkt dus niet alleen naar airlines. Maar ook hotels, bestemmingen, attracties, restaurants en zelfs stranden komen aan bod. Daar komt een top 10 uit van de wereld. Afhankelijk van de categorie kun je ook inzoomen op werelddeel, regio of land.

Beste Airline

Vorig jaar kwamen (1) Singapore Airlines, (2) Qatar Airways en (3) EVA Air nog goed uit de bus. Daarna volgden respectievelijk Emirates, Japan Airlines (JAL), Southwest Airlines, Azul, Air New Zealand en Jet 2. All Nippon Airways (ANA) mocht de rij sluiten met een tiende plaats. 

Dit jaar lijkt de ranking er flink anders uit te zien. Emirates gaat van een vierde plaats naar de tiende plaats. Dat is dus de laatste plek in deze ranking. Qatar Airways daalt ook in de peilingen. De maatschappij uit Doha gaat van een tweede naar een negende plek. Virgin Atlantic komt nieuw binnen op de achtste plaats. EVA Air gaat van de derde naar de zevende plaats. Air New Zealand schuift van de achtste naar de zesde plek. Jet2 gaat van de een na laatste plaats naar een vijfde plaats. Op 4 staat JAL, een plekje hoger dan vorig jaar.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Singapore Airlines?
Airbus A350 van Singapore Airlines (Bron: Singapore Airlines)

Dan de top 3. Op de derde plaats komt Korean Air binnen, vorig jaar stond de maatschappij uit Seoul helemaal niet in de ranking. Op 2 staat Singapore Airlines. De maatschappij uit de kleine stadstaat Singapore werd van de eerste plaats verstoten door Azul, dat vorig jaar nog een zevende plek had.

Benieuwd naar onze ervaringen met deze airlines? Bekijk dan eens onze reviews van bijvoorbeeld Singapore Airlines, Qatar Airways, Emirates, Virgin Atlantic en Korean Air.

Schrijf je in voor de InsideFlyer Nieuwsbrief.
Schrijf je in voor de InsideFlyer Nieuwsbrief.

Azul Lineas Aerias

Dat betekent dus de Braziliaanse airline Azul als beste airline ter wereld bestempeld is in de Travellers’ Choice Awards van 2020. Een prestatie die nog niet eerder werd geleverd door een Braziliaanse airline. Met zo’n 144 toestellen bedient de carrier normaliter 116 bestemmingen binnen en buiten Latijns-Amerika. Vorig jaar werd Azul al bekroond met een Tripadvisor Choice Award voor beste regionale airline. 

Azul vliegt voornamelijk met Embraer en ATR toestellen voor short haul routes. Ook de Airbus A320-neo wordt ingezet. Voor long haul bestemmingen vlieg je met de Airbus A330.

Interessant genoeg geeft Skytrax ‘slechts’ 3 sterren aan de Braziliaanse maatschappij. Skytrax schrijft op de website dat het product en de service beter zijn dan wat je van low cost carriers kan verwachten. Maar het is niet de service van full service airlines. 

Toestel van het Braziliaanse Azul op de luchthaven (Bron: Unsplash / Claudio Luiz Castro)
Toestel van het Braziliaanse Azul op de luchthaven (Bron: Unsplash / Claudio Luiz Castro)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *