TripAdvisor Travelers’ Choice Awards; KLM in top tien

KLM Anytime for you WBC

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als het om beoordelingen gaat van luchtvaartmaatschappijen en airports, dan geldt het Britse onderzoeksbureau Skytrax over het algemeen als leidend. Jaarlijks deelt zij verschillende awards uit en ook de waarderingen van 1 tot 5 sterren. Ook TripAdvisor, meer bekend voor hotel, restaurant en attractie reviews, doet nu mee aan airline awards met haar Travelers’ Choice Awards. KLM is hierbij onlangs 3 keer in de top tien geëindigd. De maatschappij werd door de TripAdvisor gebruikers binnen de 10 van meest favoriete Europese airlines gekozen alsmede binnen de 10 beste Business Class én Economy Class producten uit Europa. De beste global airline van Europa is Virgin Atlantic geworden terwijl Aegean de beste Europese regionale airline is.

Travelers’ Choice Awards

Globaal is de ranking als volgt:

  1. Singapore Airlines
  2. Air New Zealand
  3. Emirates
  4. Japan Airlines
  5. EVA Air
  6. Southwest Airlines
  7. Jet2
  8. Qatar Airways
  9. Azul
  10. Korean Air

Over het algemeen kan ik me in de top tien vinden, behalve Jet2 (een Britse low-cost carrier) en Azul uit Brazilië. De meeste andere airlines hebben ook bij Skytrax een 4 of 5 sterren waardering. Bij Emirates en Qatar maakt het wel erg uit op welk vliegtuig je vliegt, hoe goed het product is.

Singapore Airlines is verder winnaar van zowel de beste First Class als Economy Class, Qatar Airways die van Business Class en Air New Zealand van Premium Economy.

Ben jij het eens met deze ranking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *