KLM niet meer naar Doha; schema Golfstaten aangepast

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van de zomerdienstregeling 2017 zal KLM haar vluchtschema naar enkele Golfstaten aanpassen. De grootste wijziging is het staken van de 5-wekelijkse route naar Doha met ingang van 26 maart, na 33 jaar aanwezigheid in Qatar. De route is volgens KLM “niet meer rendabel nadat Qatar Airways in juni 2015 direct is gaan vliegen op Schiphol.” Verder gaat de route naar Abu Dhabi verminderd worden van dagelijks naar 5x per week. De voortzetting naar Muscat, Oman vervalt ook. Muscat zal nu 5x per week in combinatie met Damman bediend worden. Kuweit (voorheen i.c.m Damman) en Bahrein (voorheen i.c.m. Doha) worden straks ook als gecombineerde bestemming uitgevoerd. De frequentie daalt van dagelijks naar 6 per week, maar het vliegtuigtype verandert mee van A330-200 naar A330-300. De lijndienst naar Dubai blijft ongewijzigd.

Een overzicht van de nieuwe vluchttijden en dagen:

KLM staakt Doha
Klik voor groot

Pieter Elbers, CEO en President van KLM, licht toe:

Met de aanpassingen in het vliegschema bieden we klanten verbeterde directe verbindingen naar de Golfstaten. In sommige gevallen wordt ook de reistijd korter. De capaciteit die verdwijnt, zal worden ingezet op nieuwe bestemmingen die aangekondigd zijn met ingang van het zomerseizoen 2017.

Passagiers die na 26 maart 2017 op een van de aangepaste routes zouden vliegen, worden omgeboekt op het beste alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *