InterContinental Ambassador Voucher6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Misschien dat je al bekend bent met de InterContinental Ambassador voucher? Deze voucher of certificaat krijg je indien je lid wordt van het InterContinental Ambassador loyaltyprogramma of wanneer je het lidmaatschap hiervan verlengt. In het verleden schreef Steven al eens over alle voordelen die deze elite status met zich mee brengt, maar in dit artikel zal ik het vooral hebben over het toepassen of inwisselen van deze InterContinental Ambassador voucher.

Wat is de InterContinental Ambassador voucher precies?

De InterContinental Ambassador voucher krijg je dus enkel indien je lid bent van het IC Ambassador loyaltyprogramma, je kan een Gold, Platinum, Spire of Royal Ambassador zijn binnen dit programma, maar zo goed als alle niveau’s hebben dezelfde voordelen.

Bij het lid worden of vernieuwen van de lidmaatschap krijg je onderstaand pakketje toegestuurd, met daarin een lidkaart, bagagelabel, voucher, brief en brochure over het Ambassador loyaltyprogramma. Het belangrijkste stukje papier is gewoon de voucher, omdat je daarmee een “goedkoop” weekend kan boeken in de zin van dat je een weekend boekt in een InterContinental hotel (vrijdag tot en met zondag) en dat je maar 1 nacht hoeft te betalen. De enige extra kost die erbij komt is de eventuele toeristenbelasting die het hotel doorrekent.

InterContinental Ambassador Voucher
De InterContinental Ambassador Kit zoals ie je wordt toegestuurd.

Ik zet bewust goedkoop tussen aanhalingstekens omdat het er natuurlijk vanaf hangt welk hotel je boekt. Er zijn een aantal InterContinental hotels die er qua prijs met kop en schouders bovenuit steken en anderen waar je dan weer een spotgoedkoop weekend kan boeken in een club room of suite. Qua duurdere hotels denk ik dan vooral aan de IC hotels in London, Parijs en New York waar je als Jan modaal anders ook niet komt. Persoonlijk vind ik dat er betere deals te vinden zijn en het hoeft niet altijd superduur te zijn.

InterContinental Ambassador Voucher
De achterkant van de InterContinental Ambassador Voucher die je enkel dient te ondertekenen

Het is van groot belang dat je deze voucher met je meeneemt naar het hotel waar je gaat verblijven, indien je deze niet kan voorleggen dan dien je de volle pot te betalen… Het hotel kan aan de hand van jouw reservering zien of je een Ambassador rate geboekt hebt of niet en zal tijdens de check in meteen om de voucher vragen. Het enigste wat je daarna nog moet doen is het ondertekenen van de voucher, de rest zal door het hotelpersoneel worden ingevuld.

Links achter op de voucher staan een unieke code en vervaldatum vermeld. Deze unieke code wordt door het hotel gebruikt om deze te verwerken in de boeking tijdens check in. De vervaldatum wordt berekend aan de hand van de datum waarop je lid bent geworden of jouw lidmaatschap hebt vernieuwd, de geldigheid loopt een jaar vanaf deze datum.

Hoe maak je een boeking?

Een boeking maken voor het gebruik van de InterContinental Ambassador voucher is niet veel moeilijk of anders dan een reguliere boeking bij IHG. Het enige verschil zit erin dat je via een andere site moet boeken om gebruik te kunnen maken van de zogenaamde “Ambassador Certificate” rate.

Via jouw web browser ga je naar intercontinental.com/AMBWeekend en dan zal je eerst gevraagd worden om in te loggen op jouw Ambassador account en vervolgens krijg je het onderstaande scherm te zien. Vervolgens vul je de naam van de stad in en dan verschijnt de naam van het daar aanwezige InterContinental hotel, kies daarna de data en het aantal personen…

InterContinental Ambassador Voucher
Geef de stad in en het hotel verschijnt automatisch

Je zal daarna naar de site van het hotel zelf worden gestuurd waar je de gegevens nogmaals dient te bevestigen en daarna op Search klikken.

InterContinental Ambassador Voucher
Kies de data, aantal gasten en “Ambassador Certificate” als rate preference

In dit voorbeeld ben ik op zoek naar een club room in mijn geliefde InterContinental in Berlijn waar ik al meermaals ben verbleven en over heb geschreven. Ik vind dit één van de betere hotels om de InterContinental Ambassador voucher in te zetten. Zoals je hieronder kan zien bedraagt de prijs 224 euro voor een weekend in een club room.

Sommigen zullen dit misschien nog aan de hoge kant vinden, maar als je bedenkt dat dit een 5 sterren hotel is, je het weekend kan doorbrengen in een club room met toegang tot de lounge, alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief al het drinken met ’s avonds een open bar… dan is 224 euro een koopje! Natuurlijk zijn er nog goedkopere opties zoals bijvoorbeeld het InterContinental hotel in Warschau.

InterContinental Ambassador Voucher
De “Ambassador” prijs voor het gehele weekend!

Als je de Ambassador rate vergelijkt met de normale prijs die je zou betalen als je boekt via de IHG site, dan is de prijs dubbel! Je betaalt dan 224 euro per nacht, een aanzienlijk verschil dus.

InterContinental Ambassador Voucher
De “gewone” IHG prijs van 224 euro per nacht!

Hoe haal je het maximum eruit?

Dat is eigenlijk een goede vraag en dat is iets wat ieder voor zichzelf moet uitmaken. Zoals ik eerder schreef zoek ik meestal naar een interessante rate voor een club room of zelfs een suite. Zo had ik in 2014 het geluk dat ik in het IC Berlijn een junior suite kon boeken voor 150 euro. Ik kreeg toen zelfs nog een upgrade naar een 2 room senior suite, waarvan de prijs per nacht 450 euro bedroeg! Kijk dan haal je het maximum er uit.

Je krijgt per jaar maar één voucher en daar moet je het mee doen. Dit jaar heb ik mijn Ambassador lidmaatschap in de eerste week van januari verlengd maar ik zit nog steeds te wachten op mijn kit… Een beetje lastig omdat ik mijn voucher over 2 weken nodig heb voor een verblijf in het IC hotel op Bali. Toen ik contact opnam met de Ambassador customer service werd mij verteld dat mijn voucher op 15 maart is opgestuurd en dat ik die de eerste week van mei kon verwachten!

Dat is natuurlijk te laat voor mijn verblijf… Gelukkig zijn er vrijgevige leden op het forum van InsideFlyer en ik kreeg kosteloos iemand zijn voucher opgestuurd, waarvoor nogmaals dank!

Een andere manier om aan meerdere vouchers te komen is het afschuimen van eBay. Daar worden regelmatig vouchers aangeboden en zo heb ik er laatst nog 2 extra kunnen bemachtigen aan relatief goedkope prijzen. Vergis je niet met de foto hieronder, je ziet dat er een voucher wordt aangeboden aan 1 euro, maar geloof me vrij dat die prijs soms oploopt tot 130 euro of zelfs meer. Het ligt er maar net aan hoeveel er op dat moment worden aangeboden en hoeveel geïnteresseerden er zijn…

InterContinental Ambassador Voucher

Conclusie

Is de InterContinental Ambassador voucher z’n geld waard? Voor mij absoluut, want door lid te worden van het Ambassador loyaltyprogramma ontvang je niet enkel de voucher, je krijg ook een voucher voor extra punten en tel daarbij op nog eens alle voordelen die je als Ambassador ontvangt bij verblijven in de verschillende InterContinental hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *