Bevestigd | Veiling Van SAS Upgrades

Veiling Van SAS Upgrades

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week werd er aangekondigd dat er een veiling van SAS upgrades op komst was. Met deze veiling kun je bieden op upgrades en zo zelf beslissen hoeveel je wilt uitgeven om in een betere en meer comfortabele klasse te reizen. Vandaag kunnen we hier officieel de details van bevestigen!

Vorige week kwam SAS – per ongeluk – naar buiten met informatie over een toekomstige service voor passagiers. Op SAS.dk werd namelijk een pagina gepubliceerd met uitleg over hoe je je reis kan upgraden door te bieden via een veilig. En dat SAS hetzelfde systeem als Lufthansa, Australian Airlines, Air New Zealand etc zou gebruiken: “PlusGrade”.

We hadden genoeg tijd om veel informatie over hun nieuwe product te verzamelen en kunnen zo een aantal vragen daarover te beantwoorden.

Het Nieuwe SAS Upgrades Product

Kort gezegd kun je met deze service geld bieden op upgrades van je aanstaande vlucht met SAS. Dan is het aan SAS om vervolgens te beslissen of ze voldoende ruimte hebben en/of ze je aanbod interessant genoeg vinden om je comfortabeler te laten reizen.

Het zal mogelijk zijn om zowel met creditcard als met EuroBonus punten te betalen tot 48 uur voor vertrek. Je krijgt dan bericht van SAS over je bod 36 uur voor vertrek. Je betaalt enkel zodra de upgrade is bevestigd. Als dit niet het geval is, betaal je niets.

Het is ook mogelijk om upgrades tegen vaste prijzen op de luchthaven te kopen, deze heeft SAS echter nog niet gepubliceerd.

Als je op een upgrade wilt bieden kun je dit doen vanaf het moment van de boeking tot 48 uur voor vertrek. Het upgraden op de luchthaven voor een vast bedrag zal kunnen tot 22 uur voor vertrek.

Deze nieuwe SAS upgrades zullen op 25 april 2016 worden geïntroduceerd.

Hieronder proberen we de vragen die we van onze lezers verwachten over dit topic te beantwoorden.

FAQ

Krijg ik bonuspunten voor de nieuwe geupgrade klasse of de oorspronkelijke klasse?

U krijgt bonuspunten voor de klasse waarnaar je wordt geupgrade als je een bod hebt uitgebracht dat bevestigd wordt. Stel je upgrade van SAS Go naar SAS Business, dan zul je punten verdienen voor SAS business. Maar je zult worden opgewaardeerd tot de laagste tarief klasse SAS Business Saver. Wanneer je upgrade voor een vast bedrag op de luchthaven krijg je enkel bonuspunten voor de klasse waarin je oorspronkelijk voor geboekt hebt.

Zal ik nog steeds kunnen upgraden met OptionTown?

Nee. SAS eindigt de samenwerken met OptionTown en deze nieuwe dienst zal dan ook de bestaande upgrade-optie via OptionTown vervangen.

Wat gebeurt er wanneer ik al betaald heb voor een OptionTown upgrade en na 25 april zal reizen?

Wanneer je een upgrade van OptionTown hebt voor een reis na 25 april, zal het geld wat je hiervoor hebt betaald na de reis worden terug betaald. Upgrades van OptionTown zijn niet langer geschikt voor reizen na 25 april.

Kan ik gebruik maken van alle voordelen van de klasse waarnaar ik geupgrade ben?

Ja. Je ticket zal worden opgewaardeerd tot de hogere klasse en ook de regels voor bagage in deze klasse zullen van toepassing zijn. Je kunt gebruik maken van de fast track, lounge etc. volgens de regels van de klasse waarnaar je wordt opgewaardeerd.

Wat zijn de regels voor omboekingen, annulering, etc. wanneer ik een upgrade heb gedaan?

Hierbij gelden de regels van uw oorspronkelijke boeking.

Wanneer is het mogelijk om deze service te gebruiken?

SAS introduceert deze nieuwe upgrade-service vanaf 25 april. Op dezelfde dag eindigt ook de mogelijkheid via Optiontown op te waarderen.

Zal het nog steeds mogelijk zijn om te upgraden bij de gate?

Ja. Het zal nog steeds mogelijk zijn om te upgraden met EuroBonus punten bij de gate als SAS zitplaatsen beschikbaar heeft in de gewenste klasse.

Kan ik een bod annuleren?

Ja je kunt je bod wijzigen of annuleren tot 48 uur voor vertrek.

SAS geeft aan dat EuroBonus Gold en Diamond leden voorrang krijgen. Hoe werkt dat?

Gold en Diamond leden van EuroBonus zullen een hogere prioriteit krijgen bij de beoordeling van inschrijvingen als de anderen op hetzelfde niveau.

Bij welke routes kan ik upgraden?

De nieuwe service zal zowel worden aangeboden op de routes in Scandinavië, Europa, en ook de langere routes naar de VS en Azië. Alleen op de routes naar VS en Azië is er SAS Business, voor alle andere routes SAS Plus.

Zal het mogelijk zijn om alleen te bieden op een upgrade voor een deel van de reis?

Ja, op elke geboekte vlucht kan individueel worden geboden. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen alleen op upgrades voor de terugvlucht te bieden.

Hoeveel moet ik bieden voordat SAS mijn bod aanvaart?

Deze vraag is helaas lastig te beantwoorden, aangezien het de bedoeling is van de veilig dat dit onvoorspelbaar verloopt. Om je plaats in SAS Plus of SAS Business veilig te stellen, raden we je dan ook aan meteen in deze klasse te boeken.

Kan ik ook andere biedingen zien?

Nee. Het is een gesloten veiling en het zal niet mogelijk zijn om te zien wat andere passagiers hebben geboden. Er zal echter een indicator zijn die aangeeft of je bod zwak of sterk is.

Wanneer moet ik betalen?

Je betaalt alleen wanneer je upgrade door SAS wordt geaccepteerd. In tegenstelling tot OptionTown, hoef je dus niet meteen te betalen wanneer je een upgrade wilt.

Kan ik nog steeds van te voren met punten een bevestigde upgrade krijgen?

Nee. Deze service wordt geschrapt en vervangen door deze nieuwe veiling, waar je geld en punten moet besteden om te upgraden. Als u wilt upgraden met een vast aantal punten, zoals voorheen, dan zul je moeten gokken op een standby-upgrade aan de gate.

Wat als ik speciale maaltijd besteld heb? Kan ik dan toch upgraden?

Ja. Als je online een bod uitbrengt op een upgrade, dan is het mogelijk om ge​​upgrade te worden – zelfs als u speciale maaltijd hebt besteld. Indien je de luchthaven probeert te upgraden tegen een vaste prijs, dan is het niet mogelijk.

Kunnen we samen worden geupgrade als we met meerdere personen samen reizen?

Ja. Als u reist op dezelfde boeking, dan zal het mogelijk zijn om te bieden op een upgrade van complete boeking. Reist u daarentegen op aparte tickets, dan dient u individueel te bieden op elke boeking, afhankelijk van de ruimte en de kosten bestaat het risico bestaat dat niet alle reizigers zullen worden geupgrade.

Wees ervan bewust dat als je reist met een kind, het alleen mogelijk zal zijn om te upgraden van SAS Go naar SAS Plus. Upgrades naar SAS Business zijn niet mogelijk bij het reizen met kinderen.

We volgen het verloop van dit nieuwe product op de voet en zullen dit testen bij de eerste gelegenheid.

Vanaf 25 april zullen de SAS upgrades beschikbaar zijn op www.sas.dk/upgrade

Featured image: SAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *