Etihad Lounge Londen4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn vlucht uit Amsterdam met British Airways nam ik de bus naar Terminal 4. Ik snap soms echt niet waarom Heathrow so ingewikkeld is gebouwd… Ze lopen te klagen over ruimtegebrek maar volgens mij hadden ze beter een “super” terminal kunnen bouwen in plaats van de “kleine” terminals die ze nu hebben. Toen ik bij de lounge aankwam vertelde ik dat ik nog moest inchecken voor mijn volgende vlucht. Een lounge agent vroeg voor mijn paspoort en ik kreeg snel daarna mijn boarding pass. Toen ik de lounge in liep was het relatief leeg, dus kon ik makkelijk een plekje uit kiezen.

Etihad Lounge in LHR
Etihad Lounge in LHR
Etihad Lounge in LHR
Etihad Lounge in LHR

Ik realiseerde niet dat Etihad ook spa’s heeft in lounges buiten Abu Dhabi, dus ik was blij verrast toen een “Six Senses Spa” receptionist rond liep en mij aansprak om te vragen of ik een afspraak wilde maken voor een spa-behandeling. Ik koos voor een “facial” omdat ik niet veel nut zag in een massage voor 15 minuten… Ik heb een keer verbleven in het Six Senses Resort op het Thaise eiland van Koh Samui die ontzettend goed was, dus in aanleiding daarvan had ik hoge verwachtingen. Ik genoot van de behandeling en had niet het gevoel of het gehaast ging.

Six Senses Spa
Six Senses Spa
Six Senses Spa
Six Senses Spa
Six Senses Spa
Six Senses Spa

Vervolgens ging ik weer in de lounge zitten. Er liepen serveersters rond, en eentje vroeg of ik wat wilde drinken. Ze zei dat een “detox smoothie” misschien wel een goed idee was na een visite bij de spa. Ik vond hem niet slecht maar hij proefde niet “vers”, een soort van “innocent” smoothie die verkrijgbaar is bij Starbucks. De badkamers en toiletten bevinden zich naast de spa. Net zoals de rest van de lounge was het ook erg strak en mooi qua design. De badkamer was super schoon omdat hij permanent onder toezicht was van een vriendelijke “bathroom attendant”.

Lounge Badkamer
Lounge Badkamer
Lounge Badkamer
Lounge Badkamer
Lounge Badkamer
Lounge Badkamer

Ik kreeg een beetje honger en ging daarom in het restaurant gedeelte zitten van de lounge. Hier bevond zich ook het buffet en de bar. Het buffet vond ik best tegenvallen met maar een kleine selectie. Ik denk dat dit opzettelijk was omdat er ook een menu was met meer opties. Bij de bar was ook alles te bestellen, van koffie tot wijn tot cocktails. Ik koos eerst wat kleins uit van het buffet en daarna kwam een aardige serveerster met een menu. Ze vroeg of ik hulp nodig had met een keuze te maken. Ik zei dat ik niet zin had in iets te groot, ze raadde daarom de Thaise groentesoep aan. Hij was zeer smakelijk en proefde ook echt als een Thaise soep.

Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Bar
Etihad Lounge Bar
Etihad Lounge Menu
Etihad Lounge Menu
Kleine hapjes van het buffet
Kleine hapjes van het buffet

Thaise Soep

Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Londen

De vlucht was iets vertraagd dus voor het laatste halfuurtje in de lounge vond ik een plek in een hoek naast het buffet. Hier waren comfortabele “lounge” stoelen. Ook hier liep een serveerster die een cappuccino voor me bracht. Grappig genoeg werd er omgeroepen voor de Royal Brunei Airlines vlucht naar Brunei via Dubai. Leuk dat die de Etihad Lounge gebruiken voor hun premium passagiers aangezien de “SkyLounge” in Brunei helemaal niks voorstelt. Toen er werd omgeroepen voor mijn vlucht naar Abu Dhabi rende ik bijna de lounge uit, ik was zo blij om eindelijk de Etihad First Class Apartments te kunnen zien!

Etihad Lounge Londen
Etihad Lounge Londen

Conclusie

Voor een outstation lounge is dit helemaal top, een lounge met een a-la-carte restaurant en een spa is moeilijk te bekritiseren. Het personeel in de lounge was ook erg vriendelijk, ze deden altijd hun best en waren niet bang om met passagiers praatjes te houden. Ik vond deze lounge misschien zelfs beter dan Etihad’s lounge in Abu Dhabi. Deze lounge behoort zeker tot een van de beste op Londen Heathrow.

Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Twitter en Instagram accounts. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier.

Trip: Etihad naar India
The Etihad Lounge Londen (dit artikel)
– Etihad First Class Apartment naar Abu Dhabi
– The Taj Bangalore

Wat is jouw favoriete lounge op LHR?

 

Overzicht

Voordelen

- Spa
- Menu
- Personeel

Nadelen

- Klein buffet

Sfeer

Ruimte

Eten &

Drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

Een top lounge met super voorzieningen zoals een Six Senses Spa en een uitgebreide bar!

4 min leestijd">
4

Reacties

 1. Jeffrey zegt

  Leuke review Bruno. De rust in de lounge is misschien wel een verademing aan de rest van Heathrow maar het oogt bijna verlaten.

  Over de opmerking die je als eerste maakte over de indeling van de LHR Terminals en dat ze een super terminal hadden moeten maken: Dit zou natuurlijk ideaal zijn. Helaas is de luchthaven over de decennia heen ontwikkeld tot wat het nu is. Bij het maken van 1 super terminal zou bestaande infrastructuur gesloopt moeten worden, wat natuurlijk niet kan. Het is roeien met de riemen die je hebt.

  • bruno zegt

   Hoi Jeffrey, leuk dat je een commentje plaatst 🙂

   Maar Schiphol begon toch ook eens alleen met de A pier en Vertrekhal 1? Hadden ze niet beter T1 beter kunnen uitbreiden dan allemaal eilandjes creëren? Of misschien zoals Singapore Changi Airport, die begon ook ooit met T1 die in het midden van het vliegveld lag, en daar hebben ze omheen gebouwd. Een soort hybrid van Schiphol. Interessant om over na te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *