Trip: Etihad naar India!2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit is de introductie van mijn korte trip report, met slechts een paar posts van mijn reis naar Zuid-India. Mijn beste vriendin komt uit Bangalore dus besloot ik daarheen te reizen om haar te bezoeken en de omgeving te verkennen.

American Airlines AAdvantage heeft tot 22 maart super voordelige award ticket prijzen naar het Middeloosten en India vanuit Europa, en daar had ik besloten gebruik van te maken. Je kan meer over AAdvantage lezen in Lionell’s artikel. Ik had dus 40.000 miles en €56 betaald voor een First Class ticket naar India. Ik vloog met British Airways naar Londen om vervolgens de Etihad A380 te vliegen naar Abu Dhabi in First Class. Het laatste segment was in Etihad’s regio business class op een A320. Ik was echter te vermoeid om foto’s te nemen op deze vlucht (het was vervolgens 03:00 in de ochtends). Etihad heeft een top lounge in Londen, misschien beter dan de lounge in Abu Dhabi, met een spa en een echt a-la-carte restaurant. De “First Class Apartment” is iets wat ik nooit eerder heb meegemaakt. Zo slim bedacht en ontworpen. Er is alleen maar ruimte.

Etihad London Lounge
Etihad London Lounge
Etihad First Class Apartment
Etihad First Class Apartment

In Bangalore besloot ik bij de Taj Bangalore West End te slapen, die tot een hele luxe hotelketen in India behoort. Wat een mooi hotel voor een mooi prijsje! Het hotel ligt in het hartje van Bangalore maar daar merk je niks van omdat het omsingeld is door een park en veel natuur. Het hotel is koloniaal geïnspireerd en gesitueerd in een historische- en monumentale- pand. Je kan niet overal eten in India met een Nederlandse maag dus het was moeilijk authentiek Indiaans eten te vinden waar ik niet ziek van werd. Gelukkig had het hotel een “award winning” Indiaans restaurant. Het was erg lekker, maar helaas voelde me ik ook hier niet super goed na het diner. Misschien heb ik gewoon niet een sterke maag 😉

The Taj Bangalore
The Taj Bangalore

Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Twitter en Instagram accounts. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier.

Trip: Etihad naar India (dit artikel)
– The Etihad Lounge Londen
– Etihad First Class Apartment naar Abu Dhabi
– The Taj Bangalore

Heb je vragen over mijn trip of het boekingsproces? Stel ze gerust in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *