American Airlines Miles Verdienen7 min leestijd

American Airlines Miles Verdienen - Featured

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op het forum van InsideFlyer NL is American Airlines miles verdienen een hot topic, er wordt veel over geschreven, gediscussieerd en gevraagd in verschillende threads. Het is storm gaan lopen na de artikelen van Valentijn die met de meest gekke routes voor award tickets op de proppen kwam en na het verschijnen van een artikel over de zogenaamde Platinum Challenge ging American Airlines als een lopend vuurtje door het forum.

Behalve het verdienen van award miles door het vliegen, bestaan er nog talloze manieren om extra miles te verdienen en die ga ik jullie in dit artikel proberen uit te leggen. Jullie krijgen een overzicht van welke manieren er momenteel bestaan om AA miles te verdienen, zeker met het oog op de aangekondigde veranderingen in het loyaltyprogramma van American Airlines. Hierover verschijnt komend weekend een artikel over hoe je jouw AA miles kan maximaliseren voor de award charts gaan veranderen op 22 maart.

Vliegen

Iedereen weet dat je met vliegen het snelste miles verdient, zeker bij AA is het dikwijls een kwestie van uren na een vlucht dat de miles al in de account worden gepost. Onze redacteur Jan schreef reeds eerder een post over de drastische veranderingen die er aan zitten te komen. Dus wil je nog miles verdienen aan “gunstige” rates, dan moet je er snel bij zijn! Bij American Airlines spelen ze kort op de bal met allerlei promoties, aangezien je ze tijdig via email ontvangt maar kijk ook regelmatig op FrequentFlyerBonuses die alle promo’s netjes voor je opsommen.

American Airlines Miles Verdienen - Frequentflyerbonuses
FrequentFlyerBonuses.com heeft alle promo’s

PointsHound

De meesten onder ons kennen de portal site van PointsHound, die het mogelijk maakt om miles te verdienen door het boeken van hotelovernachtingen. Je kan het doen voor allerlei airlines en zo ook voor American Airlines. Op het forum van InsideFlyer NL is er zelfs een topic geopend waarin mensen terecht kunnen met vragen, opmerkingen en ervaringen.

American Airlines Miles Verdienen - Pointshound

Het enigste wat je moet doen om hiervan gebruik te maken is een account aanmaken op de site en vervolgens boek je een overnachting. Voor het maken van een eerste boeking krijg je een bonus van 1000 miles aangeboden.

American Airlines Miles Verdienen - Pointshound Boeking

De zoekresultaten die je te zien krijgt worden automatisch gesorteerd volgens het aantal miles dat je zou verdienen. In de twee bovenstaande voorbeelden kan je zien dat je respectievelijk 3900 of 3800 miles ontvangt na de overnachting. Hetgeen waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij hotels die een eigen loyaltyprogramma hebben, geen punten ontvangt van dat programma. Waarom niet? Omdat in de voorwaarden van de meeste loyaltyprogramma’s staat geschreven dat je enkel loyalty punten krijgt als je via de site van het hotel zelf boekt.

Er zijn uitzonderingen op deze regel zoals bij Hilton en SPG (Starwood Preferred Guest) waar je aan “double dipping” kan doen. Dit houdt in dat je in jouw account opgeeft voor welke airline programma’s je eventueel miles wil sparen en zo krijg je na een overnachting punten van het hotel en award miles van het door jou gekozen programma.

Rocketmiles

Net als PointHound is ook Rocketmiles een portal site om hotels te boeken waar ik zelf wat ervaring mee heb. Ik heb er het afgelopen jaar een 3tal overnachtingen geboekt voor de keren dat ik niet verbleef in een hotel van één van de 10 hotel loyaltyprogramma’s waar ik lid van ben en/of elite status bij heb. In zo’n situatie is het handig om via Rocketmiles te boeken zodat je toch iets verdient met een stay, in dit geval miles want alle beetjes helpen!

American Airlines Miles Verdienen - Rocketmiles Sign Up

Moest je nog geen zin lid zijn van het Rocketmiles platform, dan kun je via deze link een account aanmaken en verdien je 1000 miles na een eerste overnachting. Let er wel op dat ik als auteur van dit artikel ook 1000 miles verdien voor elke sign up die ik aanlever bij Rocketmiles. Indien je dit niet wenst, dan kan je op de site van Rocketmiles gewoon een account aanmaken.

American Airlines Miles Verdienen - Rocketmiles & American Airlines

Net zoals bij PointsHound, geldt ook voor Rocketmiles dat je geen punten verdient als je bij een hotel uit een keten verblijft met een eigen loyaltyprogramma. Het mooie is dat Rocketmiles wel betere sign up bonussen weg geeft in bepaalde periode. Momenteel is dit “maar” 1000 miles, maar toen ik destijds lid werd was er een bonus van 5000 miles! Goed opletten is dus de boodschap.

IHG

IHG is veruit mijn favoriete hotelketen, ik weet dat er voor- en tegenstanders van het loyaltyprogramma zijn, maar bij hen had ik mijn allereerste hotel elite status en sindsdien ben ik ze trouw gebleven. Ik verzamel er voornamelijk punten maar ze bieden de mogelijkheid om miles te verzamelen.

Er loopt momenteel zelfs een promotie waarbij je dubbele miles kan verdienen, deze promo loopt samen met de Accelerate promotie waarbij je hotelpunten verdient.

American Airlines Miles Verdienen - IHG Double Miles

American Airlines Miles Verdienen - IHG Earning Preference

Het enigste waar je voor moet zorgen is dat jouw “earning preference” in jouw IHG account op Airline Miles staat in plaats van IHG Rewards Club Points. Deze voorkeur kan je aanpassen door in te loggen op de site van IHG.

American Airlines Miles Verdienen - IHG Participating Airlines

Zoals je kan zien nemen er meerdere airlines deel aan deze promotie van IHG, maar de focus van dit artikel ligt op het verdienen van American Airlines miles.

Starwood Preferred Guest (SPG)

Alhoewel ik zelf te weinig verblijf in Starwood hotels, heeft hun loyaltyprogramma een mooie feature waarbij je heel gemakkelijk hotelpunten kan omzetten in miles. De meeste airlines hanteren zelfs een 1:1 conversie rate, dit wil zeggen dat je voor elk hotelpunt 1 mile krijgt bij omzetting.

American Airlines Miles Verdienen - SPG Transfer to Miles

In het geval dat je heel veel zou verblijven in SPG hotels en niet meer weet wat je met je punten wil doen, dan kan je ze per schijf van 20.000 punten omzetten en dat levert een extra bonus op van 5000 miles! Is dit de meest gunstige manier om aan miles te komen? Nee, want voor je 20.000 SPG Points bij elkaar hebt gesprokkeld, heb je al redelijk wat uitgegeven aan overnachtingen en voor dat geld is het momenteel nog mogelijk om een goedkope mileage run te boeken en méér miles te verdienen. Zo verdiende ik met mijn mileage run naar Hawaii iets meer dan 36.000 miles!

Hertz

Hertz staat wereldwijd bekend als autoverhuurbedrijf, maar wist je dat door het huren van een auto ook miles kan verdienen? Er is zelfs een waanzinnig verhaal van een kerel op FlyerTalk die een auto huurde bij de concurrent Avis en zo op 2 dagen 185.000 miles verdiende!

Momenteel loopt er bij Hertz een promotie waarbij je vierdubbele miles kan verdienen in de Verenigde Staten, Europa, Canada, Mexico en Puerto Rico. Als je interesse mocht hebben dan kan je via deze link registreren voor dit aanbod.

American Airlines Miles Verdienen - Hertz

De samenwerking tussen Hertz en American Airlines kwam al in 2004 tot stand en per uitgegeven Dollar verdien je 1 mile. Indien je tijdens de laatste 6 maanden een auto hebt gehuurd bij Hertz maar je hebt er niet aan gedacht om hier miles mee te verdienen, dan bestaat de mogelijkheid om een retroactief jouw miles te claimen door een online formulier in te vullen. Tip!

American Airlines Miles Verdienen - Hertz Nederland

American Airlines

Behalve al de eerder uitgelegde manieren om miles te verdienen, bestaat er bij American Airlines ook de mogelijkheid om miles te kopen. Dit is een duurdere optie natuurlijk, maar in geval van nood kan het wel een oplossing zijn. Zo kwam ik laatst een aantal miles tekort om een award vlucht te boeken en heb ik miles gekocht.

American Airlines Miles Verdienen - Buy & Gift Miles

Echt gunstig is het tarief niet te noemen want je betaalt momenteel $ 29,50 per 1000 miles en er is geen promotie. Toen ik mijn miles kocht, kreeg ik 7000 bonus miles.

American Airlines Miles Verdienen - Select Number of Miles

Conclusie

Zoals je net hebt kunnen lezen zijn er talloze mogelijkheden om American Airlines miles te verzamelen en ik ben er waarschijnlijk nog een aantal vergeten te vermelden. Hetgeen je elke keer moet afwegen is de kostprijs die je ervoor betaalt, weeg deze af tegen de tijd en moeite die je erin steekt en evalueer of er geen betere en eventueel goedkopere manier is om aan extra miles te komen.

Weten jullie nog manieren om extra miles te verdienen? We horen het graag van jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *