American Airlines & United Basic Economy Van Start

United Economy Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Basic Economy gaat van start bij American Airlines en United. Met deze tariefklasse krijg je een bijzonder ‘kaal’ ticket, en bij American Airlines gelden je elite voordelen ook niet. Dit heeft dus best een grote impact op je ticket en reiscomfort als je economy class reist binnen de Verenigde Staten. Delta Airlines heeft basis economy al een aantal jaar, waardoor de drie grootste luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten nu deze tariefklasse gaan voeren.

Deze klasse geldt momenteel alleen in de Verenigde Staten, dus als je vanaf Europa naar de VS reist dan krijg je een regulier economy ticket met de bijbehorende aspecten. In deze situatie mag je dus wel een carry-on item meenemen en indien je elite status hebt, een bepaalde stoel gratis kiezen.

American Airlines Basic Economy

Je kunt nu tickets kopen voor American Airlines basic economy, voor vluchten vanaf 1 maart. Met basic economy moet je betalen voor handbagage, stoelkeuzes en upgrades vanaf de goedkoopste tarieven. Basis economy is momenteel alleen beschikbaar voor non stop vluchten tussen diverse steden. Het is niet mogelijk om een vluchten te boeken met een tussenstop op een luchthaven. Deze mogelijkheid komt er echter wel, maar om dit moment is nog niet precies bekend wanneer. De Basis Economy is momenteel beschikbaar op American Airlines operated en marketed vluchten. Met deze tarieven is het niet mogelijk om bijvoorbeeld gratis main cabin extra te krijgen, ondanks dat je een elite status hebt. Elite members van American Airlines zullen 250 EQM krijgen voor vluchten van 500 miles of minder, waar dit normaliter 500 EQM is.

Deze tariefklasse is vanaf nu beschikbaar op deze routes:

  • Charlotte (CLT) – Orlando (MCO)
  • Dallas/Fort Worth (DFW) – Baltimore (BWI)
  • Dallas/Fort Worth (DFW) – Tampa (TPA)
  • Dallas/Fort Worth (DFW) – Philadelphia (PHL)
  • Miami (MIA) – Tampa (TPA)
  • Miami (MIA) – New Orleans (MSY)
  • Philadelphia (PHL) – New Orleans (MSY)
  • Philadelphia (PHL) – Fort Lauderdale (FLL)
  • Philadelphia (PHL) – Charlotte (CLT)
  • Philadelphia (PHL) – Miami (MIA)

United Airlines Basic Economy

Naast American Airlines gaat ook United Airlines deze tariefklasse aanbieden. Deze tariefklasse is beschikbaar vanaf 18 april a.s. en krijgt de fare code N mee. Momenteel zijn deze te boeken tussen de hubs van United en Minneapolis. De prijs met een normaal economy ticket verschilt tussen de 15 en 25 US dollar. In deze tariefklasse krijg je geen stoelkeuze, geen mogelijkheid tot verandering van je ticket of een annulering, geen elite miles, segmenten of dollars, geen mogelijkheid tot een upgrade en je mag alleen een personal item meenemen. Daarnaast krijg je Group 5 boarding, waardoor je als een van de laatste aan boord gaat. Deze laatste twee regels gelden niet voor elite leden van United.

United Basic Economy

 

Wat is jouw mening over basis economy? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *