Stoelindeling in de B787-10 van KLM3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Binnenkort zal de eerste B787-10 Dreamliner toegevoegd gaan worden aan de vloot van KLM. Dit toestel is voorzien van de nieuwste Business Class en in dit artikel kun je de volledige stoelindeling vinden. In Economy Class zijn de stoelen opgesteld in een 3-3-3 indeling.

De eerste B787-10 bestemmingen die KLM met dit toestel aan gaat doen zijn Dar es Salaam en Kilimanjaro vanaf 1 juli 2019. Vanaf 3 juli zal dit toestel ook drie keer per week ingezet worden naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf 29 september zal het toestel vijf keer per week ook nog eens naar Toronto in Canada vliegen.

UPDATE: Navraag bij KLM leerde dat de stoelmap online niet correct is. De juiste indeling is 38 stoelen in World Business Class (zoals eerder aangekondigd), 27 in Economy Comfort en 279 in de reguliere Economy Class.

Stoelindeling Business Class B787-10 van KLM

De Business Class is ingedeeld in een 1-2-1 opstelling. Hierdoor hebben passagiers altijd toegang tot het gangpad en hoeven zij niet over iemand heen te klimmen. Deze opstelling kun je ook vinden in de kleinere B787-9 van KLM.

In deze B787-10 komt echter wel een nieuwe versie van de business class stoelen. Dit betreft de ‘Venture’ stoel van de Japanse fabrikant JAMCO. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die deze stoel gaat aanbieden en staat in een zogenoemde ‘reverse-herringbone’ indeling. Er zijn 40 stoelen in WBC; 10 meer dan in de dash 9.

B787-10 stoel KLM

Hieronder kun je de stoelindeling vinden voor de eerste vlucht van Amsterdam naar Kilimanjaro op 1 juli 2019. Zoals je ziet zijn veel stoelen al bezet, maar er is nog voldoende keus aan de zijkanten van het toestel.

KLM B787-10 business class

 

Indeling Economy Class B787-10

In de Economy Class van de nieuwste Dreamliner toestel kun je de stoelen vinden in een standaard 3-3-3 indeling. De eerste twee rijen zijn volledig voor Economy Comfort stoelen. Dit zijn stoelen met meer beenruimte en deze stoelen kunnen ook verder naar achter. Daarnaast zijn de stoelen in het midden op rij 14 tot 16 ook Economy Comfort stoelen. In totaal lijken er 27 EC stoelen te zijn. Dat is flink minder dan de 48 EC stoelen in de 787-9.

De paarse stoelen, die je kunt vinden aan de zijkanten op rij 14 tot 16 en de volledige 17e rij, zijn voorkeursstoelen. Dit zijn normale stoelen maar staan aan het begin van de Economy Class. Doordat je sneller uit het toestel bent bij aankomst, ziet KLM een kans om deze tegen een hogere prijs te verkopen.

De blauwe stoelen, die je kunt vinden van rij 18 tot 48 (muv 30A-C en 30H-K), zijn reguliere stoelen.

Op rij 30 aan de zijkanten, met stoelnummers A,B,C,H,J en K, zit je bij de nooduitgang. Hierdoor heb je extra beenruimte, maar hier zitten de toiletten wel dicht bij in de buurt.

Kosten stoelreservering in de B787-10 Dreamliner

Economy Comfort, extra beenruimtestoelen, voorkeursstoelen en normale stoelen zijn gratis te reserveren voor Flying Blue Platinum leden. Flying Blue Gold leden kunnen gratis voorkeursstoelen en normale stoelen reserveren. Flying Blue Silver leden kunnen gratis normale stoelen reserveren. Voor anderen kost een Economy Comfort stoel richting Kilimanjaro €120, Extra beenruimte stoelen kosten €50, voorkeursstoelen €30,- en normale stoelen €20. Bij (online) check-in zijn deze laatste gratis te reserveren. De prijzen kunnen variëren per route en afhankelijk van wanneer je boekt. Zie ook: KLM stoelopties in Economy; overzicht en kortingen

KLM B787-10 voorste deel economy class

KLM B787-10 tweede deel economy class

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *