Nieuwe World Business Class stoel in KLM Boeing 787-101 min leestijd

KLM 787-10 World Business Class stoel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft haar nieuwe World Business Class interieur voor de Boeing 787-10 bekend gemaakt. Het gaat om de ‘Venture’ stoel van de Japanse fabrikant JAMCO. KLM is de eerste klant van dit nieuwe type stoel. Net als de huidige WBC in de 787-9 zal de indeling 1-2-1 in de zogenaamde ‘reverse-herringbone’ stijl zijn. Zo heeft iedere passagier directe toegang tot het gangpad en veel privacy. De stoelen voor de grotere Dreamliner zullen lichter zijn, waardoor KLM brandstof bespaart.

De stoel is weer ontworpen in samenwerking met Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius. Uiteraard gaat de stoel volledig plat. De middelste stoelen hebben een verstelbaar privacy scherm. Verder is er een 18.5 inch entertainmentscherm.

Boet Kreiken, EVP Customer Experience:

KLM is verheugd om met Jamco aan het gloednieuwe programma voor onze 787-10 World Business Class-stoelen te mogen werken. Samen streven we ernaar de beste zitplaatsen, slaapcomfort en reisomgeving voor onze Business Class-reizigers te creëren.

 

KLM 787-10 World Business Class stoel

KLM verwacht de grootste variant van de 787, met 38 stoelen in Business Class, volgend jaar. Daarmee is KLM de eerste Europese maatschappij die met dit subtype gaat vliegen. Er zijn 8 toestellen besteld. Singapore Airlines nam onlangs als launch customer de ‘dash ten’ in ontvangst.

Het is niet onverwacht dat KLM voor een andere fabrikant, maar een vergelijkbare stoel heeft gekozen. Fabrikant Zodiac die de huidige 787-9 stoelen maakt, heeft te kampen met ernstige achterstanden in de leveringen.

Reacties

  1. J. De Boer zegt

    In de tweede alinea van de tekst over de stoelen staan 2 taalfouten. Er staat in het enkelvoud “is” en “staat” en dat moet in het meervoud zijn.
    Met vriendelijke groet
    Jan de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *