Review: Hilton San Diego Bayfront6 min leestijd

hilton, san Diego, bayfront, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente trip naar de VS verbleef ik voor een lang weekend in San Diego. Mijn oog viel op twee hotels, namelijk het Hilton San Diego Spa & Resort en het Hilton San Diego Bayfront. Dit laatste hotel had toevallig op de nacht die ik er wilde doorbrengen de laagste rate: slechts $ 170 inclusief belastingen, dat is heel goedkoop aangezien er normaal wel $ 250 tot $ 300 voor dit hotel wordt gevraagd. Ik was op dat moment nog net Diamond lid en door een promotie zou ik ook nog een mooi aantal bonuspunten binnenhalen.

Het Hilton San Diego Bayfront bevindt zich in het centraal gelegen Gaslamp district, niet ver van het moderne stadscentrum met alle wolkenkrabbers, shopping centra en uitgaansgelegenheden.

hilton, san diego, bayfront, locatie
Locatie van het Hilton San Diego Bayfront.

De luchthaven van San Diego ligt bijna in de stad zelf tussen alle wolkenkrabbers en daardoor zie je regelmatig vliegtuigen overvliegen. Vanaf de luchthaven ben je met de auto in ongeveer 10 minuten bij het Hilton San Diego Bayfront. Ook het openbaar vervoer is voor Amerikaanse begrippen goed geregeld. Er is een frequente busverbinding met de stad en vanaf daar ben je op drie tramhaltes afstand al bij het Hilton San Diego Bayfront.

Check-in

Rond het middaguur wandelde ik de hotellobby binnen. Meteen zag ik dat het hotel er goed onderhouden bij ligt. Ik nam de roltrap naar de eerste verdieping waar de receptie gevestigd is. Op het moment dat ik aankwam was het er vrij druk. Gelukkig kon ik door mijn Diamond status bij de priority rij aanschuiven waardoor ik al snel aan de beurt was.

Ik zei dat ik een kamer voor een nacht had geboekt en overhandigde mijn paspoort. De vriendelijke man achter de receptie verwelkomde mij in het Hilton San Diego Bayfront en bedankte me voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Ik vroeg of ik een upgrade had gekregen. Hij liet me weten dat ik een gratis upgrade kon krijgen naar een hogere kamercategorie. Voor een suite was er een speciaal aanbod voor Diamond leden. Normaal kost een upgrade $ 230, maar voor Diamond leden was dit slechts $ 130. Ik heb dit aanbod uiteindelijk afgewezen en heb genoegen genomen met de kamerupgrade naar een hogere categorie.

Ik had natuurlijk het goedkoopste tarief geboekt en daardoor was ik genoodzaakt om een kamer met twee bedden te selecteren. Gelukkig kon de receptioniste nog een kamer vinden met een groot kingsize bed waardoor ik weer helemaal tevrreden was. Bovendien zou ik vanaf de 24ste verdieping een mooi uitzicht hebben op de skyline van San Diego. Naast mijn pasjes kreeg ik ook nog twee vouchers ten waarde van $ 10 die ik kon gebruiken voor het ontbijt of voor een consumptie bij de Starbucks.

Kamer

Met mijn pasjes en vouchers in de hand nam ik de lift naar de 24ste verdieping om mijn kamer op te zoeken. Ik had kamernummer 2457 en toen ik de duur opende zag ik door de vitrages al het mooie uitzicht op de skyline.

hilton, san Diego, bayfront
Uitzicht vanuit kamer 2457.

In de kamer hing een frisse geur en alles zag er schoon en goedverzorgd uit. De grootte van de kamer is dezelfde als de standaardkamer. Het verschil in de kamercategorie is dus alleen het uitzicht.

hilton, san Diego, bayfront
Standaardkamer Hilton San Diego Bayfront.

Opvallend was dat ik niet direct wifi verbinding had. Wifi is gratis voor alle Hilton Honors leden en je moet dan vaak alleen je achternaam en kamernummer invoeren. Echter moest ik hier ook mijn Hilton Honors nummer invoeren. De verbinding zelf was zeer snel en viel geen enkel moment weg.

hilton, kingsize, san diego
Kingsize bed

Echter heb ik niet veel tijd in de kamer doorgebracht. Het was mooi weer, dus ik heb direct mijn zwemkleding aangetrokken en ben richting het zwembad gegaan om van het mooie weer te genieten.

kamer, Hilton, san diego
Kamer gezien vanaf de andere kant.

Ook de badkamer zag er goed uit. Genoeg soorten zeep en shampoo en ook aan kleine handdoekjes was er geen gebrek.

wastafel, hilton
Wastafel

De badkamer beschikt enkel over een douche. Er is geen bad aanwezig.

Douche
Douche

Zwembad

Zoals ik al zei is er een buitenzwembad aanwezig bij dit hotel. Ook zijn er twee bubbelbaden en een kinderbadje te vinden. Het was buiten ongeveer 22 graden, dus eigenlijk nog net te koud om te zwemmen. Gelukkig was het buitenzwembad verwarmd waardoor ik toch nog mijn baantjes kon trekken.

hilton, buitenzwembad, San Diego, bayfront, review
Buitenzwembad van het Hilton San Diego Bayfront.

Erg gezellig was het bij de cocktailbar. Je kunt er verschillende cocktails verkrijgen, dus hier heb ik zeker van geprofiteerd.

hilton, san Diego, bubbelbad, cocktail
Ik had een relaxte middag in het Hilton San Diego Bayfront.

Ik raakte aan de praat met nog wat andere gasten van dit hotel en voor ik er erg in had was de zon alweer onder en besloot ik maar eens te kijken wat het restaurant te bieden had.

hilton, san diego, zwembad
Het zwembad bij donker.

Restaurant

Na eerst een douche te hebben genomen liep ik naar het restaurant dat zich op de begane grond bevindt. Het was al 9 uur, dus druk was het er niet.

bar, hilton, san diego
Bar van het restaurant.

Ik zocht een plekje op bij de tafel en al snel kwam er iemand vragen wat ik wilde eten en drinken. Ik ging voor de lokale bier uit Californië met een lekkere steak als hoofdgerecht.

hilton, san diego, dineren, restaurant
Dineren in het restaurant van het Hilton San Diego Bayfront.

Ontbijt

In hetzelfde restaurant vindt elke ochtend ook het ontbijt plaats. In de meeste Hilton hotels is het ontbijt altijd volledig gratis voor Gold en Diamond leden. In Amerika is dit echter vaak niet het geval. Net als in het Hilton Seattle Airport had ik ook in het Hilton San Diego Bayfront geen toegang tot het volledige ontbijt. Daarvoor moest ik extra betalen en met de fooien die ze in Amerika gewend zijn wordt de rekening dan snel een stukje hoger. Je hebt wel toegang tot het gewone ontbijt, maar voor bijvoorbeeld een ei of pannenkoekjes moet je extra betalen. Gelukkig kunnen Diamond leden hiervoor hun vouchers gebruiken.

hilton, san diego, pannenkoekjes
Pannenkoekjes betaald met mijn vouchers.

Spa

Mijn vlucht vertrok pas om 16:00, dus ging ik die ochtend maar eens rustig de spafaciliteiten uitproberen. Deze zijn gratis voor diamond leden, behalve de massage.

spa, hilton, san diego
De spa is gratis voor Diamond leden.

Conclusie

Ik ben blij dat ik voor het Hilton San Diego Bayfront heb gekozen. De prijs-kwaliteitsverhouding vind ik goed en wat betreft faciliteiten scoort dit hotel goed. Ik vond vooral de omgeving bij het zwembad met de cocktailbar erg gezellig. Ook voor spafaciliteiten zit je goed in dit hotel. De locatie is perfect, niet ver van het centrum en goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer vanaf de luchthaven.

Het personeel in dit hotel is vriendelijk en proactief. Het was geen probleem om voor mij een kamer met kingsize bed te regelen. De kamer zag er schoon en goed onderhouden uit. Er is geen lounge aanwezig in dit hotel en voor de extra’s bij het ontbijt moet je vaak bijbetalen in Amerika, maar afgezien daarvan had ik een prima verblijf en daarom kan ik het Hilton San Diego Bayfront van harte aanbevelen.

Overzicht

Publicatie Datum

10 April 2018

Voordelen

- Modern hotel
- Veel faciliteiten
- Vriendelijk personeel
- Goede locatie

Nadelen

- Bijbetalen voor extra's bij het ontbijt
- Geen lounge

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton San Diego Bayfront is een prima keuze voor een verblijf in San Diego. Dit moderne hotel is gevestigd op een prima locatie, niet ver van het stadscentrum en de luchthaven. Het hotel beschikt over veel faciliteiten, waaronder een zwembad en een spa.

6 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *