Cathay Pacific verhoogt bagagetoelage

cathay pacific economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws voor reizigers van Cathay Pacific en Dragonair (binnenkort Cathay Dragon). De maatschappij uit Hong Kong verhoogt de bagagetoelage voor alle reisklassen voor boekingen gemaakt vanaf 15 september. Er zijn veranderingen voor zowel ruimbaggage en handbaggage én de kosten voor overbaggage.

Nieuwe toelagen

Alle klassen krijgen een extra 10kg aan ruimbagage. Hiermee komt de toelage voor Economy op 30kg, Premium Economy op 35kg, Business Class op 40kg en First Class op 50 kilo.

Met de nieuwe regelgeving geldt wel een beperking aan het aantal stuks bagage waarover het gewicht verdeeld mag zijn. Voor alle klasse behalve First zijn dit maximaal 2 stuks. Voor First zijn het 3 koffers. Neem je binnen je toegestane gewicht meer bagagestukken mee, dan betaal je een toeslag. Voor Amsterdam-Hong Kong is dit US$60 per enkele reis voor de extra koffer.

Oneworld Sapphire en Emerald leden (net als Marco Polo Gold en Diamond) krijgen respectievelijk 15 en 20kg extra bovenop de nieuwe toelage. Hiervoor mag je een extra stuk bagage meenemen.

Cathay Pacific verhoogt bagagetoeslag
De nieuwe bagagetoelagen

Silver leden van Marco Polo krijgen 10kg extra, maar mogen geen extra bagagestuk meenemen. Andere Oneworld Ruby leden ontvangen geen extra gewicht.

Handbagage

Dochtermaatschappij Dragonair, dat op dit moment in een rebranding naar Cathay Dragon zit, trekt het handbagagebeleid gelijk met Cathay Pacific. Economy en Premium Economy passagiers mogen 7kg in de cabine meenemen, Business Class 10kg en First Class 15kg. Daarnaast mag er nog een klein artikel mee dat onder de stoel past. Marco Polo leden met het Silver niveau of hoger mogen meer gewicht meenemen afhankelijk van status en reisklasse. Ook deze verandering gaat in per 15 september.

Overbagage

Om overeen te komen met de wereldwijde industriestandaard verlaagt Cathay Pacific bovendien de kosten voor overbaggage, tot wel 40%. Voor de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong daalt de prijs per kilo van 60 naar US$35. Als je zowel een extra stuk als overgewicht hebt, betaal je alleen voor de overbaggage in gewicht.

Concurrentie

Cathay Pacific was een van de weinige grote maatschappijen uit Azië met 20kg bagage voor Economy Class. Concurrenten Malaysia Airlines, Singapore Airlines en Garuda Indonesia bieden al jaren 30kg aan.

Deze wijziging is dus erg klantvriendelijk en in lijn met de competitie. 20kg was vrij weinig voor een verre bestemming. Ook al maak je geen gebruik van je volle toelage, je hoeft je minder druk te maken als je bijvoorbeeld op vakantie iets koopt. Ook is het een uitkomst voor mensen die langer weggaan op reis bijvoorbeeld voor stage of werk naar Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *