Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?6 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchtvaart kent verschillende Freedom Flights. Een van de bekendere Freedom Flights zijn de Fifth Freedom Flights. Bij dit soort vluchten mag een luchtvaartmaatschappij een tussenlanding maken in een land dat niet de eindbestemming is. Eerder schreven we op InsideFlyer al over de Fifth Freedom Flights die KLM op dit moment uitvoert. Deze Fifth Freedom Flights kun je in dit artikel teruglezen.

KLM is een van de vele maatschappijen die Fifth Freedom Flights uitvoert. Een andere grote maatschappij met Fifth Freedom Flights is het Arabische Emirates. In dit artikel zal ik de Fifth Freedom Flights van Emirates dan ook op een rijtje zetten. Dit zijn er overigens een hele hoop. Emirates heeft 15 routes waarop ze retour vliegen en een route waarbij ze alleen op de heenweg een tussenstop maken.

Abidjan & Accra

We beginnen op het continent Afrika. Emirates vliegt dagelijks van Dubai naar Abidjan, Ivoorkust, en vice versa. Zowel op de heen als terugweg maakt Emirates een tussenlanding op de luchthaven van Accra in Ghana.

De vlucht met vluchtnummer EK787 gaat van Dubai naar Abidjan, de terugvlucht draagt het vluchtnummer EK788. De vlucht tussen Abidjan (ABJ) en Accra (ACC) duurt ongeveer een uur en wordt op dit moment uitgevoerd door een Boeing 777-300. Emirates vliegt op onderstaande vertrek en aankomsttijden:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Griekenland & New York

Emirates vliegt ook vanuit Dubai via Athene (ATH) naar New York (EWR) en vice versa. De tussenstop in Athene duurt rond de twee uur. De vlucht van Athene naar New York en andersom duurt echter rond de 10 uur. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300 en kent drie klassen. Namelijk Economy, Business- en First Class. In de First Class kun je dan bijvoorbeeld genieten van de heerlijk wijnen uit de Vintage Collection, die speciaal door Emirates zijn geselecteerd.

De vlucht van Dubai naar New York (EWR) vertrekt dagelijks. Tussen de huidige winter- en toekomstige zomerdienstregeling zitten ongeveer 10 minuten verschil in tijden. Emirates vliegt volgens volgend schema in de zomer:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Auckland & Denpasar

Dan gaan we richting Azië en Oceanië. Emirates vliegt met een Boeing 777-300 op een aantal dagen per week vanuit Dubai via Bali Denpasar naar Auckland en vice versa. Het betreft de onderstaande dagen, tijden en vluchtnummers:

Dag Inkomend vlucht AKL – DPS
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Ma, Woe, Za, Zo EK451 14.15 18.00 Boeing 777-300

 

Dag Uitgaand vlucht DPS – AKL
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Di, Vr, Za, Zo, EK450 16.30 05.35 +1 Boeing 777-300

Het ziet er naar uit dat in de komende zomerperiode er vaker gevlogen wordt op deze bestemmingen, namelijk een maal meer.

Bangkok & Sydney

Nog een andere bestemming vanuit Azië is Bangkok. De Arabische maatschappij vliegt van Bangkok naar het Australische Sydney. Een schitterende stad al vind ik het zelf. Over Sydney kun je in dit en dit artikel enkele bestemmingstips lezen.

Bestemmingstips Havenstad Sydney, Omgeving & Blue Mountains - Australië

De maatschappij vliegt dagelijks van Dubai via Bangkok naar Sydney met een Boeing 777-300. Dit doen ze via onderstaand vluchtschema in de winterperiode:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

In de zomerperiode zal er op iets andere tijden gevlogen worden; via de website van Emirates kun je de actuele vliegtijden zien.

Bangkok & Hong Kong

Emirates vliegt ook vanuit Bangkok naar Hong Kong en terug. Een leuke route om eens in de A380 van de maatschappij te vliegen. Op dit moment wordt de vlucht echter nog met de Boeing 777-300 uitgevoerd. Vanaf het zomerseizoen met de A380. De vlucht van Bangkok naar Hong Kong vliegt onder vluchtnummer EK 384. De terugvlucht heeft vluchtnummer EK 385. In het zomerseizoen vliegt Emirates de route op de volgende tijden:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Brisbane & Singapore

Ook leuk is om vanuit het bruisende Brisbane naar Singapore te vliegen.

Bestemmingstips: Oostkust Australië - Brisbane
Brisbane

In zowel het winter- als zomerseizoen zijn er dagelijks vluchten tussen deze steden. Beide vluchten duren ongeveer zeven en een half uur.  Op dit moment zijn de vliegtijden als volgt:

Dag Uitgaande vlucht SIN – BNE
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Winter – Dagelijks EK432 10.10 19.40 Boeing 777-300
Zomer – Dagelijks EK432 15.35 00.55 +1 Boeing 777-300
Dag Inkomende vlucht vlucht BNE – SIN
Vluchtnummer Vertrektijd (lokaal) Aankomsttijd (lokaal) Toestel
Winter – Dagelijks EK433 02.35 08.10 Boeing 777-300
Zomer – Dagelijks EK433 02.35 08.15 Boeing 777-300

Buenos Aires & Rio de Janeiro

Geheel de andere kant op vliegt Emirates van Dubai via swingend Rio de Janeiro naar Buenos Aires. Deze vlucht wordt in de winter dagelijks uitgevoerd met een Boeing 777-300. In de zomer lijkt de maatschappij minder vaak te gaan vliegen op deze bestemmingen. Voor het winterseizoen ziet de dienstregeling er als volgt uit:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Christchurch & Sydney

Emirates is weer gearriveerd op continent Oceanië. Het vliegt hier tussen Christchurch in Nieuw-Zeeland en Sydney, Australië. En ditmaal niet met een triple seven, maar met de superjumbo A380.

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?
Emirates A380.

Zowel in winter- als zomer vliegt Emirates in de avond vanaf Christchurch (CHC) naar Sydney. Andersom vertrekt Emirates in de ochtend van Sydney (SYD) naar Christchurch.

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Colombo, Male en Conakry, Dakar en Harare, Lusaka

In continenten Azië en Afrika heeft de Arabische maatschappij ook nog de volgende vluchten staan:

Colombo – Malë (dagelijks) v.v.:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Conakry – Dakar (di, do, vr, zo):

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Harare – Lusaka (dagelijks) v.v.:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Malta & Larnaca

Zoek je het wat dichterbij, dan kun je binnen Europa ook een Fifth Freedom Flight met Emirates vliegen. Namelijk van malta naar Larnaca in Cyprus. Dagelijks vliegt de maatschappij met een Boeing 777-300 tussen deze bestemmingen en Dubai. De vlucht duurt ongeveer twee en een half uur.

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Singapore & Melbourne

In ongeveer 7,5 uur vlieg je dagelijks met Emirates van Singapore naar de zuidelijke stad Melbourne in Australië. Afgelopen jaar heb ik deze prachtige regio en stad mogen bezoeken. In dit artikel lees je bijvoorbeeld over mijn reis over de Great Ocean Road en hier kun je lezen over de stad Melbourne zelf.

Bestemmingstips: Great Ocean Road (Bells Beach, Cape Otway & Port Campbell)
Twelve Apostles, nabij Great Ocean Road

Vluchttijden zien er voor het winterseizoen als volgt uit:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Milan & New York

Vanuit het Italiaanse Milaan (MXP) vlieg je naar New York JFK. Ook hier vlieg je in de Airbus A380 van Emirates. Wil je de First Class of Business Class van deze maatschappij misschien een keer proberen als er een leuk tarief te vinden is? In beide cabines krijg je dan een luxe amenity kit aangeboden.  Emirates vliegt dagelijks op deze bestemmingen volgens onderstaand schema:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Phnom Penh & Yangon

Deze twee interessante bestemmingen staan zeker nog op mijn bucketlist en wie weet kan ik ze wel sneller afstrepen dan verwacht. Emirates vliegt met haar Boeing 777-300 in ongeveer twee uur van Phnom Penh naar Yangon en vice versa. Boek je een beetje tijdig dan kun je voor ongeveer €200,- retour in Economy met Emirates vliegen. Voor het driedubbele in Business Class. De Arabische maatschappij vliegt volgens onderstaand schema:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Santiago & Sao Paulo

En dan zijn we aangekomen bij de laatste Emirates Fifth Freedom Flight. Namelijk de vlucht van Sao Paulo naar Santiago de Chili. De vlucht duurt ruim vier uur en wordt ook uitgevoerd in de Boeing 777-300. De vlucht is niet dagelijks. Op de website van Emirates kun je exact zien voor het winter- en zomerseizoen welke dagen er gevlogen wordt. In het winterseizoen is dat in ieder geval op de volgende tijden:

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

De lijst met Fifth Freedom Flights bij Emirates is op dit moment behoorlijk lang zoals je wellicht al hebt ondervonden. Sommige zijn scherp geprijsd voor bijvoorbeeld een vlucht in Economy of Business Class. Dit is wellicht leuk om dit product ook eens uit te proberen.

Vluchttijden en vliegtuigtype kunnen natuurlijk elk moment veranderen. Voor actuele tijden en vliegtuigtypes verwijzen we je naar de website van Emirates. Mocht je al eens een Fifth Freedom Flight met Emirates hebben gevlogen, dan vinden we het leuk als je in een reactie onder aan dit artikel laat weten hoe je deze vlucht hebt ervaren.

Beeldmateriaal: Emirates

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *