Emirates krijgt nieuwe wijnen uit Vintage Collection aan boord3 min leestijd

Emirates krijgt nieuwe wijnen uit Vintage Collection aan boord

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates probeert haar passagiers op een speciale manier te blijven verwennen. Deze keer hebben ze uit hun Vintage Collection vier exclusieve wijnen aan boord gebracht. Deze dranken komen uit de Bourgogne, Frankrijk. Ze zijn binnenkort te proeven aan boord.

Aankoop

Al sinds 2006 koopt Emirates wijnen voor de langdurige opslag. Enkele daarvan zijn ‘En Primeur’ gekocht of toen ze nog in het vat zaten. Emirates heeft alleen maar zeldzame wijnen in de Vintage Collection. De wijnen zijn moeilijk elders te vinden. De Arabische luchtvaartmaatschappij heeft dan ook geprobeerd grote hoeveelheden aan te schaffen, waardoor er zoveel mogelijk passagiers van kunnen genieten. Ze zijn de samenwerkingen aangegaan met ’s werelds meest bijzondere wijngaarden. De wijnen die geselecteerd waren hebben ze 15 jaar in de Bourgogne bewaard. Nu is er besloten dat ze klaar zijn om geschonken te worden aan boord.

First Class

De medewerkers aan boord zijn getraind om deze exclusieve wijnen uit de Vintage Collection op de juiste manier te kunnen presenteren. Het glaswerk is er op aangepast, maar ook zijn er speciale menu’s gemaakt die het best bij de wijnen passen. Het drinken van deze dranken, in combinatie met de menu’s, moet namelijk niet anders zijn dan genieten van eten en drinken in de beste restaurants ter wereld, aldus Emirates.

Afgelopen week is de Vintage Collection gepresenteerd op een speciale vlucht naar Parijs. Commercieel directeur van landgoed Château Cheval Blanc, Arnaud de Laforcade was hierbij aan boord. Hij zorgde voor een verrassingscursus in de A380 Onboard Lounge van Emirates. Hier konden passagiers genieten van de Château Cheval Blanc 2004 en 2006.

De heerlijke Franse drank worden geserveerd in First Class op verschillende routes.

Investering

In 2017 investeerde Emirates al 56 miljoen dollar in wijnen en champagnes uit Frankrijk. Sinds 2006 is die investering alleen al goed voor 780 miljoen dollar. Dit bedrag werd niet alleen geïnvesteerd in wijnen en champagnes uit Frankrijk, maar in wijnen uit de gehele wereld. Op dit moment heeft de Arabische luchtvaartmaatschappij dan ook een aanbod van meer dan 80 verschillende zeer goede wijnen en champagnes aan boord. In de ‘Emirates-kelder’ liggen nu 4,7 miljoen flessen wijn, die gaan niet zomaar geschonken worden. Sommige pas in 2027, als ze ‘er klaar voor zijn’ en goed van smaak zijn.

©Emirates.com

Routes

De volgende wijnen worden op de volgende routes geserveerd in First Class:

  • Château Cheval Blanc 2004

Naar: Verenigd Koninkrijk (Londen), Nederland (Amsterdam), Ierland (Dublin), Zwitserland (Geneve). Deze worden nu al geserveerd voor een gelimiteerde periode.

  • Château Margaux 1998

Naar: Routes naar Australië en Azië vanaf juni voor een gelimiteerde periode.

  • Château Haut Brion 2004

Naar: Routes naar Noord- en Zuid-America en het Verenigd Koninkrijk vanaf oktober, een gelimiteerde periode.

  • Château Mouton Rothschild 2001

Naar: Routes Oostenrijk en Duitsland vanaf juni voor een gelimiteerde periode.

Naar: Frankrijk, Nederland en Zwitserland (Geneve) vanaf november voor een gelimiteerde periode.

Ben jij ook benieuwd naar de Vintage Collection? Zorg dan dat je binnenkort in de First Class van Emirates vliegt, en wellicht dat je van een van deze wijnen kunt genieten. Graag horen we je ervaring met de First Class van Emirates, maar zeker ook hoe de wijn(en) je zijn bevallen met de speciaal gekozen maaltijden.

 

Bron: Emirates.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *