Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is vertrokken2 min leestijd

Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is vertrokken

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is haar positie in verschillende delen van de wereld steeds beter aan het verstevigen. Zo deze keer in Brazilië. KLM vliegt al naar Sao Paulo en Rio de Janeiro met een dagelijkse vlucht. Maar vanaf afgelopen donderdag is daar een derde bestemming bijgekomen.

Noorden

KLM vliegt vanaf donderdag 3 mei twee keer per week naar de in het noorden gelegen Braziliaanse stad Fortaleza. Deze kustplaats zal t/m 1 juli twee keer per week worden aangevlogen. Vanaf 2 juli zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal vluchten van KLM naar Brazilië op 17 per week.

Inauguratie

Donderdag 3 mei was de eerste inaugurele vlucht vanaf Schiphol Amsterdam Airport naar de Braziliaanse stad. Aanwezig bij de openingsceremonie waren KLM-directeur Pieter Elbers, de Braziliaanse ambassadeur in Nederland, Regina Cordeiro Dunlop en Dick Benschop, CEO van Schiphol. De eerste vlucht vertrok om 12.50 uur Nederlandse tijd met vluchtnummer KL707.

Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is vertrokken
Openingsceramonie AMS-FOR

Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is vertrokken

Keuze

KLM vliegt niet zomaar naar deze bestemming. Eerder is KLM en Air France namelijk al een strategische samenwerking aangegaan met de Braziliaanse maatschappij GOL. Vanuit Fortaleza, maar ook Rio de Janeiro en Sao Paulo vliegt GOL naar 50 verschillende Braziliaanse bestemmingen. Ook zijn er nu 35 codeshare bestemmingen in Zuid-Amerika bijgekomen. Door het toevoegen van de nieuwe verbinding in Fortaleza en de vertrekkende vluchten vanuit daar is hier in Brazilië een nieuwe hub ontstaan.

Eerste KLM-vlucht naar Fortaleza is vertrokken

Brazilië en daarmee ook Fortaleza is interessant voor zowel zakelijke en leisure reizigers, maar zeker ook voor het vrachtvervoer, aldus Pieter Elbers.

Naast de nieuwe vluchten uitgevoerd door KLM is afgelopen week ook Joon, dochter van Air France, gestart met vluchten naar Fortaleza. Samen breiden ze het netwerk flink uit naar Brazilië.

A330-200

De vluchten vanuit Amsterdam naar Fortaleza zullen worden uitgevoerd met een Airbus 330-200. Het toestel biedt plaats aan 268 passagiers:

  • 18 in World Business Class (WBC),
  • 35 in Economy Comfort,
  • 215 in Economy Class.

Op dit moment worden alle Airbus toestellen nog omgebouwd. Een deel beschikt namelijk nog over de oude Business Class-stoelen die niet helemaal ‘full flat’ kunnen. Vanaf november 2018 moeten alle toestellen gereed zijn.

KLM A330 WBC
Nieuwe full-flat stoelen KLM in Airbus A330

De eerste vluchten worden uitgevoerd op donderdag en zaterdag. Later zal er een vlucht worden toegevoegd op maandag. Het betreft de volgende vluchtnummers:

  • KL 707 AMS – FOR 12.50 uur vertrek, 17.20 uur aankomst Fortaleza
  • KL708 FOR – AMS 19.50 uur vertrek, 10.00 uur +1 aankomst Amsterdam.

Heb jij je eerste vlucht naar Fortaleza al geboekt? Zelf ben ik al eens in Sao Paulo en het prachtige Rio de Janeiro geweest, zeker een aanrader om de Braziliaanse cultuur te leren kennen! Klik hier als je de factsheet over de samenwerking en Fortaleza wilt lezen/zien.

Beeldmateriaal: KLM

Reacties

  1. Robert zegt

    Ik vlieg zaterdag retour FOR-AMS. Helaas dat de stoelen in business nog de oude slippery slope zijn. Ik hoop nog steeds op een omgebouwd toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *