Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances3 min leestijd

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een prachtig bezoek aan het Addo Elephant Park is het tijd de zuidelijke kust van Zuid-Afrika te bezoeken. Het gebied staat ook wel bekent als de ‘Garden Route’. Een schilderachtige route in het zuiden van Zuid-Afrika.  In dit artikel in op het eerste deel ervan. Een stop bij Jeffrey’s Bay en Cape St. Francis zijn een must!

 Jeffrey’s Bay

Vanuit het Addo Elephant park vertrek ik naar Jeffrey’s Bay. Dit dorp staat bekend als het ultieme surfwalhalla in Zuid-Afrika. Jaarlijks worden hier de J-Bay Open surfwedstrijden gehouden. Ook kun je in het juiste seizoen (juli t/m oktober) walvissen spotten.

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances

In het dorp zelf zijn er voldoende restaurantjes of cafeetjes waar je wat kunt eten en drinken. Zelf heb ik gekozen voor Cafe Portofino’s. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch, maar ook serveren ze diner.

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances

Wil je gewoon wat boodschappen doen, dat is ook goed mogelijk in een van de winkels die er te vinden zijn. Aan het strand kun je heerlijk uitwaaien, zonnen, wandelen en dus walvisspotten.

Dromeland

Tijdens mijn verblijf in Jeffrey’s Bay heb ik een nacht via Airbnb geboekt. Ik boekte een nacht bij ‘Dreamland Beachfront Deck Studio’ Dit huis hebben de hosts zelf enkele jaren geleden gebouwd en is echt een geweldige plek aan zee. Het gezin is gedeeltelijk Nederlands. Het verblijf bestaat uit een grote open ruimte voorzien van alle gemakken. Je krijgt een groot tweepersoonsbed met kleine keuken, badkamer en zitgedeelte. Vanuit je kamer heb je een uitzicht op het strand en de zee. De hosts hebben twee honden die het ook erg leuk vinden met je over het strand te wandelen, rennen of ravotten. Dit verblijf zou ik je echt aanraden als je hier verblijft.

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances

Cape St. Francis

Op de reis langs de zuidelijke kust stop ik op verschillende plekken. De eerste is bij Cape St. Francis. Hier staat een witte vuurtoren aan de rotsen met uitzicht over een woeste zee.

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances
Cape Saint Francis Lighthouse

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. FrancesHet strand is vooral rotsachtig met veel schelpen. Je kunt over de rotsen lopen bijvoorbeeld op zoek naar schelpen, of om te kijken naar de golven die je hier ziet. De golven komen regelmatig met veel kracht tegen de rotsen aan, waardoor enorme waterpartijen omhoog komen. Het water bevat ook veel Jeffrey’s Bayzeedieren: anemonen, zeesterren, visjes etc.

Genieten van het strand en zee in Jeffrey’s Bay & Cape St. Frances

In het gebied kun je ook heerlijk wandelen, walvisspotten, maar ook surfen. In het dorpje zijn verschillende hotelletjes te vinden waar je kunt overnachten. Al zou ik je aanraden in Jeffrey’s Bay bij Dreamland te overnachten 😉 .

Artikelen reeks

Dit is een artikel over mijn reis door Zuid-Afrika. Dit is een artikel uit de volgende reeks:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *