Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie5 min leestijd

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze keer een bestemmingstip rondom de Wes-Kaap. Het zuidwestelijke gedeelte van Zuid-Afrika. Ik ben zelf vanaf Cape St. Francis via de Tsitsikamma Sectie hierheen gegaan en heb onderweg enkele stops gemaakt. In dit artikel meer daarover.

Bloukrans Pass

Vanuit Cape St. Francis ga ik met de auto richting de Bloukrans Pass (R102). Er zijn er volgens mijn gegevens twee mogelijkheden om het gebied te doorkruisen. Via de snelweg over de Bloukrans Bridgde of over de Bloukrans Pass. Op internet had ik heel wat positieve dingen gelezen over de Pass, dat ik besloot deze weg in te slaan. Al gauw bleek de weg te zijn ‘afgesloten’. Weliswaar op een Afrikaanse manier. Namelijk een berg zand. In de omgeving stonden wat mensen en die gaven aan dat je gemakkelijk nog door kon rijden. Hier en daar moest je wel wat uitkijken. De Bloukrans Pass in een kronkelweg door de Tsitsikamma Sectie, een natuurgebied. Het is wonderschoon.

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie

Het is me inmiddels duidelijk waarom het afgesloten was/is. Sommige delen van de weg zijn er gewoon niet meer, er liggen rotsen en of bomen op de weg. Ik weet niet hoe de staat van de weg momenteel is, maar het is eigenlijk een aanrader en veel leuker dan over de snelweg. Echter kun je wel bij de Bloukrans Bridge bungee jumpen. Dat schijnt dan wel weer heel bijzonder en gaaf te zijn. Wil je dus gaan voor een adrenalinekick, dan is de andere route wellicht een beter optie! Hier lees je meer over deze attractie.

De Bloukrans Pass gaat uiteindelijk over in de Nature’s Valley. Onderweg kom je uit bij een strand. Destijds was het strand geheel verlaten. Je kunt hier heerlijk rustig wandelen. Met wat geluk kun je nog wat wilde dieren spotten.

Tsitsikamma sectie

De Tuinroute, ook wel bekend als de ‘Garden Route’ is een route door een groot gedeelte van zuidelijk Zuid-Afrika. Het is een schitterend gebied waar je heerlijk kunt wandelen, gebieden kunt ontdekken met de auto en op zoek kan gaan naar het grootste zoogdier. Het gebied bestaat uit stranden, lagunes, natuurparken en leuke dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. Het gebied wat Garden Route genoemd wordt, strekt zich uit van Hermanus (Wes-Kaap) tot aan Port Elizabeth (Oost-Kaap). Een deel van het de Garden Route National Park is de Tsitsikamma Sectie. Dit rotsachtige gebied ligt aan de zee. Je kunt hier heerlijk dwalen door de vele valleien met fijnbos. Als je van natuur houdt, of van lekker wandelen, dan is dit zeker een plek waar je even moet stoppen.

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie

Knysna

Het dorp Knysna ligt tussen Plettenberg Bay en George in. Het dorp ligt aan het grote Knysna Lagoon, wat het zeker de moeite maakt om hier heen te komen. In het dorp kun je bij verschillende winkeltjes houtsnijwerk kopen. Ook is het gebied rondom het dorp flink bebost, waardoor je er ook fijn kunt wandelen en bijvoorbeeld fietsen. Het bos is zo oud, dat het ook wel een oerbos genoemd wordt. In het bos kun je ook olifanten of antilopen tegenkomen.

Wil je flink hiken? Waarom probeer je dan niet een van deze wandelroutes uit:

  • Garden of Eden (500m)
  • Terblanche trail (6.5 km)
  • Perdekop trail (9.5 km)

Er zijn nog veel meer routes, die kun je hier vinden.

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie
Laguna bij Knysna

Mossel Bay

Het dorpje Mosselbay is een goede uitvalsbasis na een dagje rijden. Het beschikt over onder andere verschillende hotels, B&B’s en ook Guesthouses. Het dorpje ligt aan het strand. Als het goed weer is, kun je hier ook walvissen zien, wandelen en wellicht wel wat dobberen in het water.

In het dorp is ook het (Bartolomeu) Dias Museum gevestigd. Dit museum gaat voornamelijk over de zeevaardersroutes en het ontstaan van Mossel Bay. Binnen hangen verschillende scheepvaardersattributen en een replica van de boot die van de Bartolomeu Dias was. Tevens vind je in het museum wat Nederlandse restanten van het VOC tijdperk. Ben je klaar in het museum? Dan is er ook nog een gedeelte waar men verschillende aquaria heeft met daarin waterdieren. Op de website van het museum kun je meer informatie vinden en zien wat de toegang kost.

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie
Dias Museum

Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie Op bezoek in de Wes-Kaap en Tsitsikamma Sectie

Artikelen reeks

Dit is een artikel over mijn reis door Zuid-Afrika. Dit is een artikel uit de volgende reeks:

 Ga je binnenkort naar Zuid-Afrika? Dan is een bezoek aan de Garden Route zeker een must. In het volgende artikel zal ik meer schrijven over Hermanus, Cape L’Agulhas en ook Swellendam. Allemaal prachtige plekken waar je echt geweest moet zijn. Heb jij wel eens de Garden Route bezocht? Hoe was jou ervaring met dit zuidelijk gelegen stuk Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *