Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

En toen ging de reis naar Kruger National Park. Een van de hoogtepunten in mijn reis in Zuid-Afrika. Een prachtig beheerd National Park met een rijke flora en fauna. Gelegen tussen Zimbabwe, Mozambique en in Zuid-Afrika. In dit artikel wat tips betreft Nelspruit en Kruger National Park.

Nelspruit

Het is wel de grootste stad in de omgeving, maar Nelspruit is zeker geen wereldstad. De stad heeft dan ook niet enorm veel te bieden. Het is voornamelijk een prettige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, om te overnachten of om dingen te regelen om bijvoorbeeld naar Kruger National Park te reizen.

In de omgeving kun je verschillende dingen doen:

  • Voor een goede wandeling kun je naar Kaapschehoop Trail of Uitsoek Trail.
  • Op zo’n 12 km afstand van Nelspruit kun je naar een gebied waar ze voor Chimpansees zorgen die gered zijn. Een bijzondere plek waar je ook het gedrag van de beesten kunt observeren.
  • De botanische tuin. Deze tuin beschikt over tropisch Afrikaans regenwoud. Je kunt hier aangenaam genieten van de mooie bloemen en bomen.
  • Sonheuwel Nature Reserve, een park met apen, antilope en rotsschilderingen.

Mercure Nelspruit

Voor een overnachting in de omgeving van Kruger National Park, en uiteindelijk de vervolg reis, zocht ik een mooie uitvalsbasis. Ik koos voor het Mercure Nelspruit. Destijds kon ik genieten van een mooie aanbieding, waarbij ik extra punten kon sparen om zo mijn status te verlengen.

Het is een goed hotel. Het beschikt over een grote centrale ruimte waar je kunt ontbijten en dineren. Daarnaast beschikt het over een zwembad. Vaak verwacht je allemaal kamers in één gebouw bij Mercure. Dit hotel lijkt echter qua buitenkant meer op een motel dan een hotel. De kamer beschikt over verschillende faciliteiten. Elke kamer heeft natuurlijk een slaapkamer, maar ook een soort van woonkamer met tv en bank. Ook beschikt de kamer over een kitchenette. Hier kun je gemakkelijk wat ontbijt of avondeten bereiden.

Zelf vond ik het destijds een prettig hotel, vanuit waar je je makkelijk kunt verplaatsen. Het personeel is vriendelijk en de centrale ruimte erg mooi.

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park
Mercure Nelspruit

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Op zoek naar de Afrikaanse Olifant

Vanuit Nelspruit kun je naar verschillende toegangspoorten van Kruger National Park. Zelf ging ik het park in via de Orpen Gate (Orpenhek). Dit was ongeveer drie uur rijden. Door verschillende dalen, door graslanden en hier en daar mooi begroeide heuvels.

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Aangekomen bij de Orpen Gate moet men wachten tot je naar binnen mag. Soms zijn er quota’s ingesteld in verband met de schoolvakantie en feestdagen. Als je bijna binnen in het park bent, moet je wat papierwerk regelen. Ook betaal je dan de toegang. Zelf had ik een Wild Card, een aanrader als je meerdere parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken. De kaart heb je er vrij vlot uit en kan je allerlei papieren rompslomp besparen.

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park
Orpen, Kruger National Park
Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park
Orpen Gate, Kruger National Park

Leuk is dat je de verschillende parken, zo ook bij het Kruger National Park, boekjes kunt kopen met daarin routes, maar ook met de flora en fauna die in het park voorkomen. Zeker als je met kinderen bent is dit leuk. Duidelijk tekeningen van de dieren met namen zijn toegevoegd. Soms zelfs met een afvinklijst. In de kaart zie je ook duidelijke routes afgebeeld. En belangrijk om rekening mee te houden zijn de verschillende wegen. Er zijn in alle nationale parken verharde (50km/h) en onverharde (40km/h) wegen. Bij dit laatste type weg is het zeker niet altijd mogelijk die snelheid te behalen. Afhankelijk van het seizoen (nat of niet nat) kun je goed rijden of niet. Het is zeker erg hobbelig!

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Verkennen

Het is echt een enorm park. Als je ruim de tijd hebt, verblijf er dan bijvoorbeeld in het park, of net daarbuiten (is zeker voordeliger). Met een Wild Card kun je dan dagelijks gebruik maken van dit schitterende park. Neem de tijd om te genieten in het park. Elke centimeter zie of hoor je weer iets nieuws, iets bijzonder. Zelf ben ik een enorme natuurliefhebber, dus dit is een speciale plek om dan te zijn. Al denk ik dat iedereen hier een nieuwe liefde op doet 😉 . Onderweg kom je veel verschillende dieren tegen. Denk aan de Afrikaanse Olifant, Giraffen, Nijlpaarden, schitterende vogels, insecten, neushorens en zebra’s.

Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Je merkt dat wel veel mensen naar dit park komen. Soms is het erg druk en ontstaan er files op de weg, vooral op de verharde weg. Neem je de onverharde weg dan heb je hier vaak minder last van.

Elk park in Zuid-Afrika heeft sluitingstijden. Zorg dat je ook echt op dat moment buiten bent, anders krijg je een boeten, en die zijn niet mals!Bezoek aan Nelspruit & Kruger National Park

Al met al is het Kruger National Park echt een super bijzonder park dat ik allen aanraad! Het heeft voor ieder wat wils, maar natuurlijk voornamelijk de prachtige natuur en rust.

Artikelen reeks

Dit is een artikel over mijn reis door Zuid-Afrika. Dit is een artikel uit de volgende reeks:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *