Bestemmingstips – Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek5 min leestijd

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het einde van de reis door Zuid-Afrika is in zicht. Al veel moois is voorbij gekomen. Op safari in het Krugerpark, een kort bezoek aan Swaziland en het bezichtigen van lokale bevolking in Lesotho. Met het einde inzicht zal er nog een bezoek gebracht worden aan enkele bekende plekken in het land, Denk aan Kaap de Goede Hoop, Vishoek en Simon’s Town.

Vishoek

Na Hermanus gaat de reis richting Vishoek. Dit is iets minder dan twee uur rijden als je via de snelweg gaat. Je kunt ook via de R44 rijden, de kustroute. Mocht je de tijd hebben dan is dit zeker de moeite waard, omdat de Zuid-Afrikaanse kust heel mooi is om te verkennen. Zelf ga ik via de snelweg. Vergeleken met het noorden van het land is het hier een stuk groener. Nabij Kaapstad verrijzen hier en daar Townships, er zijn allemaal huisjes met golfplaten en dergelijke, mensen lijken het er prima te hebben. Iedereen is aangesloten op elektriciteit en mensen lopen goed gekleed, maar het is zo enorm!

In Vishoek verblijven we in een erg mooie B&B, die er genoeg te vinden zijn in het gebied. Het is een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Vanuit hier bezocht ik dan ook Kaap de Goede Hoop.

Kaap de Goede Hoop

De weg naar Kaap de Goede Hoop is alleen al een pareltje. Zeker als het weer het toelaat zijn de vergezichten bijzonder. In de Afrikaanse winter gaat de zon al rond zes uur in de avond onder, zelf vind ik dit het mooiste moment van de dag, de mooie oranje gloed die over het landschap heen daalt. Onderweg kom je struisvogels, Kudu’s en vele andere dieren tegen. Bij Kaap de Goede Hoop kun je je auto gemakkelijk parkeren. Vanaf hier wandel je over een pad de heuvel op richting de vuurtoren. Als het wat drukker is, is het hier niet altijd prettig te wandelen, maar het is goed te doen.

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek

Boven heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het kan er wel enorm waaien. Na een bezoek aan het meest zuidelijke punt van het continent, kan natuurlijk een bezoek aan het meest zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika niet achterwege blijven. Dat is ook in de buurt van dit gebied. Gemakkelijk per auto te bereiken. Hier kan het erg druk zijn, iedereen moet namelijk op de foto voor het bord dat je op dit punt bent geweest. Er lopen hier aan het strand struisvogels rond, dat een bijzondere gewaarwording is, althans voor mij. Ook bij dit meest zuidwestelijke punt kun je nog een heuvel op bewandelen voor een mooi uitzicht over het gebied.

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek

Boulders Beach

Onderweg naar Vishoek bezocht ik nog het bekende Boulders Beach. Tijdens openingstijden kun je hier het strand op tussen de pinguïns. Na openingstijd kun je over de boardwalk wandelen en kun je de pinguïns vanaf daar zien. Erg leuk om te doen, zeker als je met kinderen bent. De hoeveelheid pinguïns (2800) zorgen wel voor veel uitwerpselen, en het kan er dus lekker stinken J.

Ben je in dit gebied en wil je nog een leuke plek om te dineren? Ga dan naar Kalk Bay. Bezoek hier het restaurant Harbour House, een prachtige plek om te dineren. Het restaurant is gelegen aan de haven (deels er boven) met aan ene kant de visafslag en de andere kant de rotsen met een woeste zee. Meermaals slaan de golven tegen de ramen, tot opwinding van de gasten. De vis wordt hier dagelijks vers geserveerd, verser kan niet!

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek
Boardwalk Boulders Beach

Simon’s Town

Vanuit verschillende kustplaatsen kun je met de lokale trein naar Simon’s Town. Helaas was destijds de trein buitenwerking, jammer! Het schijnt een leuke en mooie rit langs de kust te zijn, mocht je hier zijn dan lijkt me dit dan ook zeker een aanrader. Uiteindelijk dus met de lokale bus gegaan, die vertrekt ook vanaf het station in Vishoek naar Simon’s Town. Het is geen grote stad maar heeft wat leuke plekken om te bezoeken. In Simon’s Town zie je op vele plekken de typische Victoriaanse en Cape-Dutch architectuur. Je kunt hier langs de boulevard de verschillende winkeltjes bezoeken, schepen van de marine bekijken of een lekker kopje rooibosthee, dé thee van Zuid-Afika (of iets anders) in een van de vele cafeetjes bestellen. Met een uurtje of twee heb je de stad wel gezien.

Wil je dan nog wat bezoeken? Pak de auto, of een taxi, en ga via de M65 richting het Kommetje of via de M6 langs de kust richting Kaapstad. Het is een mooie kustroute waar je hier en daar gemakkelijk je auto kunt parkeren om te wandelen door het rotsachtige gebied.

Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek Kaap de Goede Hoop, Simon’s Town en Vishoek

Artikelen reeks

Dit is een artikel over mijn reis door Zuid-Afrika. Dit is een artikel uit de volgende reeks:

Bezoek dit gedeelte van Zuid-Afrika zeker. Het is een bijzonder stukje Zuid-Afrika. In het gebied vind je ook veel wijngaarden. Als je een lekker glaasje wijn op zijn tijd lekker vindt, dan is dit zeker ook een mooie plek om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *