Singapore Airlines First Class boeken met Lufthansa Miles2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie droomt er niet van om ooit met Singapore Airlines in first class te vliegen? Bij mij staat het hoog op mijn zogenaamde bucket list! Nu weet ik dat Singapore Airlines de beschikbaarheid van first class award tickets niet open stelt voor Star Alliance partners. Met andere woorden, je zou geen partner mijlen kunnen gebruiken om een award te boeken. Dit kan enkel gebeuren als je een hoop KrisFlyer mijlen bezit.

Boeken met Lufthansa miles?

Ik zit mijn hoofd al een paar weken te breken over iets wat ik heb gevonden. Tot nu toe ben ik het nog nergens anders tegen gekomen. Dus ofwel zie ik spoken, ofwel heb ik een zogenaamde heilige graal gevonden? Tijdens m’n vakantie in Nepal zat ik met de app van Miles & More te spelen. Ik heb momenteel zo’n 80.000 Lufthansa award mijlen en wil graag eens met Lufthansa in first class vliegen.

Sommige bestemmingen zijn relatief goedkoop te boeken, maar ik wil liever een lange vlucht. Op die manier kan je er uitgebreid van genieten. Mijn eerste zoekopdracht ging van Frankfurt naar Singapore. Er zijn rechtstreekse vluchten te vinden en daar betaal je dan 105.000 mijlen voor plus de nodige taks.

Mijn verbazing was groot toen ik het volgende zag verschijnen.

singapore airlines first class
Zie ik spoken?

Zoals je kan zien is er beschikbaarheid in first class op Singapore Airlines. Je vliegt eerst van Frankfurt naar Copenhagen en vervolgens heb je een vlucht van 12 uur op een Boeing 777-300ER van SQ. Hiervoor betaal je 105.000 Lufthansa miles plus iets meer dan 136 Euro taks.

singapore airlines first class
Boeing 777-300ER

Doen of niet?

Ik moet eerst nog even verder sparen, of 20K SPG punten kopen en die omzetten, voor ik deze award zou kunnen boeken. Voorlopig heb ik de kans nog niet gehad om met Lufthansa te bellen of dit echt kan. Maar het kan gewoon online geboekt worden. Het gebruikte toestel op deze route zal waarschijnlijk nog niet de nieuwe first class van SQ aan boord hebben. Maar dat deert me niet zo, het gaat mij meer om de ervaring.

Het enige nadeel is, als het mogelijk is, dat deze award niet ver op voorhand te boeken zijn. Tot nu toe vond ik telkens beschikbaarheid door 1 of maximaal 2 weken vooruit te kijken.

singapore airlines first class

Is er iemand die er ervaring mee heeft om zo’n award te boeken? Laat het ons zeker weten via een reactie op dit artikel.

Reacties

  1. Sander de Jonge zegt

    Ik zou het niet doen. Gebruik de Lufthansa miles voor een vlucht met Lufhtansa First Class. Zet andere punten om naar Krisflyer en maak een vlucht in Azië met 50/K Krisflyer punten (tot wel 7,5 uur). Dan kun je ook nog de A380 nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *