KLM-huisjes in het groot te bewonderen bij CanalHouseParade2 min leestijd

KLM-huisjes in het groot te bewonderen bij CanelHouseParade

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wel eens gevlogen in de World Business Class van KLM? Dan heb je wellicht ook al één of meerdere van de welbekende KLM-huisjes thuis op de vensterbank of plank staan. Het is een ware collectorsitem. Op verschillende verkoopsites word er voor de huisjes veel geld neergeteld. Wil je de KLM-Huisjes in het groot bewonderen? Ga dan naar de CanalHouseParade in Amsterdam!

CanalHouseParade

De CanalHouseParade is een sociaalproject waarbij mensen werken die geen toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Dit kan komen doordat ze een verstandelijke, lichamelijke of psychische berperking hebben. Ook kan het zo zijn dat mensen problemen of verslaafd zijn of zijn geweest.  Voor deze mensen werken verschillende instanties samen. De organisator SocialSculptures en leer-werkbedrijf Panter zijn het project CanalHouseParade gestart om deze mensen toch aan het werk te krijgen en het opdoen van werkervaring, het vinden van een baan en zorgen voor een persoonlijke ontwikkeling. KLM is een van de sponsoren van dit project.

KLM-huisjes in het groot te bewonderen bij CanelHouseParade
De verschillende huisjes in de voortuin van het Rijksmuseum

Project

Het project bestaat uit zestien CanalHouses. Deze huisjes zijn gebaseerd op de welbekende KLM-huisjes, die uitgedeeld worden op intercontinentale vluchten in World Business Class bij KLM. De huisjes werden gemozaïekt in de typische kleuren.

Onder andere de huisjes 40 (Rode Hoed), 75 (voormalig KLM kantoor in Den Haag), 93 (SieboldHuis in Leiden), 95 (Heineken Brouwerij) en 96 (Het Hamelhuis in Gorinchem).

KLM-huisjes in het groot te bewonderen bij CanelHouseParade

Waar en wanneer?

De CanalHouseParade is te bezichtigen in Amsterdam. De tentoonstelling zal in twee series worden gehouden. De eerste is bij het Museumplein. Vanaf heden tot en met 31 mei zijn de huisjes voor het Rijksmuseum te bewonderen. Hierna verhuizen de huisjes naar het Oosterpark, ook in Amsterdam. Hier zullen ze te bewonderen zijn van 1 juni tot en met 22 juni.

Na de tentoonstelling worden de huisjes verkocht. Een deel van de opbrengst wordt ingezameld voor de daklozen in Amsterdam.

KLM-huisjes in het groot te bewonderen bij CanelHouseParade

Ben jij al bij de CanalHouseParade geweest? Of heb je wel interesse om nog te gaan. We horen graag wat je er van vond.

 

Bron: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *