Delta, AF-KLM en Virgin Atlantic versterken samenwerking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week sloten Delta, Air France – KLM en Virgin Atlantic een belangrijke overeenkomst die hun samenwerking verder zal versterken. Het gaat om commerciële en operationele afspraken met betrekking tot het trans-Atlantische netwerk van de maatschappijen. Air France – KLM zal binnenkort voor 31% eigenaar worden van Virgin Atlantic. Heel leuk natuurlijk, maar wat betekent dit eigenlijk voor de frequent flyer?

Goedkeuring

Hoewel de samenwerkende maatschappijen nog wachten op goedkeuring van de autoriteiten, willen ze de samenwerking snel starten. Het doel van de samenwerking is om de positie van de airlines op trans-Atlantische routes verder te versterken. Door beter samen te werken kunnen de vluchtschema’s verder geoptimaliseerd worden. Ook denkt men uiteindelijk goedkopere tickets aan te kunnen bieden, ook niet onbelangrijk. Daar is de goedkeuring van ons als reiziger natuurlijk niet voor nodig!

Deze logo's zien we straks vaker bij elkaar! (Bron: Delta.com)
Deze logo’s zien we straks vaker bij elkaar! (Bron: Delta.com)

Frequent flyer programma

Nog interessanter is dat er sprake is van frequent flyer benefits die voor reizigers van de drie airlines gezamenlijk zullen gaan gelden. Delta en Air France – KLM werken natuurlijk al geruime samen. Voordelen van Delta SkyMiles® en Flying Blue zijn dus al langer uitwisselbaar. Delta werkt op zijn beurt al langere tijd samen met Virgin. Dat betekent dat SkyMiles ook uitwisselbaar zijn met Virgins Flying Club. Dat Flying Blue en Flying Club nu ook met elkaar verbonden zijn is nieuw. Dat betekent dat in de toekomst bijvoorbeeld miles gespaard en uitgegeven kunnen worden op vluchten van Delta, Air France – KLM en Virgin Atlantic.

Reizigers profiteren ook van gedeelde faciliteiten van de samenwerkende airlines. Dan gaat het bijvoorbeeld om de lounges. Wat de gedeelde faciliteiten verder inhouden is nog niet bekendgemaakt.

(Bron: Delta en Virgin Atlantic)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *