Vlieg mee met de eerste Air Belgium vluchten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium maakt alles in gereedheid voor haar eerste vluchten. Vanaf eind april starten ze, zoals we reeds eerder gemeld hebben, eindelijk met lijnvluchten vanuit Charleroi naar Hong Kong. Nu, eerste vlucht is eigenlijk niet helemaal correct. Want ondertussen heeft Air Belgium wel reeds enkele chartervluchten uitgevoerd voor andere maatschappijen, onder andere naar Suriname en Cuba. Maar de eerste lijnvlucht van Air Belgium zelf vindt dus plaats op 30 april.

air belgium

Om de maatschappij alvast voor te stellen aan het grote publiek worden er op zaterdag 21 april twee 3 uur durende kennismakingsvlucht georganiseerd. De eerste vlucht was zaterdag in een mum van tijd uitverkocht, waarop beslist werd een tweede vlucht in te leggen. Maandag komen de tickets voor de tweede vlucht beschikbaar. De maatschappij heeft wel het exacte tijdstip dat de verkoop start niet meegedeeld. Je kan hier je kans wagen om tickets in de wacht te slepen. Voor €25 vlieg je al mee in Economy. In Premium Economy betaal je €40 voor een stoel en voor slechts €50 mag je drie uur lang genieten van business klasse.

Voor het goede doel… en een betere vluchtervaring

De opbrengst van de vlucht gaat naar de Belgische goede doelen Kom Op Tegen Kanker en Télévie.  Passagiers worden ook opgeroepen om de ruimbagage die ze meebrengen te vullen met zaken die achteraf aan Oxfam kunnen geschonken worden.  De vlucht heeft ook een praktisch nut voor de maatschappij zelf, want na de vlucht wil Air Belgium ook graag horen van de passagiers wat ze van de aangeboden service vonden. Deze bevindingen worden dan gebruikt om de dienstverlening van Air Belgium verder te finetunen.

Air Belgium

De Airbus A340 toestellen van Air Belgium komen van Finnair en aan het interieur is er, behalve de aankleding niet veel veranderd. Wie al met de Finnen gevlogen heeft weet dus waaraan zich te verwachten qua zitcomfort.

Wie onder jullie is er van plan om mee te vliegen?  Ik heb alvast een ticketje in business geboekt, misschien tot op 21 april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *