Extreme Bestemmingen voor een flinke Adrenalinekick4 min leestijd

extreme bestemmingen adrenaline

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een gemiddeld mens gaat op vakantie om even helemaal tot rust te komen. Voor anderen… not so much. Een enkeling net als ik vind het heerlijk om zo nu en dan de extremen op te zoeken en de adrenaline even flink te laten stromen. Om die reden stelde ik een lijst voor je samen met de beste extreme bestemmingen voor een flinke adrenalinekick!

 

Bloukrans Bungy Tsitsikamma – Zuid-Afrika

Maar liefst 216 meter hoog is dit schatje en niet voor schijtluizen. Heb je geen hoogtevrees? Dan heb je dat na deze sprong wel! In 2009 vloog ik naar Zuid-Afrika en ik zag het als een eenmalige kans om de sprong te wagen. Letterlijk. Niet alleen is de hoogte bijna onwerkelijk om te bevatten, het uitzicht is ook nog eens prachtig boven de Tsitsikammarivier. Deze brug is overigens de hoogste commerciële bungeesprong in de wereld die je kunt maken en is te vinden halverwege de Garden route. Face Adrenalin zorgt ervoor dat je voor 900 Rand (als je online boekt) de sprong van je leven maakt en dan krijg je ook nog de foto’s en video gratis als aandenken. Kun je je oma een vroegtijdige hartverlamming mee cadeau doen.

 

Auteur Susan waagt de sprong! 

Skydiven Mount Everest –  Nepal

Hoog op mijn lijstje, maar ook hoogst onwaarschijnlijk. Voor een slordige 35.000 dollar kun je een tandemsprong doen vanuit een helikoper op 9000 meter hoogte voor DE adrenalinekick! Met een prachtig uitzicht op de Himalaya’s kun je hier DE rush van je leven ervaren. Alsof Everest op zichzelf al niet indrukwekkend genoeg is. Een avontuurtje voor de absolute elite maar is wel de hoogste commerciële en toegankelijke luchtsprong in de wereld.

 

 

 

Zorbing – Nieuw-Zeeland

Een van mijn favoriete series over reizen is toch wel Departures en in een van de afleveringen wil Justin dolgraag Zorben. Oke, vergeleken met skydiven of bungeejumpen is het misschien niet de ultimate adrenaline rush, maar het is wel F-ing hilarisch. Zorbing vindt ook zijn oorsprong in Nieuw-Zeeland dus waar kun je dit beter doen dan hier? Het komt er simpelweg op neer dat je van een heuvel af stuitert in een gigantische opgeblazen bal. Als een hamster in een doorgedraaide loopbal waar je geen controle over hebt, rol je naar beneden. In Rotura kun je terecht voor dit maffe avontuur. Een ritje kost 39 dollar, maar kijk ook eens op hun website voor andere mogelijkheden. Zo kun je ook met meerdere mensen in een bal of kun je racen en met je Zorb over mensen heen rollen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

Vulkaanboarden Cerro Negro – Nicaragua

De Cerro Negro is een actieve vulkaan in Nicaragua en heeft een hoogte van 675 meter. Pas in 1850 is deze ontstaan en vandaag de dag kun je met je board er vanaf suizen door het zwarte zand. Vandaar dat de vulkaan ook Cerro Negro heet: de Zwarte Heuvel. In 3 kwartier loop je in een stevige wandeltocht naar boven om binnen no time met je board naar beneden te gaan. Ben je geen pro en heb je nog nooit op een (snow)board gestaan? Up with the bum and down you go! Gewoon lekker zitten op je board. Houd er wel rekening mee dat een valpartij niet zo soepel gaat als wanneer je valt in de sneeuw. Handschoenen, een bril en een jumpsuit zijn wel handig voor bescherming vanwege het scherpe zand. Dit kleine avontuur kost je slechts 28 dollar, maar in een groep betaal je 25 dollar per persoon. Check Volcano Board voor de informatie.

 

Extreme Bestemmingen Adrenalinekick
Boarden vanaf Cerro Negro!

 

Iditarod Trail Sled Dog Race – Alaska

Een van de meest extreme competities die je kunt bedenken en bestaat uit een 1700 kilometer lange trail. Bevroren tundra, snijdende kou en hevige sneeuwstormen… Allen passeren ze de revue op deze tocht met zo’n 14 honden in een pack. De tocht duurt een dikke twee weken en loopt van Anchorage tot Nome. Heb je alles al gezien en denk je: nou dat lijkt me wel wat? De jaarlijkse tocht is al over een maand en vindt plaats op de eerste zaterdag van maart. De race wordt ook wel ‘the last great race genoemd’. Let wel, het is niet zomaar een race. De race wordt georganiseerd om de cultuur van hondensledes en de husky’s te beschermen. Daarnaast heeft deze trail een grote historische waarde die veel aandacht verdient. Kijk op hun website voor meer informatie.

Extreme Bestemmingen Adrenalinekick

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *