Review: Hotel Indigo Liverpool

hotel indigo liverpool

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn werk ga ik af en toe naar Liverpool. Normaal gezien worden we geboekt in het Hilton Liverpool. Maar dit hotel is met evenementen meestal volzet. Als alternatief kies ik dan voor het Hotel Indigo Liverpool. Het ligt op wandelafstand van het centrum en slechts 5 minuten van kantoor. Tot nu toe ben ik er twee keer verbleven dus het werd tijd voor een review.

Inleiding

Om naar Liverpool te reizen, vlieg ik meestal vanaf Brussel naar Manchester met Brussels Airlines. Door m’n Copa Airlines Platinum status kon ik op BRU gebruik maken van de lounge. Wel zo fijn om even te ontspannen voor een vlucht. Alex, mijn chauffeur in de UK, stuurde me vlak voor het opstijgen een bericht om te bevestigen dat ie me zou oppikken in Manchester.

Alex is een wat oudere man die eerst als verkoper aan de slag was bij Rémy Martin. Na wat gezondheidsproblemen besloot ie om chauffeur te worden voor bedrijven. De rit van Manchester airport naar Liverpool duurde ongeveer een uur, maar met Alex is dat nooit vervelend. De man praat eindeloos over vanalles en nog wat. We raakten aan de praat over verschillende soorten champagne en al snel begon ie over z’n bezoek aan Olivier Krug… Geweldig!

Check In

Ik werd door Alex afgezet aan de verscholen achteringang van het hotel. Hij hielp me mijn koffer naar binnen te brengen en vertrok daarna naar z’n volgende opdracht. Het personeel is hier altijd vriendelijk. Als erkenning als IHG Platinum lid kreeg ik punten aangeboden en ik moest enkel nog een handtekening zetten om de formaliteiten af te ronden.

De dame vroeg me of ik al gegeten had en of ze een tafeltje voor me kon reserveren in het restaurant van het hotel. Door een iets vroegere vlucht was ik rond 19u in het hotel en ik had ondertussen wel trek. Ik ging in op haar aanbod om een half uurtje later aan tafel te schuiven.

Kamer

De kamer die ik kreeg toegewezen lag op de derde verdieping. Het fijne aan dit hotel is dat er in elke kamer een houten vloer ligt. Zoals jullie misschien in mijn voorgaande reviews hebben gelezen, heb ik een hekel aan tapijt. Dit komt door m’n gezondheid. De standaard kamer die origineel was geboekt, werd geupgrade naar een deluxe kamer.

hotel indigo liverpool

Ik vind de kamers in Indigo hotels wel wat hebben. Het zijn meestal kamers met een iets moderner tintje en fellere kleuren. Het kan me wel bekoren. De indeling van de kamer is simpel.

hotel indigo liverpool
Overzicht van de kamer

Als je binnenkomt dan ligt de badkamer aan de rechterkant. Indien je verder doorloopt dan kom je in het slaapgedeelte waar een kingsize bed staat. Aan de rechterkant van het bed staat een kleerkast. Aan de andere kant staat een kleine relaxstoel en een mini bureau.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bar & restaurant

De bar gelegen bij de ingang van het hotel ligt er meestal verlaten bij. Tijdens een vorig verblijf was er ook weinig animo. Het restaurant daarentegen heeft altijd goed te doen. Het gaat om het Steakhouse Bar & Grill van gerenomeerde chefkok Marco Pierre White.

Het was de eerste keer dat ik er zat. Tijdens m’n vorige trip kwam ik veel later op de avond aan en was het restaurant al dicht. Ik koos voor een glas white zinfadel rosé, als voorgerecht een carpaccio van zalm en als hoofdgerecht een tonijnsteak. Overheerlijk! De bediening was goed, ze geven je rustig de tijd om je keuze te maken. Tijdens de maaltijd laten ze ook pauzes tijdens de verschillende gangen. Regelmatig kwamen de obers langs om te checken of alles in orde was en of ze nog iets voor me konden betekenen.

hotel indigo liverpool
Heerlijk voorgerecht
hotel indigo liverpool
Eén van mijn favorieten: tonijn!

Het restaurant is gelegen aan de achterkant van het hotel en heeft altijd goed te doen. Die avond zaten zo goed als alle tafels vol. ’s Morgens kan je hier ook ontbijt nuttigen. Ik heb er geen gebruik van gemaakt. Op het tijdstip dat ik opsta kan ik nog niks kauwen, dat wil gewoon niet. Niet gezond om ontbijt te skippen, maar meestal neem ik later op de ochtend dan iets.

Conclusie

Prima hotel wat net buiten het drukke stadscentrum ligt maar toch een goede bereikbaarheid heeft. Het welbekende Liverpool One winkelcentrum met bars en restaurants en Albert Dock liggen op wandelafstand. Prijs/kwaliteit is goed, zeker met voorafbetaalde overnachtingen.

Ik kom altijd graag terug naar dit hotel, ondanks het feit dat ik qua loyalty vanaf dit jaar meer naar Hilton neig als Diamond member. Toch is het een goeie optie om te overnachten in Liverpool. Het hotel vind ik zelfs beter dan het Crowne Plaza hotel wat een paar honderd meter verderop ligt.

 

Overzicht

Voordelen

Rustige locatie
Erkenning als elite member
Restaurant
Personeel

Nadelen

Raam wat niet open kan

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima hotel wat net buiten het drukke stadscentrum ligt maar toch een goede bereikbaarheid heeft. Het welbekende Liverpool One winkelcentrum met bars en restaurants en Albert Dock liggen op wandelafstand. Prijs/kwaliteit is goed, zeker met voorafbetaalde overnachtingen.

3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *