Hilton Liverpool One

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Locatie

Liverpool was in 2008 dé culturele hoofdstad van Europa en daarvoor heeft de stad diep in z’n buidel getast om het gigantische Liverpool One complex te verwezenlijken. Het resultaat is een schitterende omgeving die de bijnaam The Paradise Project draagt. Te midden van al dit moois ligt het Hilton Liverpool One hotel waar ik regelmatig verblijf voor zakenreizen.

Hilton Liverpool One
Hilton Liverpool One

Check-in

Na een avondvlucht van Brussel  naar Manchester en een taxi rit door het drukke verkeer werd ik voor de deur afgezet. Wat is het dan fijn als zelfs de portier je met een grote glimlach begroet als je vermoeid aankomt.

Als Hilton HHonors Silver member kreeg ik toegang tot een aparte check-in waar wederom iemand met een stralend gezicht me staat op te wachten. “Good evening Mr. Jansen, how are you? Did you have a safe journey?” Ondertussen kennen ze me hier al, het hele proces verloopt vlot en al snel ben ik onderweg naar mijn kamer op de vijfde verdieping. Dit hotel biedt trouwens als één van de weinige nog kamers aan voor rokers.

Hilton Liverpool One Lobby
Hilton Liverpool One Lobby

Kamer

De kamer heeft alles wat ik nodig heb voor de 2 nachten die ik er verblijf, het voornaamste was het king size bed, wel zo makkelijk met m’n bijna 2 meter. Daarnaast is er een klein tafeltje voorzien met een comfortabele stoel en in mijn geval gratis flesjes water. Je kan toegang krijgen tot wi-fi netwerk van het hotel of snel internet via de kabel voorzien in de kamer, allebei tegen betaling. Op het bureau is meer dan genoeg werkruimte naast de 32 inch LCD TV.

Hilton Liverpool One Kamer
Hilton Liverpool One Kamer

De badkamer is voorzien van een dubbele wasbak en bad/douche combinatie. Het enigste nadeel als je douchet in bad is het glazen scherm wat niet zo groot is, met als gevolg dat de badkamer vloer meestal nat wordt.

Vanuit m’n kamer keek ik uit op de bus haltes en het Albert Dock, waar een aantal goeie bars en restaurants zitten, maar de voornaamste trekpleisters zijn het Beatles museum en de Echo Arena waar concerten en evenementen georganiseerd worden. De ramen van de kamers zijn flink geïsoleerd zodat je geen last hebt van het bus station achter het hotel.

Hilton Liverpool Room Uitzicht
Hilton Liverpool Room Uitzicht

Faciliteiten

Ik ben normaal geen ochtendmens, maar een stevig Engels ontbijt sla ik nooit af. Het Exchange Restaurant bevindt zich op het gelijkvloers en doet ‘s morgens dienst als zaal voor het ontbijt. Je hebt een ontzettend uitgebreide keuze van vers fruit, ontbijtgranen, yoghurt, brood(jes), koffie, thee, enz… als je net binnen loopt. Als je een paar stappen verder zet en het hoekje omgaat, dan wordt je aangenaam verrast door een gigantisch English breakfast assortiment.

‘s Avonds kan je in het Exchange Restaurant terecht voor een dinner, waarvoor je kan reserveren via de receptie. Zelf heb ik hier tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt omdat je overvloed aan keus hebt in het Liverpool One complex.

Hilton Liverpool One The Exchange Restaurant
Hilton Liverpool One The Exchange Restaurant

Wat nog een absolute aanrader is, dat is de PIMA Bar in de lobby van het hotel op de begane grond. In een mooi aangekleed decor kan je genieten van een hapje en een drankje. Ook hier schittert het personeel weer want de jongens van de bar zijn altijd te vinden voor een praatje en het voornaamste is dat ze hun drankkaart kennen als hun broekzak. Tip: ze hebben een hele mooie whisky kaart.

Hilton Liverpool One PIMA Bar
Hilton Liverpool One PIMA Bar

Conclusie

Mijn favoriete hotel in Liverpool als ik het vergelijk met een 7-tal hotels van andere ketens waar ik heb verbleven. De locatie is super, probeer zeker eens het Thaise restaurant wat tegenover het hotel zit en nogmaals een pluim voor het personeel. Het enige nadeel is dat het hotel zeer gegeerd is tijdens evenementen zoals de Grand National paardenrace of door grote feesten, dus het kan er soms druk zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *