Grand Hyatt Tampa9 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin juli 2014 stond een bezoek Tampa in Florida op het programma, mede vanwege eerdere goede recensies besloot ik om een week te boeken in een suite in het Grand Hyatt in Tampa. Hierbij een uitgebreide review van het hotel en de faciliteiten.

Grand Hyatt Tampa voorzijde
Grand Hyatt Tampa voorzijde

Locatie / omgeving

De locatie van het hotel is vlakbij de luchthaven Tampa International Airport. De kamers aan de voorzijde hebben uitzicht op Tampa Bay, aan de achterzijde kijk je uit op de luchthaven. In de directe omgeving is feitelijk niets te doen, dus het bezit van een (huur) auto is een must als je in het hotel verblijft en af en toe ook ergens naar toe wilt gaan. Het hotel heeft wel een gratis shuttle service naar de luchthaven, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa voorzijde entree

Het was voor mij in 1e instantie wat lastig om het hotel te bereiken, want op de laatste twee kilometer er naar toe kwam ik rechts de snelweg oprijden om er vervolgens meteen links weer af te slaan richting Clearwater. Even opletten dus, zeker omdat het hotel wel goed te zien is vanaf de snelweg maar nergens de afrit naar het hotel staat aangegeven. Het hotel is gevestigd in één van de twee hoge gebouwen aan Tampa Bay, het andere gebouw is een kantoor waar alleen door de week werknemers in- en uitlopen. Bij het hotel is voldoende gratis overdekte parkeergelegenheid aanwezig, “valet parking” is ook mogelijk.

Faciliteiten

Het Grand Hyatt Tampa heeft in totaal 442 kamers inclusief 23 suites en 45 Casita’s (zie nadere uitleg en foto`s hieronder). Het interieur van het Grand Hyatt Tampa is recent gemoderniseerd. Het hotel heeft een frisse zakelijke en moderne uitstraling en is vooral gericht op de zakenreiziger.

Grand Hyatt Tampa Lobby
Grand Hyatt Tampa Lobby

In de twee weekenden dat ik er was verbleven er ook wel toeristen, maar op werkdagen zaten er vooral zakenmensen bij het ontbijt. De receptie ligt bij binnenkomst aan de linkerkant, met een apart balie voor Platinum en Diamond leden van het Hyatt Gold Passport programma. Naast de receptie zit een kleine winkel, hier hangen ook TV schermen waar de aankomende- en vertrekkende vluchten van Tampa International Airport op gevolgd kunnen worden. Tevens staan daar computer waar gratis een boardingpass geprint kan worden. Tenslotte tref je tegenover het winkeltje de 4 (snelle) liften aan. Vaak stond hier in de middag een tafel met gratis koffie/thee/ijswater en vers gebakken koekjes. Op de begane grond van het hoofdgebouw is verder 1823 Kitchen & Bar gevestigd. Hier wordt in de ochtend het ontbijt geserveerd, zowel in buffetvorm als a La Carte. In de middag en avond is ook de 1823 bar geopend waar op diverse schermen sport- en nieuwsuitzendingen te volgen zijn. Prijzen in de bar waren “op niveau”, wel jammer dat men er dan niet een bakje nootjes bij serveerde. Tegenover bar 1823 (en gelijk rechts bij binnenkomst) is in de lobby een grote ruimte beschikbaar met banken en tafels waar men heerlijk kan lezen en relaxen. Ook hier zijn Tv-schermen aanwezig. Hier is ook de conciërge gevestigd.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa Lobby werkplekken

Naast Kitchen & Bar 1823 heeft het hotel een meer formeel restaurant gelegen op de 12 verdieping, genaamd Armani`s. Tevens is er nog een Club Lounge op de 11e verdieping (zie nadere uitleg en foto`s hieronder). Het uitgebreide fitness centrum is gelegen op de 2e verdieping, gratis flesjes water en handdoeken zijn hier beschikbaar. Op de gang bij de conferentie zalen op de 2e verdieping staan verder enkele Apple computers. Ik moest tijdens mijn verblijf iets printen, voor het gebruik van internet betaalde ik USD 4,50 per 10 minuten en daarnaast nog USD 0,50 per afgedrukte pagina in zwart/wit. Dat is best veel. Betalen kan enkel per creditcard. Ik had ook gratis kunnen printen in de Club Lounge, maar de Club Lounge is niet altijd geopend. Aan de achterzijde van de lobby is de uitgang naar de tuin en het zwembad, tevens is hier een buitenbar met een aparte jacuzzi.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa zwembad hoofdgebouw

De handdoeken zijn eenvoudig te vinden, het buitentoilet echter niet (zit er wel, links bij de loungehoek met buitenhaard). Ten opzichte van het aantal kamers in het hotel is het zwembad nogal klein. Op de zaterdagavond dat ik in het hotel verbleef draaide er buiten een Disneyfilm voor de kinderen met gratis popcorn. Leuke actie van het hotel, alleen jammer dat dit eigenlijk maar beperkt en kort voor aanvang aangekondigd werd. Het personeel was overigens tijdens het verblijf steeds zeer attent, zonder uitzondering werd bijvoorbeeld telkens de hoteldeur van de lobby voor ons open gehouden.

Kamers

Hoofdgebouw

Ik verbleef 6 nachten in een mooie hoeksuite op de 8e verdieping met een prachtig uitzicht op Tampa Bay.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa Suite

Grand Hyatt Tampa Grand Hyatt Tampa De suite was luxe, groot en stil. Er waren twee badkamers (één met een bad de ander met een ruime douche), een woonkamer met (bed)bank en een aparte slaapkamer met een zeer comfortabel tweepersoonsbed en 2 keer een minibar. Het was feitelijk een reguliere kamer met een apart woon/slaapkamer welke door middel van een afsluitende deur verbonden was. Zoals al aangeven waren de kamers recent gemoderniseerd en ik vond de nieuwe look geslaagd. WIFI was aanwezig en de ontvangst was steeds goed. Grand Hyatt Tampa DSC_4604 Ik merk nog op dat de kamer zeer goed geïsoleerd was, vooral omdat het hotel vlakbij de aanvliegroute van het nabijgelegen vliegveld. Van vertrekkende vliegtuigen lag ik dus niet wakker. Casita’s De Casita’s waren stuk minder goed geïsoleerd, maar dat komt natuurlijk ook doordat de huisjes praktisch naast de landingsbaan liggen. Dit was mede de reden waarom ik na een nacht besloot te verhuizen van een Casita suite naar een suite in het hoofdgebouw.

Casita’s

Naast de reguliere kamers en suites in het hoofdgebouw zijn er ook 45 Casita’s beschikbaar, echter deze kamers liggen niet direct bij het hotel maar op circa 5 minuten lopen in de tuin nabij het visrestaurant Oystercatchers.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa Casita`s met uitzicht op hoofdgebouw

DSC_4910 Het zijn feitelijk half vrijstaande woningen gelegen in een mooie parkachtige omgeving. Dit is een apart deel van het Grand Hyatt Tampa. Als je iets wilt in het hoofdgebouw van het hotel, zoals ontbijten, dan moet je er echt naar toe rijden of 5 minuten lopen. Bij de Casita’s zijn voldoende gratis parkeerplekken aanwezig. Bij restaurant Oystercatchers wordt ook “valet parking” aangeboden. De tennisbanen van het hotel zijn gelegen bij de Casita’s. Zoals op onderstaande foto te zien is ligt de tennisbaan aan de snelweg, aan de overkant van de snelweg ligt de start- en landingsbaan.

Grand Hyatt Tampa
Grand Hyatt Tampa tennisvelden met daarachter de snelweg

Er is verder een apart zwembad, naast het restaurant Oystercatchers. Dit zwembad had wat mij betreft meer charme dan het zwembad bij het hoofdgebouw. Er stond regelmatig ijswater voor de gasten.  Grand Hyatt Tampa zwembad bij Casita`s Naast het zwembad stonden ook enkele tafeltennis tafels, er waren overdekte hangmatten en er was een steiger om vanaf te vissen. Het hotel heeft géén strand. Grand Hyatt Tampa tafeltennis De 1e nacht hadden wij een grote Casita. Deze woning heeft beneden een ruime woonkamer/keuken met een grote TV, er is verder een apart toilet. De bank in de woonkamer kan eenvoudig worden aangepast in een 2-persoonsbed. Grand Hyatt Tampa bar/keuken Casita suite

Grand Hyatt Tampa slaapbank
Grand Hyatt Tampa slaapbank

Er zijn openslaande deuren naar een privé terras. Vanuit de woonkamer is er een trap naar boven waar een groot en comfortabel bed staat met uitzicht op een enorme LCD TV. Achteraan is er de enige badkamer met een ruime douche, tevens is er een ruime kast voor het opslaan van de koffers.

Grand Hyatt Tampa inloopkast Casita
Grand Hyatt Tampa uitzicht vanuit bed boven
Grand Hyatt Tampa uitzicht vanuit bed boven

Ik kan mij voorstellen dat veel mensen de Casita’s prachtig vinden, zeker gezien de mooie tuin waarin de woningen zijn gelegen. Echter na een nacht was ik blij dat ik de Casita kon inwisselen voor een suite in het hoofdgebouw, en wel om de volgende redenen:

 • De Casita’s liggen gewoon naast de landingsbaan, slechts gescheiden van de snelweg. Vanaf 6 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds heb je constant te maken met opstijgende vliegtuigen. Ik woon zelf nabij Schiphol en ik ben een vliegtuigliefhebber maar dit ging mij iets te ver;
 • De woningen zijn gelegen feitelijk in een natuurreservaat aan Tampa Bay, bijkomend gevolg is dat ik bij binnenkomst al een kleine krab de deur uit zag wandelen net toen wij binnenkwamen. De voordeur had een gat waar ook andere dieren naar binnen konden komen. Ik zie graag dieren, maar bij voorkeur in Artis en niet in mijn hotelkamer;
 • Bij de grote Casita is de slaapkamer niet gescheiden van de woonkamer, de woning heeft een vide en is dus minder geschikt als kinderen op de slaapbank slapen;
 • Niet doorslaggevend om te verhuizen naar een andere kamer, maar het WIFI signaal was matig in onze Casita, helemaal boven in de slaapkamer.

Voordelen leden Hyatt Gold Pasport programma tijdens verblijf

Ik heb de Diamond status in het Hyatt Gold programma en de voordelen tijdens mijn verblijf waren o.a.:

 • Gratis toegang tot de goede Club Lounge van maandag tot donderdag, met gratis ontbijt en `s avonds vanaf 17.00 uur gratis niet alcoholische drankjes en koude/warme hapjes en nagerechten;
 • Gratis gebruik van de Apple computers en printers in de Club lounge;
 • Gratis WIFI;
 • Gratis landelijke ochtendkrant (titel naar keuze);
 • Late check out (op basis van beschikbaarheid);
 • 30% meer punten sparen in het Hyatt Gold Passport programma;
 • Een welkomstgeschenk zoals een fles wijn of 1000 Hyatt Gold Passport punten.

Omdat de Club Lounge in het weekend gesloten is mocht ik ter compensatie gedurende vrijdag-, zaterdag-, zondag- en maandagochtend gratis gebruik maken van het heerlijke ontbijtbuffet in Kitchen & Bar 1823 (voor maximaal 4 personen). Hierbij had ik de keuze uit het warme- en koude ontbijtbuffet dat normaal USD 19,50 per persoon kost of de A La Carte gerechten. Tevens kreeg ik ter compensatie van de gesloten Club Lounge in het weekend 2500 Hyatt Gold Passport punten bijgeschreven.

Grand Hyat Tampa Club Lounge aanbod
Grand Hyat Tampa Club Lounge aanbod
Grand Hyat Tampa Club Lounge aanbod

Lounge2 De suite kreeg ik toegewezen omdat ik gebruikt heb gemaakt van één van de 4 jaarlijkse certificaten die Hyatt Diamond leden jaarlijks krijgen. Ieder certificaat is daarbij voldoende om gratis maximaal 7 dagen een upgrade te krijgen naar een suite.

Conclusie

Ik heb een zeer goed verblijf gehad in dit hotel, ondanks de mindere ervaring de eerste nacht in de Casita suite. De Casita’s zijn mooi, maar het is gewoon niets voor mij. De kamers in zowel de Casita’s en het hoofdgebouw zijn prachtig, het personeel was overal steeds zeer vriendelijk en attent. Het ontbijtbuffet was goed en uitgebreid, ook het aanbod in de Club Lounge was prima. De gemiddelde kamerprijs lag rond de USD 140 per nacht, wat voor mij een acceptabel bedrag was. Kortom: een zeer goed hotel in Tampa, ook voor de verwende toerist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *