Wijzigingen in het programma van Hilton Honors3 min leestijd

Hilton Honors Logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds 1 februari zijn er enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd in het hotel-loyaliteitsprogramma van Hilton. Allereerst is de naam aangepast van Hilton HHonors naar Hilton Honors. Dat is op zicht nog niet zo spannend, maar inhoudelijk zijn er ook best wat veranderingen.
Vaak zijn veranderingen in een loyaliteitsprogramma negatief voor de reiziger, maar in dit geval zijn er ook positieve zaken te melden. In dit artikel de wijzigingen op een rijtje!

Points & Money

Hilton Honors geeft vanaf eind februari de mogelijkheid om Points & Money te gebruiken voor alle kamers. Dit kan erg handig zijn als je niet voldoende punten hebt om een kamer te reserveren. Op deze manier kun je kiezen voor hoeveel je cash inlegt en voor hoeveel je met punten betaalt.

Hilton Honors - points & money

Hilton Honors leden kunnen dan met behulp van een slider aangeven in welke verhouding je de kamer wilt afrekenen. Er moet echter wel minimaal 5000 punten ingezet worden in combinatie met het betaalde deel. Je kunt per 1000 punten aangeven hoeveel punten je wilt uitgeven.

Points Pooling

Vanaf april wordt het mogelijk voor Hilton Honors leden om je punten met vrienden of familie te combineren of te delen. Tot maximaal 10 vrienden of familieleden kan dit gedaan worden.
Je moet minimaal 1000 punten in je account hebben om mee te kunnen doen met Points Pooling. Ieder individueel Hilton Honors lid mag minimaal 1000 punten en maximaal 500.000 punten overboeken binnen de pool in een kalenderjaar. Je mag als lid echter wel tot maximaal 2 miljoen punten ontvangen!

Hilton Honors - pooling points

Het overboeken van punten kan straks direct op hiltonhonors.com. Dat is mooi, want als je op dit moment punten wilde overschrijven, kon dat alleen telefonisch.

Nieuw voor Diamond leden: een jaar verlenging

Vanaf maart 2017 wordt het mogelijk voor Diamond leden van het Honors programma om eenmalig een jaar verlenging te krijgen van hun status! Het kan zijn dat je in een jaar vanwege wat voor omstandigheden ook wat minder reist en daardoor niet kan re-qualifyen voor Diamond status. In dat geval kun je een jaar verlenging krijgen.

Echter, dat gaat zomaar niet, er zijn wat restricties.
Deze mogelijk komt beschikbaar voor leden die al meer dan 3 jaar Diamond-lid zijn en daarnaast minimaal 250 nachten of 500.000 basispunten hebben verdiend vanaf het moment dat men lid werd van het programma.
Het hoeft echter niet zo te zijn dat je 3 jaar aan één stuk Diamond lid bent geweest.

Hilton Honors - status verlenging

Variabele hoeveelheid punten in plaats van hotelcategorieën

Deze verandering heeft voor- en nadelen voor de manier waarom je je punten wilt gaan inzetten. Tot op heden waren hotels ingedeeld in punten-categorieën. Zo kon je in een tabel aflezen hoeveel punten je nodig had voor een overnachting, hoewel dat vanaf categorie 4 ook enigszins variabel was.

Hilton Honors: Oude categorieen
Hilton Honors: Oude categorieen

Deze categorieën verdwijnen en hotels kunnen zelf bepalen hoeveel punten er nodig zijn voor een overnachting. Op korte termijn is er vooral voordeel, want er komen ook “off-peak” tarieven, waarbij het goedkoper wordt om te overnachten. Als er veel kamers leeg staan, zal het goedkoper zijn dan als het druk is. Het goede nieuws is dat de hoeveelheid punten die gevraagd wordt in de nieuwe situatie niet hoger is dan in de oude situatie!
Maar… ik verwacht dat dit een kwestie van tijd is…

Hier een voorbeeld dat Hilton geeft voor de nieuwe situatie:

Hilton Honors voorbeeld nieuwe situatie

Hilton heeft een handige website gemaakt waarbij je kan zien hoeveel je punten je in de oude situatie en in de nieuwe situatie kwijt bent.
Zo keek ik even bij Hilton Sukhumvit Bangkok waar ik onlangs verbleef. In dit voorbeeld zie ik alleen voordelen: het kan alleen goedkoper zijn dan dat het al was.

Hilton Honors - Hilton Bangkok

We zullen moeten afwachten hoe zich dit gaat ontwikkelen. Gelukkig zijn de veranderingen in z’n algemeenheid best positief!

Huidige promo’s

Tot slot nog even een herinnering van de promo’s die Hilton Honors op dit moment heeft. Een gemakkelijke manier om snel extra Hilton Honors punten te verdienen! Klik op de link voor een toelichtend artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *