Emirates begonnen met derde vlucht vanaf Amsterdam

Emirates 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates is vandaag begonnen met een extra frequentie vanaf Amsterdam naar Dubai. In eerste instantie zal de derde vlucht op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag vliegen. Vanaf 1 januari komt daar een vlucht op zondag bij. Hiermee vliegt Emirates 19x per week naar Dubai. De nieuwe vlucht, EK 146, zal rond 10:40u vertrekken vanaf Schiphol. De andere vluchten vertrekken om 14:40u en 22:00u. Mocht je nog een overstap hebben in Dubai, dan heb je nu een ruimere keuze waarmee je mogelijk minder totale reistijd hebt of juist genoeg tijd voor een stopover in Dubai.

Geen A380 maar 777

Emirates vloog al twee dagelijks met de Airbus A380 naar Amsterdam. De nieuwe vlucht zal echter uitgevoerd worden met een Boeing 777-300ER. In vrijwel alle klassen is de A380 wel een betere optie. Zo is er voor First Class passagiers op de A380 een Shower Spa en ook voor Business Class passagiers de befaamde bar. Aan boord van de Airbus hebben Business Class passagiers directe toegang tot het gangpad met de 1-2-1 indeling. De Boeing zit aan de andere kant van het spectrum met een 2-3-2 indeling; een middle seat in Business Class dus! In Economy Class biedt ook de A380 meer ruimte vergeleken met de 10-per-rij in de 777. Afhankelijk van de generatie kan het entertainmentsysteem in Economy Class op de 777 of A380 beter zijn.

nieuwe Emirates Business Class
Zelfs de nieuwste Business Class op de Boeing 777-300ER van Emirates heeft een 2-3-2 indeling

Amsterdam belangrijke markt

De overige Golfmaatschappijen – Etihad en Qatar – hebben elk maar één dagelijkse vlucht naar Amsterdam. Emirates heeft het dus beter voor elkaar vanaf Amsterdam. In april gaat de luchthaven van Dubai tevens een van de twee landingsbanen sluiten voor onderhoud. Dit heeft flinke capaciteitsreducties als gevolg. Zowel naar Brussel als Düsseldorf wordt de frequentie verminderd, maar Amsterdam lijkt vooralsnog onaangetast.

Overigens gaat ook KLM binnenkort vaker naar Dubai vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *