Qatar Airways tijdelijk met A350-1000 naar Amsterdam2 min leestijd

Uitbreiding Super Wifi bij Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways komt tijdelijk met de A350-1000 naar Amsterdam Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vliegt nog steeds een aantal keer per week tussen Nederland en Qatar. Vanuit Qatar kunnen passagiers doorreizen naar een ander land. Op die manier zorgt de luchtvaartmaatschappij ervoor dat er nog steeds passagiers naar huis kunnen reizen.

Qatar met A350-1000 naar Schiphol

De A350-1000 is de grootste variant van de A350. Op dit moment vliegt Qatar Airways nog met een A350-900 naar Schiphol. Vanaf maandag 27 april zal dus de grotere A350-1000 ingezet worden. In dit toestel is plaats voor 46 passagiers in Business Class (Qsuite). In Economy Class is plaats voor 281 passagiers en daar staan de stoelen in een 3-3-3 opstelling.

Vlucht QR273 vertrekt om 08:20 uur uit Doha en komt om 14:15 uur aan in Amsterdam. De vluchtduur bedraagt 6 uur en 55 minuten. De vlucht van Amsterdam naar Doha heeft vluchtnummer QR274 en vertrekt om 16:30 uur. Deze vlucht komt om 22:55 uur aan in Doha. De vluchtduur voor deze vlucht bedraagt 6 uur en 20 minuten.

De A350-1000 is voorzien van Qsuite stoelen in Business Class. Deze stoelen zijn voorzien van een deur en op die manier kun je genieten van meer privacy dan in de oudere business class. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Alle stoelen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Ook kunnen de stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken.

Qatar Airways logo

Qatar Airways ticket geboekt – dit zijn je opties

Passagiers kunnen nog steeds via Doha doorvliegen naar een bestemming, maar het is niet meer mogelijk om Doha zelf in te gaan (uitzonderingen daargelaten). Heb je een ticket geboekt en vliegt de luchtvaartmaatschappij nog steeds naar je bestemming, dan kun je nog reizen.

Kun je niet meer reizen, dan kun je kiezen om je reisdata of bestemming te wijzigen, een voucher aan te vragen of je geld terug te vragen. Dit geldt voor alle tickets die uiterlijk 30 september 2020 zijn uitgegeven, en voor reizen tot 30 september 2020. Je kunt dit doen door:

  • Als je jouw ticket via een reisbureau hebt geboekt, neem dan contact op met je reisbureau om je boeking te wijzigen, je ticket om te ruilen voor een toekomstige reisvoucher of om een terugbetaling te regelen.
  • Als je rechtstreeks bij Qatar Airways hebt geboekt, wordt er automatisch een reisvoucher naar je gemaild. Deze zal gelijk zijn aan de waarde van je ongebruikte ticket – plus 10% extra, exclusief wettelijke belastingen. Als je jouw tickets liever opnieuw wilt boeken of een terugbetaling wilt regelen, kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij

Alle voorwaarden en informatie kun je vinden op deze pagina van Qatar Airways.

Qatar Airways logo

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *