American AAdvantage Marokko nu in zone Europa

Royal Air Maroc Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er is een wijziging opgetreden in het American Airlines AAdvantge programma. Marokko bevindt zich nu namelijk in de zone Europa. Eerder deze maand trad Royal Air Maroc toe tot de oneworld alliance waardoor er meer kansen ontstonden om AAdvantage miles te sparen en te besteden.

Marokko nu in zone Europa

Het American AAdvantage programma heeft een awardtabel met zones. Vlieg je dus van Amsterdam naar New York, dan ben je evenveel miles kwijt als aan een vlucht van Amsterdam naar Los Angeles. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Executive Club van British Airways waar de afstand bepaalt hoeveel miles je aan een vlucht kwijt bent. American AAdvantage publiceert ook nog steeds een awardtabel. Dit in tegenstelling tot Delta die hiermee gestopt is en United die de tabel vorig jaar offline haalde.

In de awardtabel van AAdvantage heeft deze week een bijzondere ontwikkeling plaatsgevonden. Marokko zit nu namelijk in de zone Europa in plaats van zone Afrika. Dit is te zien op de website van AAdvantage.

Afrikaanse bestemmingen Royal Air Maroc
Marokko zit nu in zone Europa van de AAdvantage awardtabel.

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Nu is het zo dat je minder miles kwijt bent voor een award van Marokko naar Noord-Amerika. Op dit moment ben je voor een award tussen Afrika en Noord Amerika het volgend aantal miles kwijt:

  • 40.000 AAdvantage miles enkele reis in economy
  • 75.000 AAdvantage miles enkele reis in business class

Voor een award van Europa naar Noord Amerika ben je het volgende aantal miles kwijt:

  • 30.000 AAdvantage miles enkele reis in economy
  • 57.500 AAdvantage miles enkele reis in business class

Helemaal goed en aardig, maar wat heb je daar aan als je vertrekt uit Nederland? Ten eerste is het nu mogelijk om voor 57.500 AAdvantage miles te vliegen vanuit Europa via Marokko naar een bestemming in Noord-Amerika met Royal Air Maroc. Royal Air Maroc biedt en uitstekend business class product aan en vliegt o.a. op New York-JFK, Miami, Washington Dulles, Boston en Montréal in Canada.

Royal Air Maroc, Boeing 787-9 Business Class
Royal Air Maroc business class op de Boeing 787-9 (bron: onemileatatime)

Ook is het aantrekkelijker geworden om een reis te boeken tussen Europa en Marokko, aangezien je nu minder miles kwijt bent voor een award. Een economy award gaat in prijs omlaag van 30.000 miles naar 12.500 miles, terwijl je voor een business class award eerst 55.000 miles kwijt was en nu 22.500 miles.

Je kunt 4 segmenten op één award boeken bij AAdvantage en aangezien er een aantal mooie routes ter beschikking zijn, kun je zo ook dicht bij huis een mooi award in elkaar knutselen voor weinig miles in business class. Royal Air Maroc vliegt een paar keer per dag met een Dreamliner tussen Casablanca en Parijs en Londen.

Royal Air Maroc, Boeing 787-8 Business Class
Royal Air Maroc business class voor 22.500 AAdvantage miles. (bron: onemileatatime)

Conclusie

Dit is een mooie ontwikkeling in het AAdvantage programma. Doordat Royal Air Maroc lid werd van Oneworld, werden de mogelijkheden om awardmiles te besteden op programma’s binnen de Oneworld alliantie al groter. Nu Marokko zich in zone Europa bevindt van de AAdvantage awardtabel, worden bepaalde awards alleen maar goedkoper in miles. Ook kun je nu dichter bij huis een mooi awardticket in elkaar knutselen voor weinig miles, om naar nog maar te zwijgen over vertrekken vanuit Moskou om zo een paar mooie business class producten mee te pakken…

Wat denk jij over deze ontwikkeling in het AAdvantage programma? Laat het ons weten in de comments hieronder of breng een bezoekje aan ons forum!

Uitgelichte afbeelding: Royal Air Maroc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *