United Airlines stopt met award charts – geen vaste prijs meer voor een award ticket

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines, onderdeel van Star Alliance, stopt met de welbekende award charts. Hierdoor is er geen vaste prijs meer voor een award ticket. Met de award charts kun je makkelijk zien (en berekenen) hoeveel een award ticket kost, maar dat zal niet meer mogelijk zijn. De veranderingen gaan in op 15 november 2019 en gelden alleen voor vluchten van United Airlines. Voor award tickets bij partners zullen ze nog de ‘award chart’ prijzen aanhouden, maar het is de vraag wanneer dit ook stopt.

Geen vaste prijs meer voor een award ticket

Door deze verandering bij United Airlines MileagePlus is er voor een award chart dus geen minimum en maximum. Hierdoor kan het voorkomen dat je een stuk duurder uit bent dan dat je nu bent. Het is daarom goed om te kijken wanneer je het ticket gaat boeken als je MileagePlus miles hebt, aangezien je nu nog wel kunt boeken voor na 15 november tegen de huidige tarieven.

Voor partner awards is er ook geen award chart meer, maar houden ze nog wel de reguliere prijzen aan. Meer informatie over die prijzen kun je op deze pagina vinden van de luchtvaartmaatschappij.

Flying Blue is vorig jaar ook gestopt met de award charts en er zijn ook hier geen vaste prijzen meer. Voor een aantal bestemmingen is hierdoor de vanaf-prijs verlaagd, maar voor een groot aantal bestemmingen ben je mogelijk ook meer miles kwijt. Daarnaast kun je door te spelen met de bestemmingen een flink aantal miles besparen. Zo kost een vlucht met een vertrek vanaf Brussel vaak een stuk minder miles dan dat je vertrekt vanaf Schiphol. Je moet dan echter nog wel rekening houden met de kosten die je moet maken om op de luchthaven te komen.

MileagePlus, MileagePlus Award Chart, Star Alliance, United Airlines

Afbeeldingen ©United Airlines. H/T TPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *