Emirates binnenkort weer naar Amsterdam

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates gaat vanaf deze maand het netwerk weer verder uitbreiden. Er is sprake van een extra aanbod van zestien steden. Amsterdam Airport Schiphol komt ook beschikbaar als directe verbinding met Dubai. Vanuit hier stappen passagiers over op 29 andere wereldwijde bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan Zuid-Korea, Singapore en Australië. Natuurlijk neemt de airline uit Dubai ook de nodige voorzorgsmaatregelen.

Netwerk uitbreiden

Alhoewel het vliegverkeer in grote delen van de wereld grotendeels stil ligt, zijn er ook regio’s die kijken naar het uitbreiden van het netwerk. Zo besloten KLM, Air France, Transavia en Lufthansa onlangs nog om meer bestemmingen aan te bieden. Ook Qatar Airways en American Airlines gaan vaker vliegen.

De nieuwe bestemmingen van Emirates zijn: Bahrein, Manchester, Zürich, Wenen, Amsterdam, Kopenhagen, Dublin, New York JFK, Seoul, Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta, Taipei, Hong Kong, Perth en Brisbane. Deze worden allen vanuit of via Dubai aangeboden. Je vliegt dan bijvoorbeeld vanuit Amsterdam naar Dubai, en daar stop je over op de vlucht naar Brisbane. Een actueel totaaloverzicht van alle bestemming vind je op deze pagina.

De aankondiging betekent dus ook voor Schiphol goed nieuws. De airline uit Dubai lijkt vooralsnog op woensdag, vrijdag en zondag te gaan vliegen met de Boeing 777-300ER. Dit blijkt uit het boekingssysteem op de website van de maatschappij. Door het beperkte aantal stoelen lijkt de prijs flink opgedreven te worden met een starttarief vanaf minstens € 900 voor een retour.

Airbus A380 van Emirates taxiet op de luchthaven van Dubai (Bron: Emirates)
Airbus A380 van Emirates taxiet op de luchthaven van Dubai (Bron: Emirates)

Voorzorgsmaatregelen

Net als vele ander maatschappijen neemt ook Emirates een aantal voorzorgsmaatregelen op de luchthaven, maar natuurlijk ook aan boord. Zo deelt de airline speciale hygiënekits uit aan passagiers. Dit zal Emirates waarschijnlijk ook in Amsterdam doen. In de kits zijn onder andere gezichtsmaskers, handschoenen, handgel en antibacteriële doekjes te vinden. Ook zijn er in Dubai temperatuurcontroles ingevoerd.

Aan boord mag er geen handbagage meegenomen worden, enkel de noodzakelijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan producten voor persoonlijke hygiëne en een pen om formulieren in te vullen. Verder kun je aan boord een extra lid van de cabin crew verwachten die ondersteunt bij onder meer de schoonmaak. Meer over de voorzorgsmaatregelen van Emirates lees je in dit artikel en op de website van Emirates zelf.

Benieuwd naar wat er allemaal in Dubai, de hub van Emirates, te beleven valt? Lees dan onze reviews en bestemmingstips over deze bijzondere stad in de Verenigde Arabische Emirates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *