Emirates & Delta delen hygiënekits uit3 min leestijd

Emirates & Delta delen hygiënekits uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse overheid heeft op woensdag 3 juni aangegeven dat er in de zomervakantie van 2020 binnen Europa weer meer gereisd kan en mag worden. Voor landen buiten Europa gelden er nog restricties in bijvoorbeeld het land waar je heen gaat of wanneer je weer teruggaat. Toch bereiden airlines, zoals Emirates en Delta, voor op het herstarten van zowel nationale als internationale vluchten. Daarom krijgen reizigers hygiënekits tijdens hun reis met Delta of Emirates.

Emirates

Er zijn veel maatregelen genomen bij Emirates om een zo groot mogelijke veiligheid te verschaffen voor zowel medewerkers als reizigers. Emirates heeft elke stap van de reis onder de loep genomen en daar maatregelen genomen om het nog veiliger te maken, van de check-in tot het uitstappen van het vliegtuig. Zo geeft de airline bij de check-in alle reizigers een hygiënekit. Deze hygiënekit bestaat uit gezichtsmaskers, handschoenen, handgel en antibacteriële doekjes. Handschoenen en maskers zijn verplicht te dragen op de luchthaven in Dubai, en wellicht ook op andere luchthavens. De maskers hoeven alleen in het vliegtuig te worden gedragen.Emirates & Delta delen hygiënekits uit

Andere checks

Maar Emirates houdt het niet bij de hygiënekits. Ook op de luchthaven Dubai zijn er temperatuurchecks, naast allerlei afstandsmaatregelen. Ben je een transfer passagier in Dubai dan wordt ook je temperatuur gecheckt. Waarna je langs de Transferbalies gaat, waar ook afstandsmaatregelen genomen zijn. Medewerkers hebben bijvoorbeeld beschermde kleding aan, en er hangen plasticschermen. Voor je vervolgvlucht krijg je ook weer een nieuwe hygiënekit.

Een ingrijpende maatregel is wellicht ook het boardingproces. Zo zal het boardingproces per rij worden uitgevoerd. Men start met vanaf de laatste rij in het toestel en werkt zo naar de eerste rij. Dit proces zal dus langer duren dan normaal het geval zal zijn.

Op de vlucht (van meer dan 1,5 uur) zal er een extra medewerker aanwezig zijn, de zogenaamde cabin service assistant. Deze medewerker moet elke 45 minuten de toiletten geheel zuiveren. Op de toiletten zijn verder instructies geplaats hoe je goed je handen moet wassen. Aan boord zijn alle kranten en magazines tijdelijk verwijderd. Maaltijden zullen weer geserveerd worden. Allerlei andere items, zoals kussens of dekens, ontvang je geseald in plastic. Emirates laat geen cabinebagage toe, deze moet je ook inchecken. Alleen noodzakelijke items mogen mee aan boord. Ook moet je een pen meenemen om de noodzakelijke gezondheidsformulieren in te vullen.

Delta

Ook bij Delta worden verschillende maatregelen genomen. Reizigers vliegend met Delta moeten namelijk al een tijd gezichtsmaskers dragen. Uit enquetes afgenomen onder reizigers komt naar voren dat reizigers het prettig vinden als Delta hierin kan voorzien. Reizigers zouden dan sneller beslissen om wel te reizen. Vanaf 5 juni zal Delta Air Lines dan ook hygiënekits aanbieden. Emirates & Delta delen hygiënekits uitDe hygiënekits worden aangeboden bij de check-in balies en de gates op de luchthaven. De hygiënekits bevat een gezichtsmasker, zakjes met handgel, informatiebrochure over hoe Delta de nieuwe standaard uitlegt: Delta Standard.

Natuurlijk neemt Delta ook andere maatregelen. Na elke vlucht vind er een gronding schoonmaak plaats. Verder zullen op verschillende plekken die aanraakgevoelig zijn, desinfectiematerialen, zoals handgels staan. Dit zal ook in de Delta Sky Lounges en ruimtes voor medewerkers zijn.

Naast de hygiënekits van Delta en Emirates kun je natuurlijk zelf ook zorgen voor voldoende maatregelen. Probeer gedurende je reis bijvoorbeeld zo weinig mogelijk zaken aan te raken. Ook kun je jezelf alvast goed voorbereiden door thuis verschillende zaken goed te regelen, die je ook op de luchthaven zou kunnen doen, denk aan het uitprinten van je boardingpas of zet hem op je telefoon.

Bron & Beeldmateriaal: Emirates & Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *