Emirates verhoogt capaciteit voor verwerking terugbetaling

Emirates start samenwerking met LATAM richting Brazilië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines die door de COVID-19 crisis veel van hun vluchten hebben geannuleerd zijn vaak verplicht door de eigen vervoersvoorwaarden of nationale/internationale wetgeving om passagiers een terugbetaling van hun ticket in geld te geven. In de EU geldt de welbekende EC261/2004 verordening die dit verplicht. Strikt genomen moet de terugbetaling binnen 7 dagen verwerkt zijn. Ook in het kader van de huidige situatie heeft de EU meermaals bevestigd dat het recht op terugbetaling van kracht blijft. Echter houden niet alle airlines zich hieraan. In Nederland wordt dit zelfs gesteund door de regering. En bij airlines die wel een refund bieden, kan het door het enorme aantal aanvragen vaak lang duren.

Terugbetalingsverzoeken

Emirates heeft afgelopen week bekend gemaakt dat zij haar capaciteit om terugbetalingsverzoeken te verwerken heeft verhoogd. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai zegt bijna een half miljoen verzoeken voor restitutie te hebben gekregen. Normaal gesproken verwerkt Emirates 35.000 verzoeken per maand. Nu wordt dat, door verbeterde back-end procedures en meer resources, verhoogd naar maar liefst 150.000 per maand. Emirates verwacht de huidige achterstand in augustus te hebben weggewerkt.

Emirates

Hoewel Emirates dit niet voor alle vluchten (wettelijk) verplicht is, biedt het een genereus beleid aan voor geannuleerde vluchten. Klanten kunnen kiezen uit verschillende opties. De eerste is om het ticket te behouden tot maar liefst 24 maanden. Dit geldt voor tickets geboekt voor 30 juni 2020, voor reizen tot en met 30 november 2020. Het voordeel van deze optie is dat je niet hoeft bij te betalen als de nieuwe vlucht duurder is. Een tweede optie is het ticket omzetten in een voucher ter waarde van het betaalde bedrag. Hiermee kan je later dus andere vluchten boeken. De laatste optie is een terugbetaling van je ticket. Een voucher of restitutie aanvragen kan hier. Voor tickets geboekt bij een reisbureau dien je contact op te nemen met je agent.

Afb.: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *